Tucker Carlson haastatteli Vladimir Putinia Moskovassa

Toimittaja Tucker Carlson haastatteli Vladimir Putinia Moskovassa ja haastattelu julkaistiin pe 9.2 klo 1 yöllä. Haastattelun kesto on 2 tuntia ja 7 minuuttia.

Putin on hyvin analyyttinen ja perusteellinen puhuja, joten haastattelu oli sitä mitä ajattelinkin. Aluksi Putin kertasi Venäjän historiaa puolen tunnin verran ja sitten siirryttiin tämän hetken tapahtumiin ja politiikkaan. Venäjän ulkopolitiikka on hyvin johdonmukaista ja he aina kertovat etukäteen mitä tulevat tekemään. Siksi mm. professori John Mearsheimer on puhunut näitä samoja asioita luennoillaan jo vuonna 2015 ja toimittaja Vladimir Pozner vuonna 2018. Samoin Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsovin puheet ovat hyvin yhteneviä Putinin puheen kanssa.

Haastattelun löytää Tucker Carlsonin nettisivuilta ja uskon, että suomeksi tekstitetty koko haastattelu ilmestyy X:ään lähipäivinä. Putin käsitteli aiheita niin yksityiskohtaisesti ja monesta näkökulmasta, että en mene tarkemmin yksityiskohtiin haastattelun yhdellä näkemisellä. Lyhyesti tiivistettynä Venäjän näkökulma on, että Ukraina aloitti sisällissodan vallankaappauksella 2014. He eivät myöskään noudattaneet Minskin sopimuksia. Lopulta Venäjä 2022 meni lopettamaan sodan. Kysymykseen Latvian ja Puolan tilanteesta Putin sanoi, että absoluuttisesti Venäjällä ei ole aikomusta hyökätä niihin. Venäjän sotilaat voivat mennä Puolaan vain, jos Puola hyökkää Venäjälle.

Hän puhui dollarista ja sanoi, että te amerikkalaiset tapatte sen omin käsin. Nord Stream-putket räjäytti amerikkalaiset ja taloudelliset sanktiot eivät ole vaikuttaneet Venäjään. Venäjä ei pidä Kiinan ulkopolitiikkaa aggressiivisena.  Putin sanoi, että he ovat vuodesta 2014 hakeneet Ukrainaan rauhanomaista ratkaisua. Kevään 2022 Istanbulin neuvottelut olivat johtamassa rauhaan, mutta sitten Boris Johnson lensi paikalle sanomaan, että parempi sotia Venäjää vastaan.

Tietenkin haastattelussa puhutaan ortodoksisesta kirkosta ja uskosta sekä lukuisista muista venäläiseen kulttuuriin liittyvästä asiasta. Tämä on haastattelu, joka ehdottomasti kannattaa katsoa – vaikka useampaan kertaan 🙂

 

Tatu Tyni
Vapauden liitto Raasepori

Olen ammatiltani taikuri, ohjaaja, käsikirjoittaja, keksijä ja start up yrittäjä. Patentoidun Digital Illusion Equipment teknologian yksi keksijä. Raaseporin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu