Paikallinen sopiminen – Montako elinkautista työttömyystuomiota ay-liike vielä langettaa?

Yhtenä keinona suomalaisen jäykän työmarkkinan joustavoittamiseen on esitetty paikallisen sopimisen vapauttamista. Yllätyksettömästi ay-liike ja niiden vaalirahoittamat vasemmistopuolueet vastustavat uudistusta verissäpäin. Niiden harhaanjohtavassa propagandassa paikallinen sopiminen tarkoittaa vain TES:n minimiehtojen alittamista.

Todellisuudessa kyse on siitä, että työmarkkina saadaan joustamaan suhdanteen mukana. Jos laskusuhdanteessa palkkoja ja saavutettuja etuja voidaan neuvotella alaspäin, on noususuhdanteessa helpompi neuvotella niitä ylöspäin. Nykyisessä ay-korporaatioiden kuristusotteessa työnantajan kannattaa aina vastustaa palkankorotuksia, sillä niitä ei saa enää neuvoteltua alaspäin. Tämä jäykkyys johtaa laskusuhdanteessa irtisanomisiin, jotka olisi vältettävissä paikallisella sopimisella.

Ikävä kyllä hinnan ay-pomojen turhamaisuudesta maksaa tavallinen suomalainen. Osa menettää työnsä ja osa on jopa tuomittu sen takia elinkautiseen työttömyyteen. Onkin aika kysyä ay-liikkeeltä ja sen vaalirahoittamilta vasemmistopuolueilta, montako elinkautista työttömyystuomiota heidän mielestään on hyväksyttävä hinta valtansa pönkittämisestä?

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti
Kokoomus Espoo

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu