Kiinan Ranskan lähettilään kommentit eivät olleet sattumaa

Kiina kyseenalaistaa jo avoimesti Viron, Liettuan, Latvian, Puolan, Romanian, Bulgarian, Puolan, Tsekin, Slovakian ja Saksan olemassaolon.

Lista on hämmentävän kauhistuttava.

Sivistyneen maailman on vastattava diktatuureille vahvemmin. Vielä suomalaisetkin yritykset ehtivät jäädyttää investoinnit Kiinaan jos haluavat olla olemassa sitten kun Kiina hyökkää Taiwaniin. Olemassaolevia toimintoja pitää mahdollisuuksien mukaan siirtää muualle. Muun muassa Apple on siirtämässä isosti toimintoja Intiaan. Todennäköisesti yhtiö on saanut vakavan varoituksen Yhdysvaltojen hallinnolta Kiinan aikeista.

Kiina on lakannut olemasta rationaalinen toimija. Viime syksynä Kiinaan nimitettiin jo sotakabinetti. Xi on yhtä sairas kuin Putin eli sairastaa rajoittamattoman vallan tautia. Heidän liittonsa muistuttaa monin tavoin Hitlerin ja Stalinin sairasta liittoa (Putin on tässä se Hitler). Xi valitettavasti porskuttaa hamaan tulevaisuuteen saakka.

Moni asiantuntija väittää että hyökkäystä ei ole tapahtumassa. Niin väitti Venäjänkin suhteen. Kuulemma Kiina ei ole missään ilmoittanut hyökkäävänsä. Kyllä on. Syksyllä 2022 Kiina päivitti toimintaansa ohjaavaa ”valkoista paperia” seuraavaksi viisivuotiskaudeksi ja siinä ilmoittaa yhdistävänsä Kiinan ja Taiwanin diplomaattisesti tai sotilaallisesti vuoteen 2027 mennessä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun sotilastoimet mainittiin strategiassa ja heti ryhdyttiin toimeen eli harjoittelemaan tosissaan Taiwanin valtaamista.

Länsi ehtii vielä toimia.

Globaali demokratia tulee voittamaan tämän taiston mutta sitä ennen tulee ruumiita. Jos kerrankin toimittaisiin ennakoivasti, tässä tapauksessa heikentämällä Kiinan taloutta, niin ruumiita tulisi huomattavasti vähemmän.

TeemuSalmela
Sosialidemokraatit Siuntio

VTM (yhteiskuntapolitiikka). Varavaltuutettu, sivistyslautakunnan jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu