Kun hyväpalkkaiset valkoiset naiset keksivät rasismia..

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaytatko-tietamattasi-rasistista-kielta-sita-on-viattomaksi-tarkoitettu-mista-olet-kotoisin-kysymyskin/8659298?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1679420871

Mulla pisti heti silmään tämä MTV3 Uutisten otsikko ja mietin että ”mitä v*ttua”!!

Tässä jutussa kaksi ”asiantuntijaa” väittää ihan pokkana että jos kysyt toiselta ihmiseltä että mistä olet kotoisin että se on rasismia!! ^^

Itse voin maahanmuuttajana sanoa että nämä naiset puhuvat ihan soopaa sillä en ole ikinä pitänyt noin vilpitöntä ja minusta mukavan tiedustelevaa kysymystä rasismina tai edes mikroagressiona. Olen aina kertonut ylpeänä olevani kotoisin Suomesta ja tehnyt sitten vastavuoroisen kysymyksen takaisin uudelle tuttavuudelle.

Lisäksi kun nuorena kossina olin sisäänheittäjänä Rootoksella pari sesonkia töissä niin suomalaiset asiakkaat yleensä aina utelivat että mistäpäin Suomea olen kotoisin johon vastasin että olen kotoisin Rovaniemeltä ja tein saman kysymyksen takaisin.

Ja esimerkiksi jos olen ulkomailla reissussa ja minulta on tiedusteltu että osaanko englantia niin ruukaan vastata että puhun suomea, ruotsia ja englantia ja teen saman kysymyksen takaisin.

Ja pitää tähän vielä lisätä että kun puhun ruotsia niin ruotsalaiset ja ruotsia (hyvin)puhuvat maahanmuuttajat kuulevat aina minun murteesta että olen suomalainen ja tuumaavat että ”hei, sie oot suomalainen”. Tätä kuulen useasti mutta ei tämäkään ole rasismia tai mikroagressio jos oman pään sisällä on kaikki kunnossa.

 

Loppusanoiksi kehoittaisinkin näitä tutkijoita miettimään lausetta: Ihminen joka ei ymmärrä mitä rasismi on, on itse rasisti tai vähintäänkin tiedostamaton rasse.

 

Hälsningar från Stockholm  👋🇸🇪

 

TeppoMesimki
Sitoutumaton

#Tukholma #sudettisuomalainen #maahanmuuttaja #moniosaaja #retkurovaniemeltä #stockholmare #thefinnjävel

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu