Pääministeri Marin, aikooko hallitus kantaa yhteiskuntavastuunsa?

Pääministeri Sanna Marin on jälleen kaatamassa jäävettä yritysten niskaan. Talouselämän haastattelussa hän syyttää yrityksiä yhteiskuntavastuun puutteesta tilanteessa, jossa suomalainen sääntely ja korkea verotus kuristaa yhä useamman tuotantolaitoksen ja yrityksen hengiltä. Marin itse luotsasi hallituksensa budjettineuvotteluista läpi ilman yritysten toimintaa tukevia rakenneuudistuksia.

Ihmettelenkin, miksi pääministerille ja hallitukselleen on hyväksyttävää jatkuvasti vedota korona-kriisiin, mutta yrityksille ei? Hallitus ei tehnyt ensimmäistäkään kiperää päätöstä tässä budjettiriihessä. Menoja ei sopeutettu, työllisyystoimet jäivät torsoiksi, rakenneuudistukset jäivät tekemättä, eikä mikään muuttunut vastaamaan ajan merkittävimpiin haasteisiin. Yrityksissä taas tehdään jatkuvasti niitä tympeitä päätöksiä, kuten tehtaiden lakkautuksia ja irtisanomisia.

Aivan samoin kuin hallitus ei tee koronarajoituksia kiusallaan, eivät yritykset irtisano kiusallaan. Yritysten sopeutustoimien tarkoituksena on taata yritystoiminnan elinvoimaisuus ja työpaikka heille, jotka vielä töihin saavat jäädä. Tämä on hallituksessakin vihdoin ymmärrettävä, muuten päätökset jäävät jatkossakin tehottomiksi.

En minä halua olla se tuomipäivän pasuunan puhaltaja, mutta jonkunhan sekin homma on hoidettava. Jos rakenneuudistuksia ei saada tehtyä ja työllisyyttä saada nousuun, niin tämä hyvinvointiyhteiskunta tässä muodossaan loppuu. Kyllä, loppuu. Sitä tosiasiaa ei yrityksiä sormella osoittelevassa hallituksessa näytetä tiedostavan millään tasolla.

Nyt tarvitaan työllisyyttä ja yritystoimintaa tukevat vero-, sotu-, sote- ja työmarkkinauudistukset. Heti. Kaikki muu puuhastelu on toissijaista. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Olen poliitikko ja Ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja. Vapaa-ajallani teen poliittisia Youtube-videoita, vaikutan Kokoomuksessa ja pidän perheestä huolta. Arvo- ja markkinaliberaali. Yhteystiedot osoitteessa http://www.libera.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu