Vihreä elvytys ei elvytä, työllistää huonosti, eikä ole erityisen ympäristöystävällistä

Ilmastopaneeli sai valmiiksi vaikutusarviointinsa ”vihreän elvytyksen” paketistaan. Vähemmän yllättäen vihreä elvytys ei elvytä eikä oikeastaan paranna työllisyyttä. Ilmastopaneelin esityksessä 1,8 miljardin euron investoinnilla BKT nousee n. 0,1 miljardia euroa. Miljoonalla tukieurolla saisi ostettu kolme uutta työpaikkaa. Ei kuulosta tehokkaalta.

Lähde: Ilmastopaneeli

Päästöjä vihreä elvytys toki vähentää, mutta todennäköisesti vähemmän kuin sama raha toisaalle investoituna. Ilmastopaneelin esityksessä velkarahalla tuettaisiin maalämpöprojekteja, merituulivoimaa, aurinkovoimaa, ratikkahankkeita ja energiaremontteja. Eli sitä kaikkea, mitä on jo kokeiltu esim. Saksassa Energiewenden aikana. Seurauksena Saksan kuluttajasähkön hinta on kolminkertainen Suomeen verrattuna eivätkä päästöt laske alkuunkaan haluttua tahtia.

Tämä siis ei ole kritiikkiä ilmastopaneelia kohtaan, vaan aatteellisista syistä tehtyä ympäristöpolitiikkaa kohtaan. Kansallista talous- ja ympäristöpolitiikkaa ei voida laittaa höttöunelmien varaan. Siksi jokaisella pitäisi hälytyskellot soida aina, kun joku puhuu ”vihreästä elvytyksestä”. Hyvin todennäköisesti se ei nimittäin elvytä eikä ole edes kovin ympäristöystävällistä.

Parasta elvytystä on se, että vapautetaan markkinoita ja annetaan niiden toimia kunnolla. Jotta tähän päästää, pitää Suomessa vapauttaa työmarkkinasääntelyä kiireellä ja velkaelvytys kohdistaa verojen alentamiseen. #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Olen poliitikko ja Ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja. Vapaa-ajallani teen poliittisia Youtube-videoita, vaikutan Kokoomuksessa ja pidän perheestä huolta. Arvo- ja markkinaliberaali. Yhteystiedot osoitteessa http://www.libera.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu