Tutkimus: Teinit käyttävät kannabista vähemmän, kun se on laillista

Kiitos Iltalehdelle uutisoinnista. 

”Montanan yliopistolla tehdyn tutkimuksen mukaan teinit käyttävät kannabista vähemmän osavaltioissa, joissa se on laillista, kertoo BBC.

Tutkimuksessa tarkasteltiin high school -opiskelijoiden terveyskyselyitä vuodesta 1993 vuoteen 2017. Teinien kannabiksenkäyttö laski lähes 10 prosentilla niissä osavaltioissa, joissa kannabiksen viihdekäyttö on laillistettu.”

 

Tästä on jo puhuttu ja aihetta siivuuttu jokusen kerran kirjoitusteni kommenttiosiossa. 

Hyvä uutinen ja kertoo minulle että sama olisi Suomessakin mahdollista. Taas yksi esimerkki laillistamisen hyödyistä. Kieltolaki on umpisurkea, eikä se ole saavuttanut tavoitteitaan millään tasolla. Nyt olisi hallituksella tekojen paikka mitä tulee päihdepolitiikkaa ja sen järkeistämiseen. 

 

Yhdysvaltalaistutkimus: Teinit käyttävät kannabista vähemmän, kun se on laillista

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fa5fa8d0-151e-459d-8b64-922412d9d0d3

 

Association of Marijuana Laws With Teen Marijuana UseNew Estimates From the Youth Risk Behavior Surveys

https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2737637

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa. Vihreralan ammattilainen. P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu