Suomen tavoitteena pitää olla lyhyellä aikavälillä EU:sta eroaminen

Olen europarlamenttivaaleissa ehdolla Vapauden liiton listalta numerolla 191.

Vastasin Iltalehden vaalikoneen kysymykseen:

Norja ja Islanti ovat pärjänneet hyvin EU:n ja euron ulkopuolella. Euroon kuulumattoman Ruotsin vienti on vetänyt selkeästi paremmin kuin euroon liittyneen Suomen. EU:sta tulee koko ajan direktiivejä, jotka eivät ole Suomen edun mukaisia. Valtion velkamme on jo yli 160 miljardia euroa ja velkaantumiselle ei näy loppua.

xxx

Vapauden liiton eurovaaliohjelmasta suora lainaus:

TAVOITE 1: ITSENÄISYYDEN PUOLESTA – EU:TA VASTAAN

Vapauden liitto on vastavoima ns. vanhoille puolueille, joiden mielestä Suomen paikka on Euroopan unionissa. EU-jäsenyyden myötä Suomi on jatkuvasti tilanteessa, jossa se joutuu tekemään itselleen epämieluisia ratkaisuja. Kuten eräs ulkomainen diplomaatti joskus kuvaili Suomea EU:ssa: ”Suomi tekee ja tukee jatkuvasti oman etunsa vastaisia päätöksiä vain siksi, että ei halua epäsopua EU:n sisälle”.

Viimeaikaiset, jopa valtamedian otsikoissa olleet uutiset kertovat karua kieltään siitä, kuinka esim. maa- ja metsätalouteen liittyvissä kysymyksissä (vaikkapa ennallistamisasetus) Suomi on jatkuvasti huonommassa tilanteessa. Kustannukset ovat kovat ja EU:n ympäristöpolitiikka ei ota huomioon Suomen erityispiirteitä. Huolimatta siitä, että metsäpolitiikka on kansallisessa päätösvallassa, EU pyrkii tunkeutumaan jatkuvasti sillekin sektorille niin kuin kaikkialle muuallekin. EU:n maahanmuuttopolitiikan uudistus taas tähtää EU-maiden välisten vastuiden tasaisempaan jakautumiseen. Tämä tulisi entisestään lisäämään Suomen taakkaa ja vaikeuttamaan siirtolaisvyöryjen torjumista.

Esimerkkejä Suomelle haitallisista kehityskuluista löytyy valtavasti viimeaikaisesta poliittisesta keskustelusta. Ei yksinkertaisesti ole olemassa sellaista asiaa, jonka EU pystyisi hoitamaan meidän kannaltamme paremmin kuin me suomalaiset itse.

EU:ssa Suomi on reaktiivinen toimija, joka pyrkii aina asettumaan enemmistön taakse. Suomi ei kyseenalaista tai pohdi ja kaikkea ohjaava tekijä on ns. ”EU:n yhtenäisyys”. Suomelle omat kansalliset edut ovat toissijaisia verrattuna siihen, että EU pysyy Suomen määrittelemällä tavalla ”yhtenäisenä”. Suomessa on vallalla kuvitelma, että vahva EU on Suomen etu ja kykenee toimimaan Venäjän vastavoimana vaikka tosiasiassa “vahva EU” merkitsee alati heikkenevää Suomea, joka joutuu alistumaan itselleen vahingolliseen politiikkaan, kuten esim. tehottomiin EU:n talouspakotteisiin, siirtolaisia koskeviin “taakanjakoihin”, yhteisvelkoihin ja vieraiden sotien rahoittamiseen.

Suomessa pahin harhaluulo EU:n suhteen on, että sitä voisi ”muokata”, ”parantaa” tai ”muuttaa”. Näin ei tosiasiassa ole, sillä EU:n perussopimukset asettavat sille kehykset. Luonnollisesti perussopimuksista voidaan aina “joustaa” niissä tapauksissa, kun EU on hamuamassa itselleen lisää valtaa; tämä nähtiin muun muassa ns. elvytyspaketin kohdalla, jolloin EU alkoi ottamaan velkaa, vaikka sen ei pitänyt perussopimuksien mukaan olla mahdollista. EU:n luonteeseen kuuluukin olennaisesti se, että sovitusta ei pidetä kiinni, eli sopimuksia rikotaan ja kierretään jatkuvasti, jotta valtaa saadaan keskitettyä Brysseliin.

Suomelle on tyypillistä EU:n päätösten pikkunäppärä kritisointi ilman, että koko jäsenyyttä ja järjestelmää – joka on myös vakavassa ristiriidassa Suomen oman perustuslain kanssa – kyseenalaistetaan. Erityisen tyypillistä tämä on perussuomalaisten, kokoomuksen ja keskustan toiminnassa. Perussuomalaiset on selkeästi ilmoittanut, että se ei aja EU-eroa eikä puolue ole muutoinkaan EU-vastainen. Keskusta esiintyy maaseudun asioiden ajajana, mutta unohtaa aina kertoa, että nettomaksajana kaikki oman maataloutemme saamiset EU:sta ovat pieniä roposia, joita jäsenmaksuista – eli omista rahoistamme – palautuu Brysselin kierroksen kautta Suomeen. Kokoomus taas ajaa kaksilla rattailla harhauttaakseen äänestäjiä. Samalla, kun yksi sen mepeistä haukkuu EU:ta, kokoomuslainen presidentti on valmis luopumaan vallastaan – eli suomalaisesta kansanvallasta – EU:n hyväksi.

Yllä olevissa kuvakaappauksissa on esimerkin omaisesti esitelty keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten viestintää. Viestinnällä pyritään puhuttelemaan tyytymättömiä ja ohjaamaan heidän ääniään ”EU-kriitikoille”, jotka eivät suinkaan ole EU-vastaisia tai aja EU-eroa, mutta jotka aika ajoin taktisista syistä kritisoivat EU-tason päätöksiä.

Vapauden liiton linja: Me Vapauden liitossa olemme itsenäisyysmielisiä, joka tarkoittaa sitä, että olemme avoimen EU-vastainen puolue. EU:ssa on pohjimmiltaan kyse Suomelle äärimmäisen vahingollisesta ja vaarallisesta liittovaltioprojektista, josta on pikimmiten irtauduttava. Pyrimme suoraan ja vankkumattomasti kasvattamaan EU-kielteisyyttä ja agitoimme kaikin demokratian sallimin keinoin ihmisiä EU:ta vastaan.

Tatu Tyni
Vapauden liitto Raasepori

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. US-patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu