Ei tehdä USA:n kriisistä välikappaletta suomalaiseen politiikkaan

Eilen nähtiin tasavaltalaisuutta ja demokratiaa halveksuva näytös, kun Trumpin lietsomat kannattajat tunkeutuivat USA:n kongressirakennukseen keskeyttämään presidenttien vallanvaihdon. On sydäntä särkevää nähdä vanhan demokratian alennustila, samoin suomalaisten poliitikkojen halu tehdä tapauksesta suomalaisen politiikan välikappale. Pari asiaa, jotka suomalaisten kannattaa muistaa.

1. USA on edelleen läntisten demokratioiden supervalta ja sen sisäinen turbulenssi näkyy väistämättä kaikkialla maailmassa. USA:n ajautuminen sisäiseen kriisiin tarkoittaa, että Kiinan ja erityisesti Venäjän ote länsimaista kiristyy. Pahimmillaan valtatasapainon järkkyminen voi tarkoittaa sitä, että itäiset diktatuurit alkavat kokeilla sotilaallista laajentumista. Kannattaa siis varoa, mitä toivoo.

2. Trumpin hallinnon sekoilut ja eiliset tapahtumat Washington D.C.:ssä eivät ole suomalaisten puolueiden tai poliitikkojen syytä. Arvostelukyvyttömimmät poliitikot ryntäsivät tietysti heti eilen syyttämään kotimaisia poliittisia inhokkejaan aivan, kuten inhokkinsa ovat syyttäneet toisia suomalaisia USA:n Black Lives Matter-mellakoiden tuhosta. Tuo vastakkainasettelu ei kuulu Suomeen, eikä suomalaisilla poliitikoilla ole osaa eikä arpaa noihin tapahtumiin. Toki USA:ta repivä vastakkainasettelu saadaan tuotua Suomeen, jos välttämättä halutaan, mutta kannattaa miettiä, kuka siitä oikeasti hyötyy? Viittaan kohtaan 1.

Ei tuoda tätä kriisiä suomalaiseen politiikkaan. Se ei ole meidän taistelumme, eikä siitä koidu Suomelle tai suomalaisille mitään hyvää.

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu