Sanna Marin: Mitään ei saa enää vastata toimittajien kysymyksiin

Näin Marinilta kysyttiin ja näin hän vastasi:

– On esitetty, että Ukrainalle pitäisi tässä vaiheessa antaa tehokkaampaa aseistusta kuten hävittäjiä, että siinä viivyttely maksaa ihmishenkiä. Mikä on sinun kantasi tähän asiaan, STT:n toimittaja Jecaterina Mantsinen kysyi.

– Itse näen että hävittäjistä varmasti tullaan keskustelemaan. Eri maat puntaroivat ja arvioivat sitten omia kykyjänsä tämän kaltaista aseapua toimittaa, ja mielestäni myös Suomessa tätä keskustelua voidaan käydä. Tiedämme, että olemme tehneet päätöksiä uusista hävittäjistä jo aiemmin ja tiedämme tulevien hävittäjiemme aikataulun, millä saamme niitä Suomeen. Kyllä voimme mielestäni käydä keskustelua myös Hornetien osalta, että olisiko (niitä) mahdollista luovuttaa Ukrainaan ja minkälaista koulutusta se kenties tarvitsisi rinnalle, että Suomi voisi osaltansa tässä auttaa, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty ja keskustelut ovat vasta hyvin alkuvaiheessa.

– Tottakai, kun keskustelemme esimerkiksi hävittäjäkysymyksestä, niin silloin se vaatii kyllä mittavaa kansainvälistä yhteistyötä eri maiden kanssa, mutta mielestäni Suomi on tässä kiinnostavassa asemassa juuri sen vuoksi, että olemme tehneet päätökset uudesta hankinnasta ja meillä on olemassa olevaa kalustoa ja voimme tottakai arvioida tuon kaluston käyttöä. Tietenkin samalla pitää huomioida Suomen geopoliittinen sijainti. Meidän pitää huolehtia omasta maanpuolustuksestamme kaikissa tilanteissa.

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu