Lain mukaan kaikissa Suomen kunnissa pitäisi olla neulanvaihtopiste

Aika turhauttavaa, varsinkin kun saa lukea erilaisista huumehaitoista. Silti kunnat eivät halua niitä vähentää saatika valtio. On joo, erinlaisia ohjelmia ja päätöksiä olemassa, mutta niihin ei laiteta rahaa.

Hienoa, että Kainuussa vihdoin aloitettiin neulojenvaihto. Näyttää siltä että se vastaa kysyntään.

”Vielä muutama kuukausi sitten huumeidenkäyttäjällä ei ollut Kainuussa mahdollisuutta saada puhtaita neuloja ilmaiseksi.

Kun neulanvaihtopiste viimein kesäkuussa perustettiin, kahden kuukauden aikana Kajaanin pisteellä vastaanotettiin 5 500 likaista huumeneulaa ja -ruiskua. Lokakuun loppuun mennessä likaisia neuloja oli tuotu yli 8 000. Tämä on reilusti enemmän kuin esimerkiksi Kokkolan neulanvaihtopisteelle tuotiin puolessa vuodessa.”

”Lain mukaan kaikissa Suomen kunnissa pitäisi olla neulanvaihtopiste, mutta tähän mennessä pisteitä on 66.”

Muistaakseni tuotakin Kainuun neulanvahtopistetta jotkut hölmöt vastustivat, niinkuin suurinpiirtein kaikkia keinoja jotka vähentävät huumehaittoja.

Minusta poliitikkojen vihdoin pitää herätä eduskunnassa keskustelemaan kaikista hyvistä keinoista haittojen minimoimiseksi ja laittoman kaupan lopettamiseen. Siihen on helppo keino. Laillistaminen ja vähintäänkin käytön dekriminalisointi ensikeinona.

Maahan pitää saada testauspisteitä niin kauan kuin laitonta kauppaa käydään.

Poliitikkojen pitää hyväksyä omat virheensä kieltolain ylläpitämisestä. Ja tehdä johtopäätökset.

On aivan turha itkeä haitoista ja lieveilmiöitä kun on tekemässä päätöksiä.

Kuunnelkaan nyt asiantuntijoita globaalilla tasolla, kuin kotimaassa.

Nykyinen 50 vuotta vanha huumepolitiikka on täysin epäonnistunut.

Enää ei mee läpi jos yksikin kuolema,kokeilu voidaan estää. Se ei vaan toimi. 188 huumekuolemaa on aivan liikaa, niistä olisi lähes kaikki estettävissä järkevällä politiikalla ja toimilla.

Ei enää leimaamista, ei haukkumista narkkariksi, ikävä kyllä jopa ammattilaiset käyttävät tuota termiä.

Kohdataan huumeiden ongelmakäyttäjät ihmisinä ja jätetään viihdekäyttäjät rauhaan.

”Siinä mielentilassa ei tiedä, mikä neula on oma” – Kainuussa kaivattiin neulanvaihtopistettä vuosia, nyt on tuotu yli 8 000 likaista neulaa

TeppoSyvril

Piraattipuolueen rivijäsen alkaen 24.8.2018, en aktiivi. Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto, jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu