Energiajuomat portti huonompaan terveyteen ja päihteisiin?

Moni ei ehkä tiedosta että energiajuomat vaikuttavat vahvasti keskushermostoon.  Vähän kuten kahvi,alkoholi tai amfetamiini.

””Energiajuomien käyttö on yleistä, joten meillä on suuri joukko lapsia ja nuoria, jotka energiajuomia käyttäessään altistuvat säännöllisesti keskushermostoon vaikuttavalle psykoaktiiviselle piristeelle”, Puupponen arvioi.”

Energiajuomia pitäisi kohdella kuin päihteitä. Eli ikäraja valvontaa tarvitaan.

Kuulemma nuoret saattavat alkaa käyttämään herkemmin alkoholia,nuuskaa,kannabista energiajuomien vuoksi.. Kuullostaa porttiteorialta.

Onneksi kukaan ei ole vaatimassa että energiajuomat pitäisi kieltää,tehdä niistä laittomia.

”Energiajuomia käyttävät tupakoivat, käyttivät alkoholia, nuuskasivat ja käyttivät kannabista moninkertaisesti yleisemmin kuin nuoret, jotka eivät käyttäneet energiajuomia. Lisäksi viikoittaiskäyttäjillä oli korkeampi riski tupakoida ja käyttää alkoholia verrattuna energiajuomia epäsäännöllisesti käyttäviin.”

Lue lisää: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/09d85750-5220-4dcf-bb1e-9c2e7cb0025f

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu