Poliisipäällikö Ilkka Koskimäki: poliisi uskoo porttiteoriaan

Sain kirjeen, jossa kyseinen kuva oli.

Tuo kommentti löytyy täältä:

”– Meidän erityinen huolenaiheemme ovat lapset ja nuoret. Kun kohtaamme alaikäisen kannabiksen käyttäjän, hänet ohjataan aina hoitoon. Rangaistusta ei anneta. Poliisi saattaa olla usein ainoa kaveri tällaiselle nuorelle, sanoo Ylelle Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

Poliisi uskoo kannabiksen porttiteoriaan.

– Meidän kokemuksemme mukaan kannabiksesta alkaa vahvempien huumeiden käyttö. Uskomme vahvasti porttiteoriaan, toteaa Koskimäki.”

Päivi Happonen: Sirkka on onnellinen pössyttelijä, mutta miksi Pekka on katkera kannabikselle? – Tätä kiihkeässä keskustelussa on sanottu

Valitettavasti poliisin usko on väärä, sen voi todentaa esim tilastoja lukemalla. Niin sanottu porttiteoria on jo vuosia sitten todettu huuhaaksi, johon uskovat lähinnä hieman aivopestyt ihmiset. Valitettavasti eduskunnassa löytyy tälläisiä henkilöitä, jopa ministereistä.

Toivoisin että porttiteoriaan uskovat ihmiset astuvat kuplastaan ulos ja myöntäisivät totuuden.

Minua huvittaa myös poliisin väite että eivät jahtaa käyttäjiä. Semon ihan suoranaista paskapuhetta. Käyttäjät on poliiseille helppo nakki ja niillä saadaan tilastot näyttämään hyviltä heidän näkökulmastaan.

Ymmärrän ihmisiä jotka on aivopestyjä vuosikymmeniä, silti ihmettelen miksi he eivät 2019 vuonna jo herää todellisuuteen. Onko helpompimelää harhoissa kuin myöntää totuus?

Täälläkin kommenteissa on monia porttiteoria faneja ja kieltolaki lobbareita. Mitkä heidän motiivinsa on, se on arvoitus. Ainakaan hemeivät ole lapsista tai nuorista huolisaan.

Tälläisiä ajatuksia tuli mieleen oikeustoimittaja Päivi Happosen kooste jutusta, johan hän oli lisännyt omat ennakkoluulonsa.

Häneltä voisi kysyä toimiiko kieltolaki, toimittajana hänellä on resursseja tehdä kieltolain toimivuudesta kattava artikkeli.

Suomen akatemia:

”Tulokset tukevat niin sanottua porttiteoriaa, jonka mukaan lailliset päihteet, kuten tupakka ja alkoholi, toimivat porttina laittomien huumeiden käytön aloittamiseen. Tätä teoriaa on viime vuosina arvosteltu laajalti väittäen, että sekä tupakoinnin että huumeiden käytön taustalla voi olla yhteisiä tekijöitä, kuten nuoren ongelmakäyttäytyminen tai perimä. Siksi halusimme seuraavissa osatutkimuksissa selvittää näitä kysymyksiä”, kertoo dosentti Tellervo Korhonen.”

Varhain tupakoinnin  aloittaneilla on moninkertainen riski aloittaa kannabiksen käyttö

TeppoSyvril

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa. Vihreralan ammattilainen. P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu