Ukraina NATOn jäseneksi, mutta…

Tiedostusvälineistä olemme kuulleet paljon sodan vaiheista. Sota alkoi helmikuussa 2022 eli n. 19 kuukautta sitten.

Suuri osa maista on tukenut Ukrainaa tavalla tai toisella. Taloudellisin pakottein, ottamalla pakolaisia Ukrainasta vastaan, lähettämällä humanitaarista apua, koko ajan lisääntyvin asetoimituksin ja kouluttamalla armeijaa. Varmasti tämä ei ole täydellinen lista, mutta antaa kuvan siitä että paljon heitä on tuettu, että he itse selviäisivät voittajina Venäjää vastaan.
Nyt Venäjällä on kehittynyt vielä venäläisistä koostuva kapinallisarmeija, joka tukee Ukrainaa Venäjän maaperälle tehtävillä hyökkäyksillä.

Mikään määrä tukea ei kuitenkaan juurikaan näytä tekevän muutosta tähän tilanteeseen.

Ihmetyksen aiheita:

Maan väestö on n. 40 miljoonaa eikä se kykene ajamaan pois hyökkääjää, jolla on ehkä 100 000. Eikö Ukrainasta saa miljoona armeijaa taistelemaan?

Minulla on epäilyksiä, että tukijamaissa ei ole todellista halua sodan päättämiseen.

Toisaalta Venäjä on käyttänyt Ukrainaa kaatopaikkana, jonne se on voinut dumpata kaiken vanhan sotakaluston ja ei toivotut kansalaiset.

Ja sitten tähän NATO asiaan. NATO haluaa Ukrainasta sen jäsenen, mutta ei nyt. NATO ei halua joutua sodan osapuoleksi. Minusta tämä kuulostaa pelkuruudelta ja selittelyltä. NATOhan on juuri sitä varten, että artikla 5 olisi jotain hyötyä eikä sotaleikkeihin.
Jos Venäjälle pitäisi osoittaa artikla 5 oikeasti toimivan, niin sen paikka on juuri nyt. Venäjän armeija ei ole parhaassa iskussaan jne.

Jos NATO ilmoittaisi liittävänsä Ukrainan siihen nyt. Sillä todella mitattaisiin sen voima ja suojelukyky.

En usko, että Venäjä lähtisi jatkamaan sotaa, vaan sen olisi sen uhan alaisuudessa pakko nöyrtyä ja lähteä Ukrainasta. Tavallaan se antaisi mielestäni hyväksyttävän syyn heille lopettaa sota. He eivät hävinneet sotaa Ukrainalle. Näin sota olisi nopeasti ohi.

Teodor Lujakallio
Perussuomalaiset Helsinki

Olen koomikko ja teologian merkonomi.

Kannatan teknokratiaa, mutta vallitsevissa olosuhteissa kannatan Perussuomalaista politiikkaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu