Vihreiden kuntavaaliohjelma: Lisää velkaa ja veroja lasten hyvinvoinnin nimissä?

Katteettomien lupausten kuntavaalitaistoon ilmestyi jälleen yksi puolue, kun Vihreät esitteli kuntavaaliohjelmansa. Lisää kaikkea kivaa kaikille, ei leikkauksille, lisää velkaa, veroja ja maksuja, vähemmän työnteon edellytyksiä. Ja tämä kaikki tietysti lastemme tulevaisuuden ja kaiken hyvän sekä inhimillisen nimissä, eikös? Vihreiden PJ Maria Ohisalo tosin jätti kertomatta, että tämä vastuuton pikavippipolitiikka juurikin se syy, joiden takia kunnat on ajettu kriisiin ja kuntatalous on velkaantunut jo 20 vuotta.

Jos kuntatalous olisi pelastettavissa veronkorotuksilla ja lisävelalla, ei kuntatalous olisi alkujaankaan kriisissä. Mutta kun se on, ja vieläpä vakavassa sellaisessa. Tilannetta pahentaa entisestään vasemmistohallituksen kunnille asettamat lisävelvoitteet, kuten hoitajamitoituksen nosto, oppivelvollisuuden pidennys ja todennäköisesti monen kunnan maksukyvyttömyyteen ajava sote-uudistus.

Tiedän puhuvani kuntataloudesta ja sen kestävyydestä kyllästymiseen asti. Mutta kun on pakko. Jos kuntatalouden kestävyysvajetta ei korjata, tulevat erityiseti ne köyhät, nuoret, vanhukset ja vähäosaiset kärsimään. Siis ne samat ihmiset, jotka vasemmistopuolueet ovat valjastaneet vaalivankkureidensa vetäjiksi.

Meillä on 20-vuotiaiden sukupolvi, joka ei ole koskaan nähnyt kuntatalouden olevan kokonaisuudessaan ylijäämäinen. Se, jos mikä on äärimmäisen huolestuttavaa. Siksi vastuullinen kuntavaaliehdokas ei lupaa menonlisäyksiä, vaan niukkuutta kaikille. Minä ainakin jätän lapsillemme mieluummin perinnöksi terveen kuntatalouden kuin savuavat rauniot ja jälleenrakennusurakan. Siksi #terestroika.

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti
Kokoomus Espoo

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu