Kymmenen vuotta kannabiksen laillistamisen jälkeen Coloradossa – Kauhukuvat eivät toteutuneet

Tässä on katsaus laillistamisen jälkeen saatuihin opetuksiin.

Laillistaminen lisää käyttöä, mutta ei välttämättä ongelmia

”Monet yhteiskunnalliset ongelmat, joista vastustajat varoittivat noin vuosikymmen sitten, eivät ole toteutuneet”, sanoi Brian Keegan, informaatiotieteen laitoksen apulaisprofessori, joka käyttää tietoja sekä kannabiksen kemiallisen koostumuksen että teollisuuden kehityksen analysoimiseen.  ”DUI:t ja rikollisuus eivät lisääntyneet räjähdysmäisesti laillistamisen jälkeen. Ja useat tutkimukset ovat osoittaneet, että opioidien käyttö ja kuolemat tosiasiallisesti vähenevät osavaltioissa laillistamisen jälkeen.”

Joidenkin ryhmien kohdalla terveysriskit ovat todellisia

Kannabiksen käyttö ei ole vaaratonta varsinkin nuorille ja nuorille aikuisille.

”Luulen, että voimme vakuuttavasti sanoa, että voimakas käyttö, kun aivot ovat vielä kehittymässä, on huono idea”, Bryan sanoi.

Psykologian ja neurotieteen professorin Tiffany Iton tutkimus on osoittanut, että korkeakouluopiskelijat juovat yleensä enemmän alkoholia käyttäessään kannabista. Tämä yhdistelmä voi mahdollisesti vaikuttaa arvosanoihin ja valmistumisasteeseen.

Tähän väliin oma kommenti. Onko alkoholin ylikulutus syy arvosanojen laskuun?

Terveyshyödyt ovat mitattavissa

”Olemme löytäneet hyödyllisiä seurauksia ihmisille, jotka kärsivät kroonisesta kivusta, ihmisille, jotka kärsivät ahdistuneisuudesta ja syöpäpotilaista”, Bryan sanoi.

Laboratorio on myös havainnut, että oikea kannabidiolin (CBD) yhdistelmä THC:n (9-delta-tetrahydrokannabinolin) lisäksi voi auttaa potilaita saamaan tällaisia ​​terapeuttisia etuja ilman sivuvaikutuksia, jotka estävät joitain kokeilemasta sitä.

”Alustavat tietomme viittaavat siihen, että kun ihmiset käyttävät CBD:tä sisältävää kantaa, he osoittavat vähemmän päihtymystä ja vähemmän kognitiivisia heikkenemistä”, sanoi tutkimuksen johtava kirjoittaja ja apulaisprofessori Cinnamon Bidwell, johtaja Bryanin kanssa CU Change Labista, joka on kansallinen johtaja.  kannabistutkimus.

Kannabiksen käyttäjät eivät ole sohvaperunoita

”Epidemiologiset tiedot ovat melko selkeitä: kannabiksen käyttäjillä on pienempi painoindeksi, parempi vyötärön ja lantion välinen suhde ja he noudattavat todennäköisemmin liikuntasuosituksia kuin ei-käyttäjillä”, Bryan sanoi.  ”Heillä on myös parempi insuliinitoiminto.”

On vaikea sanoa, mikä aiheuttaa mitä, koska tutkimukset on tehty paikoissa, joissa kannabis on laillista ja monissa näistä osavaltioista, kuten Coloradossa, terveellinen elämäntapa on normi.

Kannabiksen käyttäjille tehdyssä tutkimuksessa Bryan ja kollegat havaitsivat, että 80 % yhdistää kannabiksen treenaamiseen, 70 % sanoi, että se lisää nautintoa, 78 % sanoi, että se edistää palautumista ja 52 % sanoi, että se motivoi heitä.

Bryan huomautti, että kannabinoideilla on anti-inflammatorisia ja analgeettisia ominaisuuksia.  Hänen tiiminsä käynnisti äskettäin tutkimuksen kannabiksen ja harjoituksen välisen yhteyden lisäämiseksi.

”Jos kannabis voisi lievittää kipua ja tulehdusta ja auttaa ihmisiä olemaan aktiivisempia, siitä voisi olla todellista hyötyä”, hän sanoi.

Oma kommentti: Taas yksi myytti on murrettu. Suomessa käytetään edelleen paljon termiä passivoi.  Kannabis ei passivoi, kieltolaki kyllä.

https://medicalxpress.com/news/2022-11-decade-legalizing-cannabis-colorado-weve.html

Kaiken kaikkiaan laillinen kannabis tuo enemmän hyötyjä kuin haittoja. Siksi laillistaminen on järkevää.

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu