Kannabiksen ja psykoosin välinen yhteys on luultua pienempi, kertoo valtava tutkimus

”Yli 162 korkealaatuisen tutkimuksen analyysi on osoittanut, että kannabiksen ja psykoosin välinen yhteys on aiemmin arvioitua heikompi. 

Nature Mental Health -lehdessä julkaistun tutkimuksen teki Lausannen yliopistossa Sveitsissä. Tutkijat analysoivat yli 200 000 osallistujan tietoja tavoitteenaan yhdistää tuloksia ja ymmärtää kannabiksen käytön ja kannabikseen liittyvie psykoottisten oireiden (CAPS) välistä suhdetta.”

Tämähän ei ole yllätys. Kannabiksen haitallisuutta on aina liioiteltu paljon jopa valheellisesti.

”Yksittäiset tutkimukset raportoivat vaihtelevia CAPS-tasoja kannabiksen käyttäjien keskuudessa, niin alhaisesta 1 prosentista jopa 70 prosenttiin. Analyysi kuitenkin osoitti, että vain yksi 200 kannabiksen käyttäjästä (0,5 %) voi kokea psykoottisia oireita, kuten hallusinaatioita, harhaluuloja ja vainoharhaisuutta.

Laajamittainen analyysi keräsi tietoja useista tutkimuksista, mukaan lukien havaintotutkimukset kannabiksen viihdekäyttäjistä, tutkimukset, joissa THC:tä annettiin terveille vapaaehtoisille, ja tutkimukset, joissa arvioitiin haittatapahtumia kannabista lääkinnälliseen käyttöön käyttävillä henkilöillä.”

Todella pieni mahdollisuus kun lukuja katsotaan.

Tämäkin on yksi hyvä syy lopettaa kannabiksen kieltolaki.

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu