Marinin hallitus jakoi kunnille ylimääräisen kuntavaalimiljardin

Hallituksen leväperäisestä rahankäytöstä kertoo jotain se, että kuntien tuentarve oli arviolta 2 miljardia euroa, mutta hallitus antoi niille 3 miljardia euroa. Pääministeri Sanna Marinilta kysyttiin asiasta MTV3:n puheenjohtajatentissä, mutta vastauksestaan päätellen hän ei ymmärtänyt kysymystä.

Ilmeisesti osa valtioneuvostosta ei vain kykene käsittämään, miten julkisia menoja voi olla liikaa? Tai sitten kyse on kuntavaaleja silmällä pitäen myönnetty kertaerä, jotta hallituspuolueiden ehdokkaat voivat kertoa äänestäjille, kuinka kunnista on pidetty huolta. Käärmeöljykauppiaiden huijaus tietysti paljastuu, kun rahahanat vääjäämättä menevät kiinni vaalien jälkeen.

Hallitus on käyttänyt koronakriisiä keppihevosenaan jakaessaan ”elvytysmiljardeja” oikealle ja vasemmalle. Todellisuudessa iso osa rahoista on annettu ilman kunnollista vaikutus- tai tarvearviota. Jo pelkästään kunnille on mennyt miljardi ylimääräistä. Samalla hallitus on kunnostautunut ministereiden tieprojektien, Veikkauksen, erilaisten marjanpoimintakerhojen ja tulonsiirtojen kasvattamiseen. Iso osa rahoista siis ei ole mennyt elvytykseen, vaan ns. siltarumpuihin ja poliitikkojen itselleen luomien rälssien lihottamiseen.

Monissa muissa maissa talouskriisiä hoidettiin tukemalla yrityksiä ja kuluttajia veroja alentamalla. Suomessa odotellaan konkurssiaaltoa ja verotaakka on kasvamassa 20 miljardin lisävelasta huolimatta. Kunnissa painitaan samojen talousongelmien kanssa ja kuntavaalit ovat aivan kulman takana. Muista äänestää viisaasti! #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu