Ruuhkamaksut ja tietullit ovat hyvä asia, mutta vain jos…

Varsinkin nyt kuntavaalien alla on puhuttu paljon ruuhkamaksuista ja tiemaksuista. Mielestäni ne ovat lähtökohtaisesti hyvä asia, mutta vain sillä reunaehdolla, että autoilun kokonaiskustannus ei nouse. Jos tällaisia maksuja asetetaan, niistä saatavat tulot on palautettava autoilijoille esim. auto- ja ajoneuvoveron alennuksina.

Jos tie- ja ruuhkamaksut korvamerkitään tieinfran ylläpitoon, niin autoilijoiden itse asiassa kannattaa edistää näiden uusien maksujen käyttöönottoa. Miksi? No siksi, että tällöin auto- ja ajoneuvovero alentuu samalla, kun autoilijoilta kerätyt maksut menevät tieinfran ylläpitämiseen. Tällä hetkellähän suurin osa autoilijoilta kerätyistä veroista menee aivan muualle. Järkevässä tie- ja ruuhkamaksumallissa autoilija siis voittaa, ei suinkaan häviä.

Siinä järkevyydessä se isoin kompastuskivi sitten onkin. En usko, että tämän tuhlaamiseen rakastuneen vasemmistohallituksen johdolla löydetään järkevää liikenteen verotuksen uudistusta. Siksi toivon, että näin tärkeä verouudistus jää oikeistopuolueiden ratkaistavaksi. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM 🦁 DISCORD

+1
teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla kuntavaaleissa

Vapautta rakastava kokoomuslainen insinööri Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika
Tarvitsetko some-apua? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu