Tutkimus:Kannabiksen terveyshaittoja on paisuteltu ja jopa vääristelty

Kainuun sanomat uutisoi:

”Onko tupakointi epäterveellistä? On.

Onko alkoholin juominen epäterveellistä? On, ainakin jos juovuksissa ollaan tiistaina, keskiviikkona ja torstaina.

Onko kannabiksen käyttö epäterveellistä? No, miten sen nyt ottaakin.

Kannabistuotteiden potentiaaliset terveyshaitat ovat kuin peräisin niistä apteekkilääkepakkauksiin taitelluista tyynyliinan kokoisista papereista, jossa luetellaan lääkkeen mahdollisia haittavaikutuksia. Niitä voi olla satoja.

Kannabis saattaa aiheuttaa syöpää, sydänongelmia, verisuonihäiriöitä, paniikkikohtauksia, masentuneisuutta, sekavuutta, unettomuutta, ruokahaluttomuutta, keuhkovaivoja, yskää, infektioita, lapsettomuutta, kuukautiskierron häiriöitä, suun kuivumista, silmien punoitusta ja keskittymiskyvyn puutetta ynnä muuta.

Tai sitten ei.

Yhdysvaltalaisen psykologijärjestön American Psychological Associationin vuonna 2015 uutisoiman tutkimuksen mukaan runsaallakaan kannabiksen käytöllä varhaisesta teini-iästä 25-vuotiaaksi asti ei ole vaikutusta käyttäjien fyysiseen tai psyykkiseen terveyteen 35-vuotiaana.

Toisin kuin laillisten savukkeiden tai alkoholin, laittoman kannabiksen ei tiedetä myöskään lisänneen kuolleisuutta.”

Lue koko juttu täältä:

Kannabista vastustetaan voimakkaasti, vaikka sen terveysvaikutuksista ei ole aukotonta tutkimustietoa – Tämä on suuri suo, professori huokaa

Vuosikymmeniä jatkunut valehtelu kannabiksesta ja sen terveyshaitoista on tullut tiensä päähän. Valheet eivät enää mene läpi.

Colora laillisti jo vuosia sitten kannabiksen ja osavaltio ole vajonnut kaaokseen. Toki sielläkin on ja varsinkin aluksia oli ongelmia, mutta suurin osa niistä ollaan ratkaistu.

Nyt Suomessakin keskustelu on lisääntynyt, paitsi poliitikkojen kohdalla toki poikkeuksiakin on. Sinänsä huvittavaa, että poliitikot eivät ymmärrä laillistamisen hyötyjä suhteessa nykyiseen tilanteeseen.

Kiitos kansalaisaloitteen siitä että keskustelu on käynnistynyt ja mediakinn alkaa herätä kannabisspykoosista ja asiasta kirjoitetaan muutenkin kuin haittojen kautta. Esim tämä HSn juttu:

Kieltolain jälkeen

Kanada laillisti kannabiksen viihdekäytön viime vuonna toisena valtiona maailmassa. HS selvitti, millaisiin muutoksiin se on johtanut.

TeppoSyvril

Piraattipuolueen rivijäsen alkaen 24.8.2018, en aktiivi. Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto, jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa. P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu