Hallitus elää pilvilinnassa, vaikka edessä on hurja konkurssikevät

Olette varmaankin kuulleet pääministeri Sanna Marinin suitsutusta siitä, kuinka ”Suomi on hoitanut koronakriisin hyvin”? Yhtenä todisteena tästä on pidetty yritysten konkurssien vähäistä määrää. Mutta mikä on totuus?

Todellisuudessa konkurssiluvut ovat toistaiseksi erittäin alhaisia, koska hallitus estää väliaikaisen lain myötä velkojia hakemasta maksukyvyttömiä yrityksiä konkurssiin. Lain voimassaoloa on nyt jatkettu tammikuulle asti. Toisin sanoen, viimeistään keväällä sitten rytisee, ellei velkojia jälleen estetä jättämästä konkurssihakemuksia.

Konkurssien määrä oli nousussa jo ennen korona-kriisiä. Useilta aloilta kuuluu jatkuvasti uutisia yt-neuvotteluista ja kassakriiseistä. Samalla esimerkiksi ravintoloiden aukioloaikoja rajoitettiin perustuslain vastaisesti ja jo toukokuuksi luvattu esitys alkoholin etämyynnin sallimisesta on vaiettu kuoliaaksi. Ja kuka oikeasti uskoo, että talouskriisissä konkurssien määrä voisi tippua puoleen normaalista?

En tiedä, onko se tahallista harhaanjohtamista vai ihan vilpitöntä tietämättömyyttä, kun pääministerin tulkinta asiaintilasta on näin kaukana todellisuudesta? Tilanne ei todellakaan ole hyvä, vaan katastrofaalisen huono. Silti hallitus elää pilvilinnassaan kuvitellen, että nyt on homma hoidettu kerta kaikkiaan loistavasti. Mitä tähän pitäisi enää voida sanoa?

Jälleen kerran toistan: Työllisyystoimia tarvitaan. Niitä tarvitaan erityisesti hallitukselta, jonka saldo niin työllisyystoimien kuin työttömyystilastojenkin suhteen on reilusti pakkasella. Jos yrityksiä halutaan auttaa, niin elinkeinovapautta pitää lisätä kovalla kädellä ja rahallisen tuen tulee olla ALV:n sekä kuluttajien tuloverojen alentaminen. Näin kuluttajien ostovoimaa tuetaan ja yrityksille taataan tasapuolisesti paremmat toimintaedellytykset. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu