Taiteen edistämiskeskukseen valitaan uusi katastrofi johtajaksi

Wikipedia: ”Taiteen edistämiskeskus (Taike[2], ruots. Centret för konstfrämjande) on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) alainen asiantuntija- ja palveluvirasto, joka aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa korvaten Taiteen keskustoimikunnan.[3] Keskuksen tehtävänä on taiteenedistäminen kansallisesti ja kansainvälisesti.[4] ”

 

Taike edistää harrastaja- ja amatööritaidetta, ammattitaiteen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Vilkaisemalla Taiken nettisivuja huomaa tahon olevan sateenkaariaatteen suuri edistäjä. Iltalehti 29.12.2022 kertoo, että Taikeen valitaan uusi johtaja. Tutulla tyylillä tullaan taplaamaan eli ammatillisen taiteen näkökulmasta katastrofi tullaan jälleen valitsemaan johtajaksi.

 

Iltalehti: ”Taiteen edistämiskeskus Taiken johtajaksi haki marraskuussa 24 henkilöä, joista viisi ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Yksi heistä on Keravan kaupungin vapaa-ajan ja hyvinvoinnin toimialajohtaja Anu Laitila, opetus- ja kulttuuriministeriöstä kerrotaan Iltalehdelle. Laitilan puoliso on Sanna Marinin (sd) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd).”

 

”OKM:n julkistaman listan mielenkiintoisin nimi on keskustan entinen kansanedustaja Tuomo Puumala, jota soviteltiin jo viime keväänä Olympiakomitean johtopaikoille.”

 

”Vuonna 2013 Taiken johtajaksi nimitettiin vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Minna Sirnö. Nimittämispäätöksen teki kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas).”

 

”Taiken nykyisen johtajan Paula Tuovisen toimikausi päättyy 31. toukokuuta 2023. Puumalan lisäksi hakijoiden joukossa on myös vihreiden kansanedustajana vuosina 2003–2007 toiminut Rosa Meriläinen, 46.Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry:n pääsihteerinä toimiva Meriläinen on Taiken asiantuntijaelimen taideneuvoston varapuheenjohtaja. Taiken sisältä johtajan virkaa ovat hakeneet nykyinen johtaja Tuovinen, kehittämispäällikkö Eva-Maria Hakola ja taiteen tukemisen päällikkö Henri Terho.”

 

Kuka tahansa heistä valitaan, sama ammatillisen taiteen näkökulmasta katastrofaalinen toiminta jatkuu. Esittävän taiteen valtionosuusjärjestelmän uudistuksen työryhmää johti valtiosihteeri Tuomo Puumala. Uudistusta haudottiin vuosikausia jääviydet rikkoen ja mitään aikaan saamatta. Aukaisen asiaa blogissani Kaupunginteatterit saavat mennä.  Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläisen valinta vasta katastrofi olisi. Tämän voi jokainen todeta googletttamalla hänen toimintaansa kansanedustajana ja Cirkon hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana.

 

Ei tule kunnian kukko tulevaisuudessakaan laulamaan suomalaisen ammattitaiteen kentällä. Tässä on minun esitykseni Rakennemuutos ammatillisen esittävän taiteen rahoitukseen.

Tatu Tyni
Vapauden liitto Raasepori

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. Patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu