Marinin hallitus jakoi kunnille ylimääräisen kuntavaalimiljardin
Hallituksen leväperäisestä rahankäytöstä kertoo jotain se, että kuntien tuentarve oli arviolta 2 miljardia euroa, mutta hallitus antoi niille 3 miljardia euroa. Pääministeri Sanna Marinilta kysyttiin asiasta MTV3:n puheenjohtajatentissä, mutta vastauksestaan päätellen hän ei ymmärtänyt kysymystä.
Ilmeisesti osa valtioneuvostosta ei vain kykene käsittämään, miten julkisia menoja voi olla liikaa? Tai sitten kyse on kuntavaaleja silmällä pitäen myönnetty kertaerä, jotta hallituspuolueiden ehdokkaat voivat kertoa äänestäjille, kuinka kunnista on pidetty huolta. Käärmeöljykauppiaiden huijaus tietysti paljastuu, kun rahahanat vääjäämättä menevät kiinni vaalien jälkeen.
Hallitus on käyttänyt koronakriisiä keppihevosenaan jakaessaan ”elvytysmiljardeja” oikealle ja vasemmalle. Todellisuudessa iso osa rahoista on annettu ilman kunnollista vaikutus- tai tarvearviota. Jo pelkästään kunnille on mennyt miljardi ylimääräistä. Samalla hallitus on kunnostautunut ministereiden tieprojektien, Veikkauksen, erilaisten marjanpoimintakerhojen ja tulonsiirtojen kasvattamiseen. Iso osa rahoista siis ei ole mennyt elvytykseen, vaan ns. siltarumpuihin ja poliitikkojen itselleen luomien rälssien lihottamiseen.
Monissa muissa maissa talouskriisiä hoidettiin tukemalla yrityksiä ja kuluttajia veroja alentamalla. Suomessa odotellaan konkurssiaaltoa ja verotaakka on kasvamassa 20 miljardin lisävelasta huolimatta. Kunnissa painitaan samojen talousongelmien kanssa ja kuntavaalit ovat aivan kulman takana. Muista äänestää viisaasti! #terestroika
Tottakai rahaa annetaan, koska velkarahaa saa nyt sopivasti 0 korolla. Takaisinmaksustakaan ei tarvi edes keskustella, koska sellaista ei voi tulla, velat kun maksavat itsensä ja vielä ilman konkreettisia ja tuottavia investointeja.
Suomessa on vihdoinkin onnistuttu takomaan Sampo Pohjolan emännän omaan käyttöön, tuomaan rikkauksia pelkästään kampea vääntämällä.
Ilmoita asiaton viesti
Julkisten rahojen käyttö koronakriisin verukkeella on hieman huono argumentti tilanteessa, jossa Suomessa on molempien koronan aaltojen aikana ollut tartuntatilanne Euroopan viiden lievimmän joukossa, välillä kuten nyt, kaikista lievin. Rajoitustoimet maksavat kalliisti ja vaikeuttavat yksityisen liiketoiminnan mahdollisuuksia laajasti. Suomessa monia rajoituksia viitsitään noudattaa siksi, että niiden vahinkoja jossakin määrin korvataan. Esimerkiksi tartuntatautipäiväraha karanteenien vahinkojen korvaamiseksi työntekijöille täysimääräisesti on lähes ainutlaatuinen keksintö koko maailmalla. Syksyllä sitä yritettiin rajoittaa matkailijoiden kohdalla, mutta poistohanke haudattiin vähin äänin perustuslakiasiantuntijoiden kuulemisen jälkeen. Virossa koronan ensimmäinen aalto meni hyvin, mutta toisen aallon kohdalla ovat yksityisen sektorin resurssit kantaa kustannustaakkaa lopussa. Tämä on aikaansaanut esimerkiksi ravintolarajoitusten kiertämistä luovasti ja luvattomia juhlatilaisuuksia, mitkä sitten ovat näkyneet tartuntatilastoissa.
Ilmoita asiaton viesti
> miten julkisia menoja voi olla liikaa
Miten niin liikaa? Mikä se on? Niitä voi olla vain liian vähän.
Ilmoita asiaton viesti
”Iso osa rahoista siis ei ole mennyt elvytykseen, vaan ns. siltarumpuihin ja poliitikkojen itselleen luomien rälssien lihottamiseen.”
Tähän toivoisin lähdettä.
Ihan hyvä, että eduskunta siirsi varoja kunnille. Vai oliko se pelkkä hallituksen ilmoitus?
Valtio saa edullisempaa lainaa kuin kunnat, joten järkevä idea.
Ilmoita asiaton viesti
..ja viulut lopuksi maksaa ?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä luultavimmin ei kukaan.
Talousjärjestelmä tukeutuu valtioiden velalle, toki muidenkin toimijoiden veloille, joten täytyy ihme tapahtua, jos niitä jokin taho joskus kokonaan maksaa.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Suomella on toki tuosta kokemusta, Huijareiden ( Kreikan ) tukemiseen paloi suoraan miljardi myös suomalaisten rahaa. Kolme miljardia annettiin EU n kautta.
Takaisinmaksua Suomelle ei näy, ei kuulu.
Pian maksellaan Italian, Espanjan ja Ranskan puoluepoliitikkojen vastuunpakoilun ja EU n sopimusten vastaisten toimien aiheuttamia kuluja.
Kädet on jälleen muiden taskuissa. Mitä enemmän vastuuttomia muiden rahoilla häslääviä puoluepoliitikoja, niin sen kalliimpaa on meno.
Eikä muuten kannata uskoa, etteikö velan ottaminen tunnu missään. Sinä päivänä, kun talous nitkahtaa vauhtiin, niin korot nousevat.
Ilmoita asiaton viesti
Tämänkin asian suhteen liikkeellä on monenlaisia mielipiteitä: https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/01/11/korona-ja-kuntatalous/
Ilmoita asiaton viesti
No nyt kunnilla ja kuntayhtymillä on varaa maksaa sairaanhoitajille ym. korona-tonnit.
Ilmoita asiaton viesti