Saako huumesyyttäjä puhua ihan mitä vain puppua?

Hannu Hyvönen ja kannabiskukinnot

Hannu Hyvönen Alla oleva teksti paljastaa huumesyyttäjän mielivallan huonolla tietämyksellä ja näytöllä. Onko huumesyytteeseen joutuvilla oikeasti oikeusturvaa?

Toki odotamme käräjäoikeuden päätöstä ja sen jälkeen juttu menee melko varmasti hovioikeuden käsittelyyn.

Hannu Hyvöselle lähtee tukea minulta ja monilta muiltakin.

Syyttäjän väittämä huumehamppu ilman tutkimuksia – siis silmämääräisesti syyttäjä tietää pitoisuudet

Uutiskirje/Tiedote 18.11.2019 Pohjoinen Aurinko Oy

Syyttäjän kasvituntemus hämmästytti käräjillä
Onko hampun kasvattajia tuomittu lainvastaisesti?

Iisalmen hamppukäräjillä (12.11.2019) puitiin kansalaisten oikeutta kasvattaa hamppua muihin kuin huumausainetarkoituksiin. Vastakkain olivat johtava huumeerikoissyyttäjä Reijo Rapo ja hamppualan yrittäjä Hannu Hyvönen.

Syyttäjän pääteemana oli todistella, ettei Hyvönen ollut kasvattanut kasveja kasvinjalostustarkoituksessa. Syytettä siitä, että Hyvönen olisi kasvattanut kasveja huumausaineikäyttöön Rapo ei edes yrittänyt todistaa.

Hyvönen valitteli, ettei ole ennättänyt kunnolla valmistautua käräjille, sillä kesällä perustetun kasvinjalostusyhtiö Pohjoinen Aurinko Oy:n risteytysviljelmät kasvihuoneissa Ilomantsissa ovat vieneet kaiken ajan. Hyvönen toi saliin ja luovutti Rapolle muutaman hampun kukinto-oksan esimerkkinä tuloksellisesta kasvinjalostustyöstä. -Loistavat aromit ja cbd-pitoisuus yli 8 prosenttia, kehui Hyvönen risteytyksen onnistumista. Rapo puolestaan ei innostunut saavutuksesta, vaan sanoi, ettei salissa saa mainostaa tuotteita.

Rapo esitti yhtenä todisteena kasvinjalostustyön mahdottomuudelle poliisin kuvan kasvatuspaikalta. Hän totesi että valokuvien mukaan viljelmä oli avoimen taivaan alla ja niinpä nokkonen voisi pölyttää hamput. Väite hämmensi perinjuurin hamppua jo 30 vuotta kasvattaneen Hannu Hyvösen.

Hyvösen kysymykseen mistä Rapo on saanut ajatuksen että hamppu ja nokkonen voisivat risteytyä hän vastasi että ”koulutuksessa” Vähän ajan päästä hän googlailtuaan esittää lähteeksi hamppufoorumin jossa tosin ajatus on aikanaan tyrmätty.
https://www.hamppu.net/forum/viewtopic.php?t=8502

Toinenkin biologinen oppiriita nousi salissa esiin. Reijo Rapo vähätteli Hyvösen roolia valintajalostuksen toteuttajana ja rinnasti sen kotipuutarhuriin joka säästää itselleen seuraavan vuoden siemenperunat. Hyvönen maksoi potut pottuina: -Eikö syyttäjä enää muista että kävimme tämän keskustelun ja vertauksen läpi jo edellisillä käräjillä? Siemenperunat ovat geneettisesti klooneja ja hampunsiemenet jokainen erilaisia.

Kuinka salliva laki kaapattiin syyttäjien käsiin?

Reijo Rapo ei kuitenkaan ole aivan kuka tahansa viherpeukalo syyttäjien joukossa, vaan hän on yksi niistä ns johtavista huumesyyttäjistä jotka olivat v 2010 laatimassa rangaistusasteikkotaulukoita, jolla maamme kannabispolitiikalle annettiin suunta, jota lainsäätäjä ei ollut tarkoittanut. Hampusta tuli se suuri vihollinen, johon voimavarat suunnattiin.

Reijo Rapo kertoi vuoden 2017 käräjillä, että kun he tekivät rangaistusasteikkoja oli olemassa suuri vaara siihen että ”Suomesta olisi tullut omavarainen” kannabiksen suhteen.’
Käytännössä hashiksen salakuljetus maahan oli tuolloin hyytynyt mutta poliisien ja oikeusistuimien suunnatessa voimavaroja kotikasvattajiin, palasi hashiskin markkinoille. Kun oli turvallisempaa ostaa kadulta Aarnion tynnörihashista kuin kasvattaa oma kannabioksensa vaaka kallistui takaisin vanhaan asentoon.

-Te Reijo Rapo kollegoinenne olitte kääntämässä hyvää ja sallivaa lakia paperillanne. Toimintanne hyödytti järjestäytynyttä rikollisuutta ja mahdollisti osaltaan markkinat myös Jari Aarnion valtavalle maahantuontibisnekselle.

Huuumausainevalvonnan tarkoitus unohtunut

Huumausainelain tarkoitus ei ole vainota kotikasvattajia, eikä estää tutkimustyötä, korosti Hyvönen. – Myös YK:n huumausainesopimuksessa lähdetään siitä, että valvonta pitää kohdistaa järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ei käyttäjiin ja kotikasvattajiin.

Hyvönen nosti esille YK:n huumausainesopimuksen kolme sallittua kasvatustarkoitusta hampulle.
-Hamppua saa kasvattaa kuiduksi, siemeneksi ja alkuperäistekstin mukaan: for horticultural purpose.

Hyvönen huomautti, että tuo kolmas kasvatustarkoitus on Suomessa viranomaisten toimesta käännetty väärin suppeaksi termiksi: koristekasvatus.
-Tuo alue on paljon laajempi. Horticulture sanalla tarkoitetaan englanniksi: The art and science of growing plants. Termi pitää sisällään kasvatustaitojen kehittämisen, hamppugenetiikan ylläpitoviljelyn, kasvinjalostuksen ja muun tieteellisen työn, selvensi Hyvönen käsiteperustaa.

Uusi tekniikka ei pärjää syyttäjän armolahjalle

Reijo Rapo todisteli ettei Hyvönen voi tehdä kasvinjalostusta, koska hänellä ei ole varoja laboratoriomittauksiin pitoisuuksista.
Hyvönen esitteli salissa Rapolle Hamppusampo Oy:n uuden spektrikameran, jolla pystytään mittaamaan thc- ja cbd-pitoisuudet jos ne ovat yli 2 prosenttia. -Voidaan testata laitetta jos kiinnostaa sanoi Hyvönen, jolla oli mukanaan Northern Dream risteytyksen tuoksuvia, kuivattuja latvoja.

Rapo ei kiinnostunut demonstraatiosta, mutta pani mittausten osalta vielä paremmaksi. Syytekirjelmässä hän väitti Hyvösen koeviljelmän kasvien olleen pitoisuudeltaan 1-3 % ja perusteli tällä että kasveissa on yli kielletyn rajan thc:tä. Rikoslaboratorion lausunnossa kävi kuitenkin ilmi että thc-pitoisuuksia ei oltu mitattu ja syyttäjä tunnusti ”päätelleensä” prosentit aiempien ulkokasvatustapausten pohjalta.

-Huikea saavutus. Me tarvitsemme mittauksiin spektrikameraa, mutta syyttäjä pystyy kasveja näkemättä etänä kertomaan niiden pitoisuudet, ihmetteli Hyvönen oikeudenkäynnin jälkeen.

Huumehamppua ei löydy lakikirjasta

Rapo todisteli oikeudessa, että jos kasvissa on thc:tä enemmän kuin cbd:tä kyse on huumausainehampusta.
-Päättely on pätevä toisinpäin sanoo Hyvönen. Jos hampussa on vähemmän päihdyttävää thc:tä kuin terveysvaikutteista cbd:tä, se osoittaa, että hamppua ei ole kasvatettu huumausainekäyttöön.
-Mutta siinä Rapo on väärässä, että pelkkä thc-painotteisuus tekisi kasvatuksesta automaattisesti rikollista. Thc/cbd-suhteella voidaan perustella vapauttavaa tuomiota mutta se ei riitä langettavan tuomion perusteeksi. Olennaista on kasvatuksen tarkoitus.
-Huumausainelaki ei tunne tuota jakoa eikä myöskään määrittele sallittuja tai kiellettyjä pitoisuuksia hampun kasvatukseen. Kiellettyä on vain hampun kasvattaminen huumausainekäyttöä varten ja tätä ei voida osaltani väittää sillä tein ilmoituksen poliisille ja lupasin kukintosadon ilman siemeniä heille.

Käräjäoikeus julkistaa tuomionsa asiassa maanantaina 25.11.2019 klo 14.00

Lisätietoja:
Pohjoinen Aurinko Oy
Hannu Hyvönen 0442003654

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=452630208717883&id=183154848998755

TeppoSyvril

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa. Vihreralan ammattilainen. P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu