Veikkauksen edunsaajista huolehditaan ”hinnalla millä hyvänsä”?

Eilisessä tiedotustilaisuudessaan ministeri Annika Saarikko sanoi, että Veikkauksen edunsaajille talouskriisin aiheuttama kassavaje korvataan ”keinolla millä hyvänsä”. Mielenkiintoinen linjaus siihen nähden, että Saarikonkin palkan veroissaan maksaville yrittäjille tai työntekijöille puolestaan ennustetaan veroasteen nousua ensi vuonna.

Veikkausvaroihin kiinni pääseminen näyttää olevan kansalaisjärjestöille kultaakin kalliimpi meriitti. Kun yhdistys jonkun poliitikon myötävaikutuksella pääsee veikkaus-rinkiin, se voi mainostaa tuottavansa korvaamattomia palveluita. Ja näiden yhdistysten toiminta tosiaan turvataan vaikka velkaantumalla nuorempien sukupolvien piikkiin, koska ne omien sanojensa mukaan ”tuottavat korvaamattomia palveluita”. Ihanan kallista kehäpäättelyä, sinun rahoillasi.

Todellisuudessa sen enempää Veikkaus kuin sen edunsaajatkaan eivät ole erityisissä ongelmissa. Olen jutellut useiden veikkausvaroilla pyöritetyissä järjestöissä työskentelevän kanssa ja jokaisen viesti on sama: Hävikki on valtavaa, eikä toiminnan yhteiskunnallinen hyöty ole välttämättä selvää edes työntekijöille. Todellisissa ongelmissa ovatkin politiikot, joiden pitäisi nyt päättää, kenen saunakavereilta leikataan rahoitusta. Samalla saattaa mennä se eduskunnasta tippumisen varalle itselle pedattu suojatyöpaikka.

Veikkauksen edunsaajuus ei voi olla yhteiskunnallinen rälssi, jolle kustannetaan yhteisillä rahoilla oikeus olla sopeutumatta vallitsevaan maailmantilanteeseen. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti
Kokoomus Espoo
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Enemmän työtä, vähemmän veroja! #Terestroika

| Eduskuntaavaaliehdokas | Kokoomus | Uusimaa |

https://teresammallahti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu