Case Puuronen ja Oulun yliopisto – Historiattomuus ei sovi akatemiaan

Vasemmistoliiton aktiivinen poliitikko ja Oulun yliopiston sosiologian professori Vesa Puuronen käytti auktoriteettiaan poistattaakseen marsalkka Mannerheimin kuvan kasvatustieteellisen tiedekunnan kokoontumishuoneen seinältä. Oulun Luokanopettajat ry riensi toteuttamaan professorin toivetta sellaisella kiireellä, että olisi voinut kuvitella jonkun löytäneen noitarummun yliopiston vitriinistä.

Yliopistojen pitäisi olla paikkoja, joissa ajatuksia punnitaan avoimesti, kaikki äänet kuuluvat ja totuus löytyy tieteellisen debatin kautta. Ei niiden pidä olla taantumuksen tyyssijoja, joissa professorit norsunluutorneistaan kertovat oppilaille, mitä mieltä mistäkin asiasta saa olla tai kenen kuvia seinille saa ripustaa. Käsittämätön ratkaisu opiskelijoilta, jotka kyllä jaksavat nousta barrikadeille opintotukien puolesta, mutta näköjään sananvapautensa ovat valmiita ojentamaan hopealautasella pois.

Tämäkin trendi on meille Yhdysvalloista asti tuotu. Siellä poistetaan sisällissodan kenraalien patsaita ja vanhojen valtiomiesten kuvia yliopistojen kampuksilta, koska postmodernit ajattelijat kokevat jopa historian uhaksi ahtaalle maailmankuvalleen.

Samalla verukkeella Suomessa jo pohditaan Päivi Räsäsen viemistä oikeuteen Raamatun siteeraamisen takia ja erilaisia sananvapautta rajoittavia vihapuhelakeja. Tämä on vain merkki siitä, että historiattomuus on jälleen johtamassa historiassa tehtyjen virheiden toistamiseen. #terestroika

teresammallahti

Olen poliitikko ja Ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja. Vapaa-ajallani teen poliittisia Youtube-videoita, vaikutan Kokoomuksessa ja pidän perheestä huolta. Arvo- ja markkinaliberaali. Yhteystiedot osoitteessa http://www.libera.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu