Miksi suomalaiset puolueet rakastavat apteekkikartellia?

Alan epäillä, että vasemmiston huoli vähäosaisten hyvinvoinnista on vain savuverho rakkaudelle valtiojohtoisiin kartelleihin ja monopoleihin. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) kyllä näkee, että apteekkikartelli on tehnyt sairastamisesta tavan sukankuluttajille kallista ja apteekkareille hävyttömän tuottoisaa. Muttei näe syytä puuttua asiaan kilpailua vapauttamalla.
Apteekkikartelli yhdistää suomalaisia puolueita mielenkiintoisella tavalla. Oli kyse sitten markkinataloutta edistävästä kokoomuksesta tai köyhien asialla olevasta vasemmistosta, kilpailua erityisesti köyhien kustannuksella rajoittava apteekkikartelli on ja pysyy. Pekosen sanoin, kilpailun tuomaa ”lisäarvoa” ei nähdä sen enempää kapitalistien kuin sosialistienkaan leirissä, vaikka se nähdään kyllä kaikessa muussa liiketoiminnassa. Esimerkiksi Alkon ja Veikkauksen tähdet ovat laskussa, eikä kukaan täyspäinen poliitikko esittäisi esimerkiksi autojen, ruoan tai televisioiden myynnin valtiojohtoista kartellisointia.
Fakta on, että kartellit sekä monopolit rampauttavat markkinat. Niiden tarkoituksena on vähentää tai estää kilpailu kokonaan. Seurauksena hinnat nousevat, palvelutaso heikkenee ja alan kilpailukykyä edistävät innovaatiot jäävät syntymättä. Kartellien ja monopolien häviäjä on aina kuluttaja ja veronmaksaja. Voittajia ovat esimerkiksi kartelliyrittäjät, kartellista voitelurahaa saavat poliitikot sekä monopolijärjestelmän edunsaajat puoluekirjoineen.
Suomessa kilpailulainsäädäntö kieltää monopolit ja kartellit, hyvästä syystä. Myös valtiojohtoisesti rakennetut monopolit ja kartellit on syytä purkaa. Se on kuluttajan ja veronmaksajan etu. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

+3
teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapautta rakastava kokoomuslainen insinööri Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika
Tarvitsetko some-apua? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu