Valistusta kansanedustaja Kaisa Juusolle lääkekannabiksesta

”Tiedän, että on olemassa kiputiloja, joihin perinteiset kipulääkkeet eivät auta toisin kuin kannabista sisältävät lääkkeet. Lääkekannabis ei ole sama kuin se, mikä huumausaineeksi luokitellaan. Lääkekannabikseen on eristetty vain ne aineet, jotka poistavat kipua ja tulehdustiloja.”

Tietosi Kaisa on aika vajanaiset, joten sua pitää hieman valistaa. Toi viimeinen lause on ihan huuhaata. En tiedä mistä olet moisen ”faktan” repinyt, koska se on ihan potaskaa.

Suomessa olevat lääkekannabistuotteet, siis kukinnot sisältävät myös THCtä joka on yllätys sinulle myös lääkinnällinen ja tehokas kipulääke. Toki on CBD tuotteita jotka eivät sisällä kuin vähän THCtä jos ollenkaan. Mutta molemman ovat lääkinnällisiä ja yhdessä tehokkaita.

 

Minusta olisi kohtuullista että kansanedustaja ottaisi oikeasti asiasta selvää ennen mutuilua.

Lähde: Bedrocan

Suomessa valikoima on surkean suppea. Jos oikeasti haluaa tietää lääkekannabiksesta ja lajikkeista suosittelen sivustoa Leafly

Väitteesi, että lääkekannabis on eriasia kuin päihdekannabis on valehtelua tai tietämyyttä. Mitään eroa niissä ei ole. Toki Suomessa lääkekannabis on laatutarkastettua, se onkin ainut ero.

Sitten pari huomiota kirjoitukseen. Sanot:

”Olenkin ihmetellyt näitä viime aikoina Facebookissa pyöriviä tarinoiden muotoon puettuja mainoksia kannabiksen ”hyödyistä”, mutta nyt alkaa niidenkin tarinoiden tarkoitusperä hahmottumaan. Kannabiksen ympärillä liikkuvat isot rahat ja monenlaisia tuotteita sisältävä kaupanteko. Jollakin taholla odotetaan varmasti nyt toiveikkaina kannabiksen laillistamista Suomessa ja valmistaudutaan erilaisten kannabistuotteiden myynnin lisääntymiseen.”

Kysyn sinulta onko järkeä pitää ylölä laittomia markkinoita, koska totta tosiaan siellä liikkuu valtavat rahasummat, euroopan tasolla puhutaan välintään kannabiksen kohdalla 10 miljardia euroa. Kaikkineen laittomilla markkinoilla pyörii yli 30 miljardin rahapotti.

Viittaat poliisin puheisiin. He puhuvat laittomien markkinoiden lieveilmiöistä enimmäkseen, ei itse aineiden tuomista terveyshaitoista. Eli laki tuo enemmän haittoja kuin itse aineet. Kannabis on kumminkin aika vähähaittainen päihde, kuten varmasti oikeasti tiedät, mikäli olet tutkimuksiin tutustunut ja kuunnellut asiantuntijoita.

 

Eduskunnasta: Kansalaisaloite kannabiksen laillistamisesta joutaa romukoppaan

TeppoSyvril

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis, ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa. Vihreralan ammattilainen. P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu