Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.
Tekoäly kertoo:
"Teppo Syvärilä on yksi Suomen tunnetuimmista ja pitkäaikaisimmista kannabisaktivisteista. Hän on ollut aktiivisesti mukana kannabiksen laillistamista ja dekriminalisointia ajavissa liikkeissä sekä toiminut Suomen Kannabisyhdistyksen riveissä. Syvärilä on myös ollut näkyvä hahmo julkisessa keskustelussa, osallistunut mielenosoituksiin, kirjoittanut aiheesta ja jakanut tietoa kannabikseen liittyvistä kysymyksistä.
Syvärilä on myös tullut tunnetuksi sosiaalisessa mediassa, jossa hän on käyttänyt alustoja kuten Facebookia ja Twitteriä kannabiksen käytön normalisoinnin ja haittojen vähentämisen edistämiseksi. Hän on ollut aktiivinen vaikuttaja, joka pyrkii muuttamaan suomalaisen huumausainepolitiikan suuntaa erityisesti kannabiksen osalta."_
Vihreralan ammattilainen.
P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.
Sopisiko hallitukseen termi nuiva?
Ilmoita asiaton viesti
Teppoko ajattelee Suomen etua 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Tässä tapauksessa kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Tietenkin ajattelen. Miksi muuten kirjoittaisin esim huumepoliitikasta?
Välitän ihmisistä myös heistä jotka ovat päihteiden kanssa ongelmissa.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy olla hyvä lakialoite kun ”asiantuntijat” vastustavat.
Ilmoita asiaton viesti
Kommareita? Siis noi kaksi jotka vastusti.
Ilmoita asiaton viesti
”Hallituksen hyvä lakialoite – 120:stä lausunnon antajasta vain kaksi puoltaa”
Käsittääkseni 118 vastusti.
”Vaikka lähes kaikki asiantuntijat toteavat että lakiehdotus on susi paska.” Tarkoittanee että vastusti?
Ilmoita asiaton viesti
En kyllä ymmärrä mitä kokoomukselle on luvattu, että tämän hyväksyivät.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus yhtä vähän kuin kuka tahansa järki-ihminen, ei halua että tänne tulee määrättömästi väkeä joka ei aio koskaan elättää itseään työllään.
Uskon, että jokainen tänne tullut ja työelämään kiinni päässyt saa uuden työpaikan mahdollisen edellisen. menetyksen tilalle.
Mutta jos tänne tullaan ”työn perässä” ja kun on päästy maahan ja saatu oleskelulupa heittäydytään työttömäksi niin sellainen ei käy.
Miksi tällaisen estämiseen ei saisi olla työkaluja?
Ilmoita asiaton viesti
Orpon lapsi. Tunninjuna.
Ilmoita asiaton viesti
Tänään oli MTV mielenkiintoinen keskustelu työperäisestä maahanmuutosta ja työttömyydestä. Kuinka ollakaan keskustelijat yltyivät keskustelemaan suomalaisten työttömyydestä vertailtaessa työperäistä maahanmuuttoa. Keskustelemassa Ammattiliitto Pron johtaja Minea Pyykkö sekä toimittaja Anne Flinkkilä.
Suomessa oli kesäkuussa 2024 lähes 300 000 työtöntä.
Toukokuussa 2024 yli 50-vuotiaita oli työttömänä 99 800. Yli 55-vuotiaita oli työttömänä 73 100.
Alle 34 vuotiaita oli työttömänä 110 000. Vähiten työttömyys iskee 35-50 vuotiaisiin.
Sitten alkoi keskustelun mielenkiintoisin osuus. Keskustelijat asettivat yli 55 vuotiaat työttömät ja alle 34 vuotiaat työttömät vastakkain. Keskustelijoiden mielestä yli 55 vuotiaiden työllistymistä tulisi lisätä voimakkain hallituksen toimenpitein alle 35 vuotiaiden sijasta.
Porkkanana ammattiliitto pron Minea Pyykkö esitti ensisijaisena ratkaisuna oli työnantajille, jotka palkkaavat yli 55 vuotiaan työttömän, reiluja verohelpotuksia. Keskustelijat kannattivat yleisesti yli 55 vuotiaiden työllistymistä sillä, että yli 55 vuotiaat ovat paremmassa kunnossa kuin 30 vuotiaat.
Ongelmana nähtiin myös työnantajien pelko, että kolme kuukautta tai enemmän työttömänä olleet ovat tippuneet jo työssä tarvittavista uusista toimintatavoista.
Sinänsä on käsittämätöntä, että yritykset, asiantuntijat ja ammattiliitot sekä poliitikot, hyväksyvät työttömien armeijan olevan erittäin kallis tosiasia joka näytetään hyväksyttävän ilme värähtämättä.
Se, että laaja työttömyys hyväksytään, mutta joka suunnalta tuodaan esiin ehdoton tarve saada työvoimapulaan työperäistä maahanmuuttoa.
Työperäinen maahanmuutto käsittenä ei kyllä kerro mitään siitä kuka työperäistä maahanmuuttoa pitää yrityksen elinehtona tai yrityksen tarpeeseen palkata matalapalkkaista työvoimaa. Tällä teesillä halutaan välttää pitkään työttömänä olleen tai ikääntyneen työttömän palkkaaminen.
Työperäinen maahanmuutto matalapalkka-alalle johtaa melko suurella varmuudella maahanmuuttajan siirtymistä asumistuen ja erilaisten tukien piiriin jo työuran alkumetreillä. Matalapalkkaiset työntekijät joutuvat siis samaan tilanteeseen jossa matalapalkkaiset suomalaiset pitkään työssä olevat ovat tällä hetkellä. Suomalaisilla on elinpiirinsä, sukulaisensa, kielitaito ja sosiaalinen elämä.
Yrityksille työperäisen maahanmuuttajan palkkaaminen ei ole minkäänlainen riski sillä epäonnistuneen rekrytoinnin seuraukset kaatuvat veronmaksajien kustannuksiksi. On selvää, että työperäisessä maahanmuutossa on pidettävä yllä kireää ja harkittua kontrollia, että systeemi ei riistäydy budjettitalouden taloudelliseksi hyväksikäytöksi.
Erityisen ryhmän työperäisessä maahanmuutossa muodostavat ulkomaiset opiskelijat, asiantuntijat, yliopistojen tohtoritutkijat, akateemisten alojen erityisasinatuntijat ja pörssiyritysten johtoryhmiin palkatut sekä eritysosaajat. On varsin todennäköistä, että nämä henkilöt eivät jää yhteiskunnan vastuulle mahdollisen työn loputtua tai joutuessaan irtisanotuksi. Heidän osaamisensa ja CV:sä Suomessa tehdystä työstä todistavat heidän kykynsä ja osaamisensa uuden työpaikan saamiseen. He karistavat pölyt jaloistaan lähtiessään maasta, jos uutta tarvetta heidän kyvyilleen ei ole riittävästi.
Ilmoita asiaton viesti
Persu, persu, persu..persu ja sitten oli vielä persu..muistinko sanoa persu.
Tota noin..tossa linkkaamassa jutussa todetaan, että; ”– Yleisesti maahanmuuttajat ovat motivoituneita aloittamaan työskentelyn heti, kun se on mahdollista. Tämä on konkreettisesti todettu TE-toimiston ja kunnan sosiaalitoimen yhteisesti laatimissa kotoutumissuunnitelmissa, kertoo Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue.”
Ja sitten jatkuu; ”Myös hallituksen esitykseen sisältyvässä VATT:n selvityksessä todetaan, että yli kolme kuukautta työttömänä olleiden osuus oli vain yksi prosentti kaikista työperusteisella oleskeluluvilla oleskelevien määrästä.”
Kun siis vain yksi prosentti näistä oli työttömänä yli kolme kuukautta, niin kannattaakohan tämän vuoksi alkaa taas haukkua hallitusta, koska ”persu”.
Kuka on se joka pystyy lupaamaan, että jos tämä ”suoja-aika” muutettaisi vaikka yhteen vuoteen, että tämä yksi prosentti olisi siinä kohtaa työllistynyt. Itselläni ei ole ainakaan sellaista kristallipalloa, mutta hyvä jos toisilla on. Itselleni kyllä tulee mieleen joku muu syy miksi tätä(kin) esitystä vastustetaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys voisi olla, että jos ongelmaa ei ole, miksi siitä tehdään merkittävä mainehaitta?
Ilmoita asiaton viesti
Tässä sotketaan koko ajan kaksi asiaa.
Työperusteinen oleskelulupa edellyttää käsittääkseni että henkilöllä on työpaikka tänne tullessaan. Nämä henkilöt siis tulevat tänne hankkiakseen toimeentulon (paremman kenties) itselleen ja perheelleen.
Sitten ovat he jotka tulevat tänne ”asylum-perusteella” mutta heidät niputetaan sitten positiivisissa tilastoissa edellisiin. Sitä ei kerrota kuinka moni heistä on työttömänä jonkin aikajakson kuluttua.
Esteenä työllistymiselle on sitten ”kotoutuminen” tai sen puute.
Tuo ei kuitenkaan ole esteenä todelliselle työperäiselle maahantulijalle. Hän työllistyy joka tapauksessa.
Miksi näin on?
Ilmoita asiaton viesti
Katsopa LVM:n laki esitys hankkeita sitten vuoden 1990. Niitä on tehtailtu päinvastoin joskus yksi tai kaksi saattaa huomauttaa että laki ei täytä EUssa sovittuja tavoitteita. Kun muut konsultit ja poliittiset toimijat ovat lain puolesta niin soitetaan marssia ”tulta päin” ja mennä huristeltu koko EU aika.
esimerkkejä voi alkaa tonkia vaikka tuolta pohjalta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/mykkanen-ja-muut-ministeriot/
yhteenvetona: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/suomen-liikennepolitiikka-eu-jasenyyden-valossa-meriliikenteesta-sisavesiin/
Ilmoita asiaton viesti
Vain 120 lausunnon antajaa.
Aivan liian iso virhemarginaali noin pienellä otannalla.
Ilmoita asiaton viesti