Vaiensiko hallitus THL:n varoitukset pandemiasta?

Ilta-Sanomat sai tietopyynnön kautta tietoa hallituksen varautumisesta koronaan vuoden 2020 alussa. Tiedot ovat lohdutonta luettavaa, sillä ne paljastavat hallituksen tiputtaneen pallon jo kriisin alkumetreillä. THL kertoi jo tammikuussa hallitukselle pandemiariskin olevan 50 %. Silti vielä maaliskuun alussa pääministeri Sanna Marin ramppasi pitkin maailmaa salamavalojen välkkeessä samalla, kun kansalaisten suuntaan asiaa hyssyteltiin.

Erityisen mielenkiintoista asiassa on se, että pitkin viime kevättä THL:n johtajat olivat jatkuvasti julkisuudessa toistamassa hallituksen viestiä: Ei syytä huoleen, asia on hallinnassa. IS:n tarkistamien pöytäkirjojen mukaan kulisseissa THL kuitenkin on yrittänyt herättää hallitusta tilanteen vakavuuteen ja tullut hallituksen taholta torjutuksi. Tämä kielii siitä, että THL:n paljon parjattu johto on oikeasti ollut tilanteen tasalla, mutta ovat joutuneet hallituksen painostamina viestimään hallituksen harhaista tilannekuvaa kansalaisille.

Hallituksella oli mahdollisuus asettaa rajalle valvontaa, päivittää tartuntatautilaki ja mahdollistaa jokseenkin normaali elämä pandemian keskellä. Tasavallan presidentti ehdotti erillisen korona-nyrkin perustamista, joka olisi vapauttanut hallituksen resursseja tuiki tarpeelliseen lainsäädäntötyöhön. Hallituksen kriisin aikana korostunut johtajuusvaje kuitenkin johti salailuun ja vähättelyyn. Iso osa tarpeellisista epidemian hallinnan vaatimista toimista on edelleen tekemättä samalla, kun ministerit syyttävät epäonnistumisista kuntia, alueita, virastoja, virkamiehiä, kokoomusta ja milloin mitäkin. Tärkeintä on, että oma sädekehä kiiltää eikä virheistä oteta vastuuta.

Minusta nykyisen hallituksen johtajuusvaje on ilmiselvä, on ollut jo pitkään. Valitettavasti katse kääntyy väistämättä Keskusta-puolueeseen, joka on kaikki periaatteensa myymällä mahdollistanut epäpätevän hallituksemme toiminnan. Nyt kepulla pitäisi olla kanttia ajatella suomalaisten etua ja lähteä hallituksesta. Oikeistopuolueiden yhteistyöllä maa saadaan takaisin raiteilleen ja suomalaisten hyvinvointi nousuun. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti
Kokoomus Espoo

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu