Kymmenen vuotta kannabiksen laillistamisen jälkeen Coloradossa – Kauhukuvat eivät toteutuneet
Tässä on katsaus laillistamisen jälkeen saatuihin opetuksiin.
Laillistaminen lisää käyttöä, mutta ei välttämättä ongelmia
”Monet yhteiskunnalliset ongelmat, joista vastustajat varoittivat noin vuosikymmen sitten, eivät ole toteutuneet”, sanoi Brian Keegan, informaatiotieteen laitoksen apulaisprofessori, joka käyttää tietoja sekä kannabiksen kemiallisen koostumuksen että teollisuuden kehityksen analysoimiseen. ”DUI:t ja rikollisuus eivät lisääntyneet räjähdysmäisesti laillistamisen jälkeen. Ja useat tutkimukset ovat osoittaneet, että opioidien käyttö ja kuolemat tosiasiallisesti vähenevät osavaltioissa laillistamisen jälkeen.”
Joidenkin ryhmien kohdalla terveysriskit ovat todellisia
Kannabiksen käyttö ei ole vaaratonta varsinkin nuorille ja nuorille aikuisille.
”Luulen, että voimme vakuuttavasti sanoa, että voimakas käyttö, kun aivot ovat vielä kehittymässä, on huono idea”, Bryan sanoi.
Psykologian ja neurotieteen professorin Tiffany Iton tutkimus on osoittanut, että korkeakouluopiskelijat juovat yleensä enemmän alkoholia käyttäessään kannabista. Tämä yhdistelmä voi mahdollisesti vaikuttaa arvosanoihin ja valmistumisasteeseen.
Tähän väliin oma kommenti. Onko alkoholin ylikulutus syy arvosanojen laskuun?
Terveyshyödyt ovat mitattavissa
”Olemme löytäneet hyödyllisiä seurauksia ihmisille, jotka kärsivät kroonisesta kivusta, ihmisille, jotka kärsivät ahdistuneisuudesta ja syöpäpotilaista”, Bryan sanoi.
Laboratorio on myös havainnut, että oikea kannabidiolin (CBD) yhdistelmä THC:n (9-delta-tetrahydrokannabinolin) lisäksi voi auttaa potilaita saamaan tällaisia terapeuttisia etuja ilman sivuvaikutuksia, jotka estävät joitain kokeilemasta sitä.
”Alustavat tietomme viittaavat siihen, että kun ihmiset käyttävät CBD:tä sisältävää kantaa, he osoittavat vähemmän päihtymystä ja vähemmän kognitiivisia heikkenemistä”, sanoi tutkimuksen johtava kirjoittaja ja apulaisprofessori Cinnamon Bidwell, johtaja Bryanin kanssa CU Change Labista, joka on kansallinen johtaja. kannabistutkimus.
Kannabiksen käyttäjät eivät ole sohvaperunoita
”Epidemiologiset tiedot ovat melko selkeitä: kannabiksen käyttäjillä on pienempi painoindeksi, parempi vyötärön ja lantion välinen suhde ja he noudattavat todennäköisemmin liikuntasuosituksia kuin ei-käyttäjillä”, Bryan sanoi. ”Heillä on myös parempi insuliinitoiminto.”
On vaikea sanoa, mikä aiheuttaa mitä, koska tutkimukset on tehty paikoissa, joissa kannabis on laillista ja monissa näistä osavaltioista, kuten Coloradossa, terveellinen elämäntapa on normi.
Kannabiksen käyttäjille tehdyssä tutkimuksessa Bryan ja kollegat havaitsivat, että 80 % yhdistää kannabiksen treenaamiseen, 70 % sanoi, että se lisää nautintoa, 78 % sanoi, että se edistää palautumista ja 52 % sanoi, että se motivoi heitä.
Bryan huomautti, että kannabinoideilla on anti-inflammatorisia ja analgeettisia ominaisuuksia. Hänen tiiminsä käynnisti äskettäin tutkimuksen kannabiksen ja harjoituksen välisen yhteyden lisäämiseksi.
”Jos kannabis voisi lievittää kipua ja tulehdusta ja auttaa ihmisiä olemaan aktiivisempia, siitä voisi olla todellista hyötyä”, hän sanoi.
Oma kommentti: Taas yksi myytti on murrettu. Suomessa käytetään edelleen paljon termiä passivoi. Kannabis ei passivoi, kieltolaki kyllä.
https://medicalxpress.com/news/2022-11-decade-legalizing-cannabis-colorado-weve.html
Kaiken kaikkiaan laillinen kannabis tuo enemmän hyötyjä kuin haittoja. Siksi laillistaminen on järkevää.
Kannabiksen laillistaminen ei aiheuttanut lisäystä skitsofrenian hoitokäynneissä, mutta 25 % lisäyksen psykoosien hoitokäynneissä.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35429874/https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35429874/
Ilmoita asiaton viesti
Yritin klikata linkkiä mutta tällaista antoi:
Not found
Sorry, can’t find the page or item you’re requesting.
Go to PubMed Home.
Jos laitat otsikon ja muut lähdetiedot niin vois tsekkaa jutun
Ilmoita asiaton viesti
Täyttä höpöä, missään missä on laillistettu ei psykoosien määrä ole kasvanut, diagnosoitu toki miten sattuu. Tarkoitushakuisesti siis.
Ilmoita asiaton viesti
Among non-users and regular users, the commonly reported symptoms of psychosis were those that would be considered ”mild”. More severe symptoms were not commonly reported. A comparison of the symptom profile across the two groups showed no significant differences.
There was no evidence of qualitative differences in the pattern of psychotic symptomatology reported by non-cannabis users and regular cannabis users.
Testasin että linkki toimii:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36137764/
Ilmoita asiaton viesti