Al Jazeera, kiinalainen uusi vuosi ja Rinkebyn poliisiasema

 

Mie kattelin Al Jazeeraa perjantaina ja se kaveri joka luki uutisia niin hän kertoi että kiinalaiset ympäri maailmaa valmistautuvat viettämään kiinalaisen kalenterin mukaista lohikäärmeen uutta vuotta. Mie olen käyny ”china towneissa” ainakin Bangkokissa, New Yorkissa ja Los Angelissa ja kyllä ne kovasti kiinalaisia hoodeja olivat ja täynnä kiinalaisia..

Tästä Al Jaseeran uutisesta mulla tuli mieleen että miten asiat voi olla siellä Suomessa taasen niin erinlailla kuin muualla, meinaan että ku kiinalaiset New Yorkissa ovat kiinalaisia ja sitten siellä Suomessa ulkomaalaiset eivät vissiin välttämättä tarvitse edes Suomen kansalaisuutta niin heitä pietetään jo suomalaisina. Tai vähintään ovat sitten suomalaisia kun ovat täyttäneet papereita ja anoneet kansalaisuutta.. Tää on yhtä ihmeellinen asia kuin että kansainväliset ihmisoikeussopimukset ovat Suomessa ja Ruotsissa ihan erejä..

No tuo Rinkebyn poliisiasema oli otsikossa kans niin jouduin eilen käymään siellä sen takia että en saa mun uuteen puhelimeen auki ruotsalaista pankki-id:tä ilman Ruotsin passia tai national-id:tä. No kummallakin on hintaa 400kr ni päätin että tilaan passin ni vois joskus testata miltä tuntuu reissata ”ruotsalaisena”..

Ajoin Rinkebyn poliisiasemalle ja huomasin että aseman edessä oleva katu on ns. ”tiistan päiväkatu” jolloin siihen ei saa pysäköidä että pojat voivat tarvittaessa tehdä lumityöt etc, muuten tälle kadulle saa pysäköidä kyllä ilmatteiksi.  No mie aattelin että ajetaan poliisiaseman pihaan että kyllä siellä on maksullisia paikkoja vierailijoille.. no kun aloin maksamaan poliisiaseman pihalla puhelimen apilla pysäköintiä niin olisin tarvinut siihen sitä pankki-id:tä.. mietinkin siinä että voi rähmä, että sen pankki-id:n takia ollaan tänne laitoksella saavuttu.. No pelimiehenä laskin että ei ne pysäköinnin valvojat varmaankaan ajattele että joku nyt jättäis poliisiaseman pihalla pysäköintimaksun maksamatta ja olin oikeassa sillä kävellessäni autoon takaisin katselin iloisenan että ei ole keltaista lappua ikkunassa.

No poliisiasemalla odottelin omaa vuoroani niin etnisessä seurassa että ei olisi paikkaa kyllä ihan heti Ruotsiksi arvannut.. No mie siinä kuuntelin ku yks musta mun ikäinen kundi meni tilaamaan passia ja hän ei osannut sanoa muuta ruotsiksi kuin henkilötunnuksensa ja että ”jag är svensk medborgare”.. No se ruotsin molotus ku ei onnistunut huonostikkaan niin kieli vaihtui englantiin ja sitten selvisi että se kaveri halusi passin lapselle joka ei ole Ruotsin kansalainen, ei asu Ruotsissa ja jolla ei tietenkään ole edes ruotsalaista sosiaaliturvatunnusta ja osoitekkin on Afrikassa.. Se poliisiaseman virkailija kehotti sitten  tätä kundia ottamaan yhteyttä verotoimistoon ja maahanmuuttovirastoon ihan jo sen takia että ku ei niitä passeja Ruotsissa myönnetä kuin Ruotsin kansalaisille..

No tää kaverihan on ilmeisesti saanut passin ilman kielikokeita vasemmiston, vihereiden ja sossujen niin kutsutulla vanhalla maahanmuuttopolitiikalla joka on tehnyt sen että keskimääräisesti maahanmuuttajalla menee 8 vuotta että hän aloittaa työskentelyn täällä meillä kotona Ruotsissa. Itse ostin oltuani 8 vuotta Ruotsissa oman asunnon ja kokoajan olen ollut töissä ja maksanut veroja niin pitää sanoa että kyllä on älyttömän kallista tämä feministinen maahanmuuttopolitiikka..

Tässä kun käytetään tuota mustaa kaveria esimerkkinä joka oli sen näköinen harva hammas että tuskimpa on töitäkään Ruotsissa tehnyt kun ei ruotsia kerran osannut ja älykkyysosamäärä kun oli sitä luokkaa että ei ymmärtänyt että ei passia saa ilman kansalaisuutta ja että passikuvat otetaan täällä paikan päällä että ei niitä voi Afrikasta lähettää tänne niin kyllä tulee mieleen että feminismi on käsittämättömän tyhmää politiikkaa..

Blogin vähäinen juoni on siinä että kiinalaiset on kiinalaisia ympäri maailmaa niin kuin suomalaiset ovat suomalaisia Ruotsissa ja se että niitä kansalaisuuksia ei pidä myöntää liukuhihnalta ulkomaalaisille ihmisille vaan sen perusteella onko ihminen kotoutunut ja hyödyllinen yhteiskunnalle.

 

Hälsningar från Stockholm =D

Teppo Mesimäki

Maahanmuuttoasiantuntija

TeppoMesimki
Sitoutumaton

#Tukholma #sudettisuomalainen #maahanmuuttaja #moniosaaja #retkurovaniemeltä #stockholmare #thefinnjävel

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu