Maskigate jatkuu – STM esti maskivideon julkaisun, piilotti kulut ICT-hankinnoiksi

Hallituksen maskisekoilusta tihkuu jälleen lisää erittäin raskauttavaa tietoa. Iltalehden mukaan Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) vaatimuksesta Valtioneuvoston tilaama mainosvideo hyllytettiin, koska siinä oli maskeja. STM:n johdolla hyllytettiin myös THL:n koronaohjeistus, koska siinä näkyi maskeja. Kuten jo tiedämme, ovat niin STM kuin valtioneuvostokin olleet haluttomia julkaisemaan maskisuositusta tyrittyään suojavarustehankinnat keväällä.

Valtioneuvosto kuitenkin tilasi uuden videon, josta maskit oli poistettu. Kulut yritettiin piilottaa kirjanpidossa ”ICT-hankinnoiksi”, vaikka kyse on selkeästi viestinnästä ja markkinoinnista. Toistaiseksi julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella maskisekoilussa on kyse laajamittaisesta ja järjestelmällisestä salailusta. Sen tarkoituksena näyttää olleen hallituksessa vallitsevan johtajuusvajeen ja jatkuvien skandaalien ryvettämän imagon parantaminen. On sanomattakin selvää, ettei veronmaksajien rahoja ole tarkoitettu vallanpitäjän virheiden peittelyyn ja julkisuuskuvan kiillottamiseen

Pari viikkoa sitten pääministeri Marin lopetti silloisen maskeihin liittyvän polemiikin itsevaltiaan tavoin julistamalla, että asia on hänen osaltaan loppuun käsitelty. Ministeri Aino-Kaisa Pekosta taas ei ole näkynyt kevään suojavarustesekoilun jälkeen ja ministeri Krista Kiurua ei yksinkertaisesti näytä kiinnostavan, milloin hän polkee päätöksillään perustuslakia.

Monissa länsimaisissa demokratioissa tällaiset jatkuvat skandaalit olisivat johtaneet ministerien tai koko hallituksen eroamiseen. Ikävä kyllä nykyisen hallituksen toiminta muistuttaa enemmän itäisiä oligarkioita kuin niitä demokratian ihanteita, joista ministerit vuoronsa perään julistavat olevansa huolissaan. Tarvitaan #terestroika.

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

+15
teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapautta rakastava kokoomuslainen insinööri Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika
Tarvitsetko some-apua? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu