Vähintään 30 miljardia euroa laittomiin päihteisiin

Otsikko kertoo kaiken. Eu tasolla kansalaiset käyttävät tuon verran rahaa laittomiin päihteisiin. Sopii miettiä onko järkevää jatkaa kieltolakia ja rahoittaa siten järjestäytynyttä rikollisuutta. Siitä kärsii turvallisuus sekä myös terveys, kansanterveys.Se lisää korruption uhkaa..

Luulen että yhdelläkään valtiolla ei ole keinoa torjua laittomia markkinoita kuin yhdellä keinolla. Se keino on laillistaa huumeet ja tehdä niistä laillisia päihteitä alkoholin tapaan. Vain siten asia saadaan hallintaan.

Asioita voisi tehdä järkevämmin ja hyväksyä, että ihmiset haluavat päihtyä myös muilla aineilla kuin alkoholilla jolla on laillinen monopoli.

On Suomessakin aika nostaa kissa pöydälle.

Te kieltolaki kannattajat voisitte joskus selittää se miksi niin aggressiivisesti puolustatte rikollisia? Ja haluatte rahoittaa heitä.

Pelkästään laittomilla kannabismarkkinoilla liikkuu isot rahat, todella isot. Se on yksi syy miksi kannabista laillistetaan maailmalla.

Herättääkö faktat ajatuksia?

Voiko huumesodan voittaa?

Vai voisiko huumepolitiikkaa ryhtyä tekemään järkevämmin?

Itse kannatan tunnetusti laillistamista, haittojen vähentämistä,ennaltaehkäisyä faktojen pohjalta,en markkinoi enkä ole huumemyöteinen peräänkuulutan järkeä. Vastustan rikollisten rahoittamista verovaroin.

”Cannabis — products increasingly diverse: Estimated to be worth at least EUR 11.6 billion, this is the largest drug market in Europe, with some 25 million Europeans (15–64 years) having used the drug in the past year. The report illustrates that, while cannabis herb and resin still dominate, cannabis products are increasingly diverse in Europe. High-potency extracts, cannabis-based medicinal and health-orientated products and an increasing number of cannabidiol (CBD) or low-THC products are being sold in a range of forms (Figure 3.1). This makes close monitoring of their potency and potential health effects essential. Increased violence between organised crime groups dealing in cannabis is putting an added strain on law enforcement.”

New report highlights wide-ranging impacts of EU drug markets on health and security

Suosittelen lukemaan tiivistelmän suomenkielellä ennen kommentointia. Iso kiitos:

Suomenkielinen tiivistelmä raportista

2018v tiivistettynä

TeppoSyvril

Piraattipuolueen rivijäsen alkaen 24.8.2018, en aktiivi. Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto, jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa. P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu