Tutkimus: Kannabikselle altistuminen ei liity kohonneeseen psykoosiriskiin riskialttiiden nuorten keskuudessa

”Hempstead, NY: Psychiatry Research -lehdessä julkaistujen pitkittäisten tietojen mukaan kannabiksen käyttö ei lisää psykoosin tai muiden haitallisten terveysvaikutusten riskiä edes nuorilla, joilla on suuri riski sairastua häiriöön.

New Yorkin Hofstra-yliopistoon ja Kalifornian Stanfordin yliopistoon sidoksissa oleva tutkijaryhmä arvioi kannabiksen käytön ja terveysvaikutusten välistä suhdetta nuorten ryhmässä, joilla oli kliininen korkea psykoosiriski.  Tutkimukseen osallistujia seurattiin kahden vuoden ajan.

Tutkijat raportoivat, että kannabista nauttineet koehenkilöt eivät olleet todennäköisemmin psykoottisia kuin eivät.

Kirjoittajat päättelivät: [C]jatkuva kannabiksen käyttö 2 vuoden seurannan aikana ei liittynyt lisääntyneeseen psykoosin siirtymäasteeseen, eikä se pahentanut kliinisiä oireita, toimintatasoa tai yleistä neurokognitiota…  mikä viittaa siihen, että CHR [kliininen korkean riskin] nuoret  kannabis ei vaikuta niihin negatiivisesti.  … Nämä havainnot pitäisi vahvistaa tulevissa kliinisissä tutkimuksissa, joissa käytetään suurempia kannabisnäytteitä, joissa käytetään yksilöitä.”

Löydökset ovat samanlaisia ​​kuin huhtikuussa Psychiatry and Clinical Neurosciences -lehdessä julkaistut tulokset.  Tutkimuksessa ei myöskään onnistuttu tunnistamaan kannabiksen käyttöä psykoosin riskitekijänä kliinisesti riskiryhmissä.  Tutkimuksen tekijät päättelivät: ”Ensisijainen hypoteesimme oli, että kannabiksen käyttö CHR-potilailla (kliinisesti korkean riskin) liittyisi lisääntyneeseen myöhempään siirtymiseen psykoosiin.  Mitään merkittävää yhteyttä kannabiksen käyttöön ei kuitenkaan löytynyt.  Nämä havainnot eivät ole yhdenmukaisia ​​epidemiologisten tietojen kanssa, jotka yhdistävät kannabiksen käytön lisääntyneeseen psykoosin kehittymisriskiin.””

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0165178123003700

Niin ne myytit taas murtuu. Kannabispsykoosi on todella harvinaista. Suomessa ei juuri kannabispsykooseja ilmene, kyseessä on yleensä sekakäytön sekoittama pää.

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu