Miksi AY-liike haluaa laillistaa ikäsyrjinnän?

Hallituksen työllisyyttä pohtivasta työryhmästä on kantautunut vihiä ns. last in, first out-mallista. Siinä irtisanomiset tehtäisiin työntekijöiden yrityksessä viettämien palvelusvuosien mukaan. Toisin sanoen, keskimäärin pidempään firmassa olleet vanhemmat sukupolvet saisivat vahvemmat irtisanomissuojan siinä, missä työelämään astuvat nuoret olisivat aina YT-neuvottelujen ensimmäinen kohde.

Varsinkin nuorten olisi hyvä tiedostaa asia nyt talouden hiipuessa ja nousta vastustamaan ikäsyrjinnän laillistamista nyt, kun hallitus ei vielä ole siunannut AY-liikkeestä tullutta ehdotusta. LiFo-olisi merkittävästi isompi heikennys nuorten tulevaisuudensuunnitelmiin kuin esimerkiksi viime hallituskaudella laajasti protestoitu opintorahan leikkaaminen.

Ei voi kuin ihmetellä, miksi medialähteiden mukaan esityksellä on SDP:n tuki, kun vielä vuosi sitten demarit huusivat kuorossa nuorten tulevaisuuden perään? Nyt nuoret voidaankin ilmeisesti työntää bussin alle, kun äänet ovat plakkarissa. Erityisen omituista on, ettei menettelyllä olisi vaikutusta kokonaistyöllisyyteen, vaan se korkeintaan nostaisi vanhempien ikäluokkien työllisyyttä ja ajaisi nuoret entistä sirpaleisemmalle työuralle. Kaupantekijäisiksi saisimme entistä jäykemmät työmarkkinat.

Irtisanomissuojaan tarvitaan toki kevennyksiä, mutta ikäsyrjinnän laillistaminen ei ole oikea tie. Parempi olisi purkaa irtisanomissuoja kaikilta esim. Tanskan mallin mukaisesti. Tanskan työttömyysaste on pysyvästi Suomea n. pari %-yks alempana.

Jos lapsesi tai tuntemasi nuoriso ei ole politiikasta kiinnostunut, niin tässä olisi hyvä kirjoitus/video heille jaettavaksi. Tällä hetkellä velkaantuminen, tulonsiirtopolitiikka ja tällaiset lifo-himmelit ovat viemässä nuorilta tulevaisuuden. #terestroika

Teren muut somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Olen poliitikko ja Ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja. Vapaa-ajallani teen poliittisia Youtube-videoita, vaikutan Kokoomuksessa ja pidän perheestä huolta. Arvo- ja markkinaliberaali. Yhteystiedot osoitteessa http://www.libera.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu