Koronaviruksen leviämisen estämiseksi alueiden rajaaminen Suomessa

Haluan tässä aluksi havainnollistaa kuvin Suomen mittasuhteita muutamiin Euroopan maihin. Vaikka monet hyvin tietävät tämän, mutta silti mielestäni on hyvä lyhyesti tuoda Suomen suuri pinta-ala ja pieni väestö selkeästi esiin. Kuten näistä kahdesta kuvasta nähdään, niin Suomen kokoisella alueella elää 64,3 miljoonaa ihmistä 7:ssä eri valtiossa.

 

 

Jokainen valtio saa rajat kiinni ja pystyvät estämään tartuttajien pääsyn maahan.

Jokaisessa maassa on omat sääntönsä miten yrittävät selviytyä tästä tilanteesta.

Jos ajatellaan niin, että Suomessa voitaisiin rajata alueita, ettei koko maan välttämättä tarvitsisi kärsiä rajoituksista turhaan. Mielestäni tällainen pysyvä käytäntö tautiuhan tullessa saattaisi olla hyvä.

Suomen etu olisi se, että mahdollisimman suuri osa maata voisi toimia normaalisti.

Tässä on kartta, josta näemme maakunnittain, miten moneen henkilöön rajaus vaikuttaisi.

Helsinki jo yksistään olisi väkiluvultaan Suomen suurin “maakunta”. Uusimaa voitaisiin jakaa myös sen sisällä alueisiin.

Tässä laitoin jotain keskustelun aluksi ja toivon, että tästä syntyisi keskustelua joka auttaisi Suomea nyt ja tulevaisuudessa selviämään tällaisista tilanteista parhaiten. Toivon myös, että Suomessa oltaisiin innovatiivisia ja rohkeita toteuttamaan ratkaisuja.

Teodor Lujakallio

Kävin armeijan 80 -luvulla. Olen ainakin toistaiseksi poliittisesti sitoutumaton. En kuulu mihinkään uskonnolliseen ryhmittymään. kaikkien alojen professori :-D

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu