Kannabiksen käyttäminen ei passivoi tai vähennä motivaatiota

Näin tuore tutkimus kertoo. Tämä ei tule itselleni yllätyksenä. Kannabiksen passivoiva vaikutus on myytti jota kieltolakia kannattavat henkilöt ylläpitävät.

Tutkimus: Toistuva kannabiksen käyttö ei liity motivaation menettämiseen

Social Psychological and Personality Science -lehdessä julkaistujen tietojen mukaan niillä, jotka käyttävät säännöllisesti kannabista, ei esiinny niin sanottua ” motivaatiooireyhtymää ”, vaikka he olisivat akuutissa vaikutuksen alaisena .

Toronton yliopiston tutkijat arvioivat 260 usein kannabista käyttävän kohortin viisi kertaa päivässä seitsemän päivän aikana. Tutkijat arvioivat koehenkilöiden motivaatiota ja halukkuutta ponnistella aikoina, jolloin he olivat vaikutuksen alaisia ​​ja silloin, kun he eivät olleet.

He raportoivat: ”Toisin kuin stereotypialla kivitetystä laiskailijasta, joka on apaattinen ja motivoitumaton, löysimme vain vähän todisteita korkean tason ja kannabiksen käyttäjien motivaation puutteen välisestä yhteydestä. … Kun kannabiksen usein käyttäjät kasvavat, he eivät toisin sanoen ole apaattisempia eivätkä vähemmän ulkoisesti tai sisäisesti motivoituneita tavoittelemaan tavoitteitaan. … Emme myöskään löytäneet mitään seuraavan päivän tunnevaikutuksia.”

Tutkimuksen pääkirjoittaja kommentoi tutkimuksen tuloksia : ”On olemassa stereotypia, että krooniset kannabiksen käyttäjät ovat jotenkin laiskoja tai tuottamattomia. Huomasimme, että näin ei ole. … Tietomme viittaavat siihen, että voit olla samanaikaisesti ahkera, motivoitunut ja krooninen kannabiksen käyttäjä.” 

Muut viimeaikaiset kannabiksen käyttöä ja motivaatiota arvioivat tutkimukset ovat päässeet samanlaisiin päätelmiin. Esimerkiksi vuonna 2022 tehty tutkimus osoitti , että kannabista käyttäneet korkeakouluikäiset opiskelijat osallistuivat todennäköisemmin ponnisteluihin liittyviin päätöksentekotehtäviin kuin eivät käyttäneet. Toisessa tutkimuksessa todettiin , että kannabiksen käyttö ei itsenäisesti ennusta merkittäviä muutoksia nuorten motivaatiossa, apatiassa tai sitoutumisessa.

NORML:n apulaisjohtaja Paul Armentano sanoi: ”Nämä havainnot ja muut havainnot kumoavat kannabiksen käytön ja alhaisen motivaation väliset oletetut yhteydet. On valitettavaa, että monet näistä pitkäaikaisista stereotypioista ovat historiallisesti ohjanneet kannabista koskevaa kansanterveysviestintää ja niitä on myös käytetty leimaamaan ja syrjimään niitä, jotka kuluttavat sitä vastuullisesti.

Tutkimuksen koko teksti, Krooninen kannabiksen käyttö jokapäiväisessä elämässä: emotionaaliset, motivoivat ja itsesäätelyvaikutukset usein nousemalla, ilmestyy verkossa

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu