Etnonationalistit kuutamolla

Varhainen pohjoiseurooppalainen.

Surullista kyllä, täällä Suomessakin yhä useammat petsinallet ovat alkaneet jutella jostain sellaisesta, että suomalaiset™ olisivat jotenkin geneettisesti tai muuten perustavan biologislaatuisesti yhtenäinen porukka. On siis selvästi syytä kerrata nykykäsityksen mukaisia faktoja.

 

Meidän kaikkien esivanhemmat lähti Afrikasta ihan vähän aikaa sitten. Siitä on alle satatuhatta vuotta. Joskin Euroopassa he saivat jonkin verran muksuja neandertalien ja Aasiassa denisovien kanssa. Vain Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ei tapahtunut sekaantumista vieraisiin lajeihin.

Kun mannerjää suli, tänne meillepäin ennätti ensimmäisenä kansaa, jolla oli musta iho ja siniset silmät (rekonstruktio kuvassa). Heidän puhumansa kieli ei ollut sukua yhdellekään nykykielelle.

Sitten tapahtui väestönvaihto Lähi-idästä, kauheaa! Sieltä tuli vaaleampaa maanviljelijäporukkaa. Heidänkään kielestään ei ole mitään tietoa.

Kolmanneksi saapui väkeä Keski-Aasian suunnalta. He syrjäyttivät geneettisessä mielessä taas melkein kaikki täällä siihen saakka hiippailleet, etunaan muun muassa laktoositoleranssi. Ja he puhuivat kieltä, joka oli sukua nykyisille indoeurooppalaisille kielille.

Mutta täällä meidän Sápmi-Suomi-Viro-Venäjä-nurkilla tapahtui vielä neljäskin invaasio. Jotenkin tänne kulkeutui porukkaa kaukaa idästä, Siperian alueelta. He puhuivat kieltä, joka on sukua suomelle. Ja tämä sattui vasta parituhatta vuotta sitten, tai vieläkin myöhemmin.

Siihen aikaan, kun keisari Augustukselta kävi käsky, suomalaisia ei ollut olemassa. Meidän esivanhempia toki, ja kärsivällisyydellä olisimme saattaneet pystyä kommunikoimaan ja toteamaan, että meillä on erinäisiä yhteisiä juttuja.

 

Suunnattoman surkuhupaisaa on se, että jotkut tosissaan vetoavat postimyyntigeenitesteihin, että öhö öhö, katopa, oon 95-prosenttisesti suomalainen, yhtään ei ole n-… afrikkalaista verta.

Enstekskin, ne testit ei ole kaikki välttämättä luotettavia. Parhaassa tapauksessa testi ei erottanut, että näyte oli otettu koirasta.

Toiseksi, jos testi on edes jostakin kotoisin, se kertoo missäpäin on samanlaisia sekvenssejä. Ei, ainakaan suoraan, sitä, missä testaajan juuret ovat.

Kolmanneksi ja tärkeimmäksi: näkemissäni kaupallisissa testeissä ihmiset on lokeroitu nykyisten valtioiden ja alueiden mukaan. Jos lokerointi tapahtuisi vaikkapa jotain vanhempaa jakoa noudattaen, olisimmekin 95-prosenttisesti ruotsalaisia. Tai jos oikean Euroopan kartalle piirtäisi summassa jonkin Bordurian, niin kyllähän firma sieltä puhdasverisiä borduureja löytäisi.

 

Ennen kuin joku vetää loputkin herneet nenäänsä niin todettakoon, että (nykymerkityksessä) kanta- tms. höpösuomalaisista puhuminen ei toki välttämättä merkitse rasismia.

Se voi olla myös ihan vain pseudotiedettä, denialismia tai muuta huuhaata.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu