Ministeri Harakan progressiivinen polttoainevero heikentäisi työllisyyttä entisestään

Eilisessä A-studiossa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (SDP) sanoi, että polttoaineverotusta voitaisiin nostaa ja noston aiheuttama lisälasku hyvittää pienituloisille sekä syrjäseuduilla asuville. Mutta kuinka hyvä idea tällainen progressiivinen polttoainevero oikeasti on?

Toteutuessaan se heikentäisi entisestään työllisyyttä ja kotimaisten yritysten toimintaedellytyksiä. Kuljetuskustannukset nousisivat, työttömien kannustinloukut sitoisivat heitä yhä tiukemmin työttömyyteen, kuluttajien ostovoima heikkenisi, suomalaiset köyhtyisivät. Kuten tämän hallituksen ministerien esitysten kohdalla on totuttu, kaikki häviäisivät. Myös ne pienituloiset ja maakuntien asukkaat, joita tällä pähkähullulla idealla yritetään suojella.

Tämä jo entisestään pienten tuloerojen kansakunta ei voi loputtomiin tehdä verouudistuksia, joiden seurauksena työssäkäyvä saa palkkiokseen korkeammat verot ja muille annetaan lisää tulonsiirtoja. Suomi on vuosikaudet tehnyt politiikkaa pienimmän yhteisen nimittäjän mukaan. Lopputuloksena suomalaisten taloudelliset kannustimet työntekoon ovat erittäin heikot. Vielä keskituloisella parin lapsen vanhemmalla työnteon nettohyöty lasketaan korkeintaan muutamissa satasissa. Ja jatkuvasti kasvavat tulonsiirrot nakertavat työnteon hyötyjä entisestään. Moniko on valmis myymään 160 tuntia kuukaudestaan, jos siitä käteen jäävä hyvä on 50-200 euroa?

Tällainen uneliaiden yhteiskunta ei voi jatkua loputtomiin. Työnteon verotusta tulee laskea rajusti samalla, kun tulonsiirtoja leikataan. Työnteon ja yrittämisen kannustimia on parannettava, muuten meidät hukka perii. Ihmisiä ei nosteta köyhyydestä tulonsiirroilla, vaan työllä. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu