Hyvä Kai Mykkänen, olen Ruotsin kansalainen mutta en ruotsalainen

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/2d5c37d9-8c29-4f82-bc12-def741ee01ce?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR356OvPAGluvPCahUup4xfAk4WjTOHwOzJWZojNr6yHaqaATmKj_0G9dEQ#Echobox=1629893093

Kokoomuksen kansanedustajalla ja eduskuntaryhmänsä puheenjohtajana toimivalla Kai Mykkäsellä on näköjään ylivoimaisia ymmärtämis vaikeuksia niinkin selvässä asiassa kuin kansallisuus ja kansalaisuus.

Mykkäsen rasistisuus ja ilmeisen vähäiset kanssakäymiset meidän maahanmuuttajien kanssa synnyttää tämmöisiä aivopieruja:

”Mykkänen ihmettelee näkemystä edelleen.

”Purra siis tarkentaa, että äidinkieleltään vieraskielinen ei voi olla suomalainen. Vaikka olisi Suomen kansalainen, osaisi suomea, olisi vaikka käynyt Suomen armeijan. En halua nipottaa käsitteistä, mutta emme tarvitse lisää jakoja kansalaisten välillä”, Mykkänen tviittaa.”

Ihminen jolla on jo oma äidinkieli, kansallisuus ja oma kulttuuritausta ei muutu suomalaiseksi sillä jos hänelle annetaan Suomen kansalaisuus, eli kenenkään identiteetti ei pyyhkinny pois sillä jos saa juridisen asian eli kansalaisuuden. Esimerkiksi minulla on Ruotsin kansalaisuus mutta kansallisuudeltani minä olen suomalainen, tukholmalainen minä kyllä olen mutta se on eri asia kuin ola ruotsalainen.

Mä henkilökohtaisesti uskon että Mykkänen ei ole rasisti ja hän varmaankin ymmärtää että me ruotsinsuomalaiset olemme suomalaisia emmekä ruotsalaisia, mutta Mykkänen yrittää tällä ulostulollaan peitellä Kokoomuksen täysin rasistista maahanmuuttolinjausta jossa hän ja muut Kokoomuslaiset olivat erittelemässä sosiaaliturvaa meidän suomalaisten ja muiden Suomen kansalaisten välillä. Se on nimittäin täysin puhdasta rasismia.

Ainoa asia millä sä voit ”tulla suomalaiseksi jälkikäteen” on se että suomalaiset vanhemmat ovat adoptoineet ja kasvattaneet sinut. Suomalaisuus ei ole myöskään väristä kiinni että kyllä maahanmuuttajienkin lapsista tulee aikanaan suomalaisia jos heidän vanhempansa antavat lapsiensa kasvaa suomalaiseen kulttuuriin, etnisestihän he eivät ole tietenkään suomalaisia mutta suomalaisia kylläkin niinkuin esim. suomalaiset saamelaiset ja romanit..

Ps. Hauska lukea nyt kun lehtien toimittelijat kirjoittelevat naama punaisena Iranissa/Afganistanissa syntyneiden afgaanien olevan suomalaisia, minun käsitysten mukaan Afganistanissa asuu monta erinlaista kansallisuutta olevia ihmisiä mutta yksikään niistä kansallisuuksista ei kyllä ole suomalaiset. =)

+16
TeppoMesimki
Sitoutumaton

#Tukholma #sudettisuomalainen #maahanmuuttaja #moniosaaja #retkurovaniemeltä #stockholmare #thefinnjävel

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu