Koronavirus tartunnat, tartuntojen estäminen, testaaminen ja laumasuoja?

Nämä sanat pyörivät uutisissa koko ajan ja saavat miettimään missä mennään.

Täytyy muistaa se, että tauti ei ole kaukana missään päin maapalloa. Tauti on vain muutaman tunnin lentomatkan päässä.

Tällä hetkellä emme voi mitenkään täysin estää esim. koronaviruksen leviämistä ulkomailta Suomeen. Tässä muutamia syitä:

– Taudin pitkä itämisaika

– Tartuttava henkilö on jo levittäjä vuorokautta ennen kuin alkaa oireita ilmetä.

– Erään uutisen mukaan 80% positiivisen koronatestin tuloksen saaneella ei ollut lainkaan oireita. Joten potilas nolla tapauksia ei nähdäkseni voida aina edes jäljittää.

– Suomalaiset saavat tehdä ulkomaanmatkoja oli tautitilanne mikä tahansa, koska perustuslaki sallii sen. Tämä on jo nähty, että näin käy.

Matkustajalaivaliikennettä ollaan avaamassa esim. Ruotsiin, jossa tautitilanne on hyvin erilainen.

Jos tartuttava henkilö on kovin liikkuvaa sorttia, niin hän ehtii moneen paikkaan levittämään tätä. On esim. monia ammatteja, joissa matkustetaan paljon Suomen sisällä.

Tarttumista saattaa tapahtua 5 viikon ajan altistumisesta.

Ehkä tarvittaisiin ainakin laki, joka menee ylitse perustuslain kulkutautitilanteessa.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi 16.5.2020, että nyt näyttää siltä, että ollaan menossa ns. nolliin eli uusia tapauksia ei muutaman viikon päästä enää tulisi. Tämä johtuu varmasti siitä, että elämämme erittäin rajattua elämää. Tällöin ei tartuntoja pääse tapahtumaan.

Koulut avattiin 14.5.2020 ja heti uusia altistuneita opettajia ja oppilaita. Koulut ehtivät olla vain kaksi päivää auki.

Immuniteetti ja suojaaminen

Tietääkseni ei ole pystytty todistamaan, että taudin sairastaneet saavat immuniteetin eivätkä sairastu uudelleen.

Siten ei myöskään voida tietää onko tähän tulossa toimivaa rokotetta.

Apinoilla on onnistuttu testaamaan rokotetta, joka toimii apinoille. Joten toivoa on, että ihminenkin voisi saada rokotteen ja immuniteetin.

On todettu, että näiden rajoitustoimi suositusten kautta on muiden tartunta sairauksien määrä normaalia alempi. Mikä ei ole mitenkään ihme vaan se oli loogisesti odotettavissa oleva asia. 

Me tiedämme riskiryhmät ja kuinka heitä tulee suojella eikö se ole jo paljon.

Me tiedämme, että suurin osa sairastuneista toipuu sairaudesta.

Testaaminen

Ihmettelen näkemyksen yksipuolisuutta, että suurempaa määrää ei hyödyttäisi testata. Siitä syystä, että tänään negatiivinen tulos voi olla huomenna positiivinen.

Minun nähdäkseni suuremman joukon testaaminen antaa paremmin kokonaiskuvaa levinneisyydestä, rokotustarpeen määrästä ja mahdollisesta laumasuojasta. Tällä hetkellä testattuja on n.140.000, joista vain n. 6000 on todettu koronavirus. Testatuista suurin osa on ollut jossain muussa flunssassa. Tämän otannan perusteella tauti ei olisi levinnyt paljoakaan, mutta tämä ei kerro totuutta tilanteesta. Kuten jo mainitsin 80% ei tiedä edes sairastaneensa tautia.

Tällä hetkellä Suomessa on työllisiä 2 516 000. Jos nostaisimme testattavien määrää runsaasti ja mieluiten kohdistettaisiin tämä työssä käyviin, niin me tietäisimme millainen laumasuoja Suomeen on kehittynyt vai onko.

Teodor Lujakallio

Kävin armeijan 80 -luvulla. Olen ainakin toistaiseksi poliittisesti sitoutumaton. En kuulu mihinkään uskonnolliseen ryhmittymään. kaikkien alojen professori :-D

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu