Vihreiden toiminta Haavisto-vastalauseessa herättää lisää kysymyksiä vilpistä

Vaikka vihreiden ulkoministeri Pekka Haaviston tutkinta on saatu päätökseen, jatkuu kohu puolueen toimintatapojen ympärillä edelleen. Julkisuudessa on epäilty, että vihreät kirjoituttivat Haavisto-mietintöön antamansa vastalauseen ulkopuolisella asiantuntijalla. Vihreät sanovat, ettei 19-sivuisen vastalauseensa kirjoittamiseen ole osallistunut vihreiden valiokuntajäsenten ulkopuolisia. Vuosittain paksun romaanin verran kirjoittavana poliitikkona pidän tätä varsin epätodennäköisenä.

19 sivua neljässä tunnissa tarkoittaa sivua 12,5 minuutissa yhdeltä ihmiseltä, kolmen ihmisen voimin sivun kirjoittamiseen olisi aikaa 38 minuuttia. Kun puhutaan erittäin monimutkaisesta juridisesta tekstistä, ensimmäinen ei ole tehtävissä, jälkimmäinen mahdollisesti. Voidaan toki ajatella, että PeV:n vihreät edustajat Bella Forsgren, Alanko-Kahiluoto ja Mari Holopainen, ovat kirjoittaneet tekstin etukäteen ja antaneet sen PeV:n käsittelyn päätyttyä ryhmäkanslian työntekijöille muotoiltavaksi. Tämäkään selitys ei vaikuta uskottavalta.

Olen nimittäin työkseni stilisoinut muiden tekstejä. Aivan tavallisen parisivuisen blogitekstin ajatuksella läpi käymiseen voi mennä faktantarkistuksineen kauemmin kuin itse tekstin kirjoittamiseen. Uskonko minä, että kolmen perustuslakiummikon kirjoittama teksti saadaan tarkastettua lainauksineen, lähdeviitteineen, juridisine muotoiluineen ja ristiintarkastuksineen neljässä tunnissa? En tosiaankaan. Perustuslakiasiantuntijaltakin työhön mennee useampi työpäivä.

Epäilyksiä vilpistä ei hälvennä se tosiasia, että vihreät eivät vastanneet epäilyihin vilpistä ennen kuin media sai haltuunsa vastalauseen sisältäneen tekstitiedoston. Sen ainoa muokkaaja on vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen.

Miksi tämä sitten on tärkeää? Siksi, että PeV:n tiedot on käsittelyn ajaksi salaiseksi julistettuja ja niiden vuotaminen on vakava rikos. Vihreiltä olisi saatava nyt kattava selitys siitä, miten asia on edennyt. Muuten vihreiden viime päivinä ryvettyneen maineen ylle lankeaa entistä synkempi varjo, #terestroika

Teren somet: 🦁 FACEBOOK 🦁 TWITTER 🦁 YOUTUBE 🦁 INSTAGRAM

teresammallahti

Vapautta rakastava kokoomuslainen Espoosta. Some-viestinnän asiantuntija. #Terestroika Tarvitsetko apua some-viestinnässä tai some-kanavan rakentamisessa? Laita kernaasti viestiä: sammallahti.tere@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu