Koulusurman traumat tulevat tulevaisuudessa esille

Tänään moni lapsi on kokenut jotain mitä mielen on vaikeaa käsitellä.

Poika surmasi ikätovereitaan kuten kaikki tiedämme. Ilmeisesti moni luokkatoveri on nähnyt tapahtuman. Ja koko koulun oppilaat ovat välillisesti olleet kokemassa kauhun hetkiä.

Osa näistäkin lapsista ovat traumasoituneet ja sen näkee vasta tulevina vuosina eräänlaisina mielenterveydellisinä oireina. Osa heistä tulee ”lääkitsemään” itseään eri päihteillä aivan varmasti. Osasta tulee huumeiden käyttäjiä. Heitä tullaan aikuisena rangaisemaan siitä mitä ovat lapsina kokeneet.

 

Huumeiden käyttö ei aina ole ns oma valinta joskus se on selviytymiskeino kun muita keinoja ei saatavilla ole.

Tätä asiaa sopii jokaisen aikuisen miettiä kun puhutaan huumeiden ongelmakäyttäjistä. Ja siitä miten heihin suhtaudutaan ja ollaan auttamatta.

Kirjoituksen päätteeksi ilmaisen kaikille osanottoni jotka ovat tänään oleet osallisina tapahtumaan! Voimia omaisille,oppilaille,opettajille,poliiseille,ensihoitajille.

 

 

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu