Pikavippipolitiikka romutti hyvinvointiyhteiskunnan

Hyvinvointivaltio on romutettu leikkaamalla julkisia palveluita! Tätä mantraa kuulee erityisesti kasvavia tulonsiirtoja vaativien piakvippipoliitikkojen vaalipuheissa. Mutta mikä on totuus?

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisema raportti todistaa, että todellisuudessa sosiaalipalveluihin käytetyn rahan määrä on kasvanut 1970-luvulta lähtien lähes 500 %. Samassa ajassa julkisen sektorin työntekijöiden määrä on lähes kolminkertaistunut siinä, missä yksityisen sektorin työntekijöiden määrä on noussut vain n. 20 prosenttia. Velkamäärä on kasvanut kymmenestä prosentista 60 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja tulee kasvamaan tällä hallituskaudella jo 80 prosenttiin.

On ilmiselvää, että pikavippipoliitikkojen vaalipuheet ”oikeiston kurjistamispolitiikasta” ovat aivan täyttä höpönlöpöä, sillä julkiset menot vain jatkavat kasvamistaan vuosikymmenestä toiseen. Samalla huoltosuhde heikkenee kovaa vauhtia, maksajien määrä vähenee ja riistoverotuksen rampauttaman kansantalouden tuottavuus laahaa verrokkimaiden jäljessä.

Kasvavat tulonsiirrot, velaksi eläminen, veronkorotukset ja turha sääntely tekee suomalaisille työssä käymisen entistä huonommin kannattavaksi. Samalla kannustimet nautiskella elämästä tulonsiirtojen varassa kasvavat Toisin sanoen, hyvinvointivaltiota (yök) ei ole romutettu. Valtio voi toistaiseksi erittäin paksusti. Hyvinvointiyhteiskunnan, meidän suomalaisista koostuvan yhteisön, tulevaisuus kuitenkin on romutettu.

Julkisten menojen kasvulle on korkea aika laittaa stoppi. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

+9
teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapautta rakastava kokoomuslainen insinööri Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika
Tarvitsetko some-apua? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu