EUn suurin talousmaa lakkauttaa kannabiksen kieltolain

Asia on vihdoin virallista. 1.4.2024 Saksassa kannabis on laillinen päihde.

Tämä on iso ensiaskel siihen että kannabis tullaan laillistamaan koko EUssa. Suomen olisi toki järkevää seurata Saksaa ja tehdä samoin laillistamis päätös.

Saa nähdä mitä mieltä puheenvuoron änkyrät taas itkevät porttiteoriasta,psykoosistaa,huumemyönteisyydestä tai huolia singaalista lapsille ja nuorille.

 

Terveysministeri Karl Lauterbach ( SPD ) oli pyytänyt lain hyväksymistä ennen Bundesratin äänestystä. ”Eikö meidän olisi aika taistella mustia markkinoita vastaan?” kysyi Lauterbach. Hän vastusti monien vuosien ajan kannabiksen laillistamista. Hän muutti mielensä, koska opiskelutilanne muuttui.

Lauterbach sanoi, että missä laillistaminen on tehty viisaasti – esimerkiksi joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa – mustat markkinat ovat romahtaneet. Liittovaltion terveysministeri puhui ”mahdollisuudesta” ”suojella seuraavaa sukupolvea rikokselta, kulutukselta ja mustilta markkinoilta koulutuksen avulla”.”

Lain keskeisiä kohtia:

  • Yleisesti ottaen 18-vuotiaiden ja sitä vanhempien aikuisten pitäisi olla laillisia hallussaan enintään 25 grammaa kannabista henkilökohtaiseen kulutukseen.
  • Kolme elävää kannabiskasvia tulisi sallia omassa asunnossasi ja enintään 50 grammaa kannabista henkilökohtaiseen kulutukseen.
  • Ruohonpoltto julkisilla paikoilla tulisi kieltää muun muassa kouluissa, liikuntapaikoissa ja niiden näköetäisyydellä – erityisesti linnuntietä 100 metrin säteellä sisäänkäynnistä.
  • Laki sallii myös ei-kaupalliset aikuisten ”viljelyyhdistykset”, joissa jopa 500 maassa asuvaa jäsentä kasvattaa yhdessä kannabista ja myy sitä toisilleen omaan kulutukseensa. Tämä voi olla enintään 50 grammaa jäsentä kohden kuukaudessa.
  • Lähde: https://www.spiegel.de/politik/deutschland/cannabis-bundesrat-billigt-legalisierung-a-86ed2890-c788-4ce7-877a-21dced023219
TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu