Kokoomus lähtee ajamaan perintöveron poistoa!

Good news everyone! Kokoomuksen puoluevaltuuston päätti, että puolue lähtee ajamaan perintöverosta luopumista. Uutisen myötä Twitter-vasemmisto jo fiilisteli bolshevistista punakapinaa. Sisällissota, koska joku esitti suomalaisille parempaa mahdollisuutta vaurastua ja huolehtia jälkikasvustaan perintöä jättämällä? Kuulostaa kohtuulliselta.

Tilanne oli mielenkiintoinen erityisesti siksi, että puoluevaltuuston hyväksymä esitys perintö- ja lahjaveron korvaamisesta luovutusvoittoverolla tuli kynästäni. Alunperin puoluehallitus tuki vain esitystä perintöverottomuuden alarajan nostosta, mikä ei mielestäni ollut riittävä toimi suomalaisten vaurastumisen edellytysten tukemiseksi. Olkoon tämä voitto jälleen yksi manifesti sille, että puolueen suuntaa voi muutta aktiivisella vaikuttamisella.

Liitteenä olevassa taulukossa on esitetty hyvin selkeästi yksi perintöveron ongelmista. Jos perit esimerkiksi arvoaan menettäneen tai jopa arvottoman kiinteistön, voit silti joutua maksamaan perintöveroa. Tämä rankaisee erityisesti vähävaraisia perijöitä. Luovutusvoittovero taas perustuu veronmaksukyykyyn: Sitä maksetaan vain kiinteistön myynnin jälkeen ja pelkästään hankintahinnan sekä myyntihinnan erotuksen osuudesta, eli luovutusvoitosta. Näin moninkertainen omaisuuden verottaminen ja kansalaisten perintöjen raippaverottaminen jäisi historiaan.

 

Lähde: Ajatuspaja Libera

Perintöveron poistaminen auttaa erityisesti aivan tavallisia sukankuluttajia, jotka perivät verrattain pieniä summia. Samoin se auttaisi sukupolvenvaihdosta tekeviä yrityksiä, auttaisi suomalaisia vaurastumaan ja antaisi suomalaisille enemmän päätösvaltaa oman omaisuutensa suhteen. Minusta tämä on oikein ja kohtuullista. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Olen poliitikko ja Ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja. Vapaa-ajallani teen poliittisia Youtube-videoita, vaikutan Kokoomuksessa ja pidän perheestä huolta. Arvo- ja markkinaliberaali. Yhteystiedot osoitteessa http://www.libera.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu