Lailliset päihteet porttina laittomiin – yllätys?

Kannabispiikki tappaa

Tulokset tukevat niin sanottua porttiteoriaa, jonka mukaan lailliset päihteet, kuten tupakka ja alkoholi, toimivat porttina laittomien huumeiden käytön aloittamiseen. Tätä teoriaa on viime vuosina arvosteltu laajalti väittäen, että sekä tupakoinnin että huumeiden käytön taustalla voi olla yhteisiä tekijöitä, kuten nuoren ongelmakäyttäytyminen tai perimä. Siksi halusimme seuraavissa osatutkimuksissa selvittää näitä kysymyksiä”

Tämä ei varmaan ole yllätys.

Lue lisää:

Suomen akatemia: Varhain tupakoinnin aloittaneilla on moninkertainen riski aloittaa kannabiksen käyttö

Johtopäätelmä, ei ne aineet ole sinänsä ongelma. Syyt ongelmakäytölle löytyy ihan muualta. Siksi kysynkin onko ongelmakäyttäjiä järkevää rangaista saatika heitä joilla ei ongelmia ilmene?

Haastakin ihmisiä miettimään mistä esim oma alkoholin käyttö johtunee tai tupakointi. Useimmille noi pysyy lapasessa osalla ei.

Kannabiksen kohdalla porttiteoria on jo kumottu, yksi hyvä syy tulee esille esimmäisestä tallenteesta.

Kyllähän näille kivikautisille poliitikoille nauravat jo puolimaailmaa

Lopuksi komedia elokuva, jonka jotkut edelleen ottaa todesta.

TeppoSyvril

Piraattipuolueen rivijäsen alkaen 24.8.2018, en aktiivi. Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto, jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa. P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu