Ylellä ongelmia neutraalin tiedonvälityksen kanssa
Viimeisen kahden vuoden aikana Ylen kolumnituotannon sisällöt ovat kokeneet kiihtyvän punasiirtymän. Kolumnistirekrytoinnit on tehty erilaisten vasemmistovaikuttajien joukosta ja kirjoitusten aiheet ovat liikkuneet korostetusti jopa radikaalivasemmistolaisissa aiheissa. Samalla vallan vahtikoira on toistuvasti kieltäytynyt julkaisemasta vasemmalle suuntautuvaa kritiikkiä.
Tiedän, että julkisuudesta riippuvaiselta poliitikolta ja kansalaisvaikuttajalta on jokseenkin itsetuhoista asettua poikkiteloin Ylen tai minkään muunkaan mediatalon kanssa. Mutta neutraalin tiedonvälityksen toteutuminen on toimivan demokratian kannalta niin tärkeää, etten voi enää perustella itselleni tämän analyysin lykkäämistä.
Ongelmat Ylen kolumnituotannossa nousivat jälleen esille, kun kolumnisti Janne Saarikivi julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jota Yle ei halunnut julkaista. Saarivikivi on aiemmissa kirjoituksissaan mm. ylistänyt laman ihanuutta ja edistänyt radikaalia degrowth-ajattelua. Tällä kertaa kirjoitus kuitenkin koski retoriikkaa, jolla hallituksen epäillään johtaneen kansalaisia harhaan poikkeustilan aikaisista perusoikeuksistaan.
Muutos Ylen journalistisessa linjassa
Mistä tämä journalistisen etiikan kannalta perustelematon linjanmuutos sitten johtuu? Kolumneista puhuttaessa keskiöön nousee vuonna 2018 Ylen kolumnituottajaksi palkattu Tiina-Rakel Liekki. Huomionarvoista on se, ettei Liekillä ole journalistista koulutusta ja hänen kokemuksensa toimittajan työstä on verrattain vähäistä valtiollisen uutismedian kolumnituottajalta vaadittuun vastuullisuuteen nähden. Liekki tunnustautuu avoimesti vasemmalle kallistuvaksi feministiksi.
Jo vuosi sitten kyselin Liekiltä, mistä saisin listan aktiivisista Ylen kolumnisteista. Sellaista hän ei antanut. Syyksi Liekki ilmoitti, että kirjoittalistan myötä lukija saattaisi arvioida muutakin kuin yksittäisessä kolumnissa esiin tuotua näkökulmaa. Tällaisen arvioinnin pelkääminen tuntuu turhalta olettaen, että kirjoittaja- ja aihevalintojen eettisyys kestää ulkoisen tarkastelun. Mutta kestääkö?
Aate yhdistää
Jo aikaisemmin Ylen kolumnistikaartiin kuuluivat mm. degrowth-ideologiaa ja antikapitalismia kirjoituksissaan vaatineet Jani Kaaro, Janne Saarikivi ja Joona-Hermanni Mäkinen. Professori Heikki Hiilamo, joka on vihreiden entinen eduskuntavaaliehdokas ja vasemmistolaisen Voima-lehden osakas. Kirjailija Asta Leppä, joka kuvaa itseään ehdottomaksi feministiksi. Toimittaja ja feministi Reetta Räty. Toimittaja ja feministi Maria Pettersson. Sekä toimittaja ja pornoaktivisti Ina Mikkola, joka työssään käsittelee feministisen aatteen keskeisiä teemoja.
Sen jälkeen, kun Liekki aloitti toimessaan, Ylen kolumniosastolla on tapahtunut paljon muutoksia. Uudet kirjoittajarekrytoinnit ovat kallistaneet Ylen kolumnistien ideologisen painopisteen entistä jyrkemmin kohti kolumnituottajan omaa aatemaailmaa.
Ensimmäinen Liekin rekrytoima uusi kolumnisti oli Feministisen puolueen perustajajäsen ja ex-varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim. Lokakuussa 2018 aloitti feministiaktivisti Emmi Nuorgam, joka on pitkäaikainen vihreän puolueen aktiivipoliitikko. Marraskuussa kirjailija ja transaktivisti Susi Nousiainen, joka kertoo olevansa sukupuolentutkimusta lukenut feministi. Taiteilija Aiju Salminen, joka vaikuttaa vasemmistolaisessa kulttuuriyhdistys Kiilassa ja on tuottanut feministiselle puolueelle vaalitaidetta. Tohtori Saara Särmä, feministisen ajatushautomo Hatun perustaja. Kirjailija Sisko Savonlahti, joka luonnehtii itseään punavihreäksi feministiksi. Sekä päätoimittaja Tuukka Tervonen, tuhokapitalistisista talousliberaaleista kirjoittava vasemmistoliiton entinen kuntavaaliehdokas. Sosiaalisen median keskustelujen perusteella seuraava Ylen uusin kolumnisti on feministisen Tulva-lehden perustaja Anu Silfverberg.
Ei yksilön poliittinen identiteetti tietysti vielä itsessään mitään ratkaise, mutta punasiirtymästä kertoo myös kirjoitusten aihevalinnat. Pelkästään huhtikuun aikana julkaistuissa reilussa kahdessakymmenessä kirjoituksessa vaadittiin kasvatusalalle lisää palkkaa, kyseenalaistettiin yksiavioisuus, kahdessa puhuttiin asenteista pienituloisia kohtaan, useammassa ilmastonmuutoksesta ja neljä kirjoitusta keskittyi kritisoimaan jyrkästi “markkinauskovaisia”, kapitalismia ja talouskasvua. Vertailun vuoksi, viimeisin positiivisesti markkinatalouteen suhtautuva kolumni julkaistiin vuoden 2019 elokuulta.
Älkääkä ymmärtäkö väärin. Itsekin toivon ihmisten kuluttavan ympäristöystävällisemmin. Liberaalina olen myös pitkään puhunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta, kannatan ihmisille vapautta päättää perhemuodostaan ja teen jatkuvasti vaikutustyötä pienituloisten vaurastumisen mahdollistamiseksi. Mutta huolimatta siitä, mitä minä pidän tärkeänä, on Ylen kolumnituotannon aatteellinen vinouma selvästi havaittavissa.
Ennakkosensuurin makua
Viitteitä näistä ongelmista antaa myös ennakkosensuurilta haiskahtava kolumnistien ohjailu. Esimerkiksi ärhäkkäitä kolumneja identiteettipolitiikasta kirjoittanut politiikantoimittaja Sanna Ukkola sai taannoin Liekiltä tehtäväkseen kirjoittaa aihepiiristä “terveys, hyvinvointi ja ruoka”. Tämä rajaus sivuutti täysin Ukkolan journalistisen ydinosaamisen, ja johti sittemmin päätökseensä erota Yleltä.
Muutamia viikkoja sitten myös Ylen pitkäaikainen kolumnisti ja liberaali filosofi Jari Ehnrooth ilmoitti, ettei kolumnituottaja Liekki suostunut julkaisemaan sisältöpäällikön jo hyväksymää kolumnia. Kirjoituksessa käytiin läpi meihin liberaaleihin kohdistuvaa lokakampanjointia, josta minäkin olen saanut oman osani jatkuvien perusteettomien rasisti- ja äärioikeistosyytösten muodossa.
Ehkä mielenkiintoisin tapaus on yrittäjä Rajkumar Sabanadesanin kirjoitus, jossa ihmisiä ihonvärin, sukupuolen ja muiden ominaisuuksien perusteella jaotteleva kollektivistinen identiteettipolitiikka saa brutaalin täyslaidallisen kritiikkiä. Poikkeuksellisesti kirjoituksen keskiössä pyöri Jussi Halla-ahon lisäksi kolumnituottaja Liekin omaa viiteryhmää edustavat vaikuttajat Hussein Al-Taee, Veronika Honkasalo, Iiris Suomela ja Koko Hubara. Kirjoitus oli omiaan hälventämään epäilyjä toimituksen aatteellisesta puolueellisuudesta, mutta Liekki kieltäytyi julkaisemasta sitä.
Edellä mainitun perusteella ulkopuolisen tarkkailijan silmään näyttää siltä, että Ylen kolumnituotanto ei toteuta moniarvoista ja yhteiskuntaa tasapuolisesti peilaavaa julkaisutoimintaa. Pikemminkin se näyttää siltä, että toimituksen ote journalistisesta integriteetistä lipsuu ja Yle-veroa käytetään valtaa Ylellä valtaa pitävien toimittajien aatetovereiden rekrytointiin.
Ylen selitykset eivät kestä tarkastelua
Harmillisesti Ylen päätoimittajat eivät näytä näkevän tilanteen vakavuutta. Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen totesi Saarikiven tapausta käsitelleessä vastineessaan, ettei kaikkia Ylelle tarjottuja kolumneja voida julkaista rahan ja tilan puutteen vuoksi. Se on epäilemättä totta, mutta loput selitykset ontuvat.
Jokinen toteaa, ettei hallituksen harhaanjohtavaa tiedottamista ollut syytä enää käsitellä, sillä asiaa oli jo käsitelty kolumnissa, blogissa ja Ylen aamussa. Selitys ei ole uskottava, sillä Jokisen mainitsema kolumni on vain lupsakka pakina, jossa ei puhuta sanallakaan hallituksesta tai yhdestäkään ministeristä nimeltä. Mainittu blogi taas ei käsittele lainkaan Saarikiven kirjoituksen aihetta, eli perusoikeuksien rajoittamista.
Ylen valitsema linja ei myöskään ole johdonmukainen aiempaan verrattuna. Ensinnäkin, Ylen kolumneissa on säännöllisesti julkaistu teemoiltaan päällekkäisiä kirjoituksia, jopa peräkkäisinä päivinä. Esimerkiksi huhtikuussa samalla viikolla julkaistiin kaksi työttömyyteen ja köyhiin väitetysti kohdistuvia ennakkoluuloja käsittelevää kolumnia, sekä kaksi degrowth-ideologiaa ja “järjestelmän muuttamista” markkinoivaa kolumnia.
Toisekseen, kun tuolloisen pääministeri Juha Sipilän epäiltyä korruptiota kaivosyhtiö Terrafamen suhteen selvitettiin vuonna 2016, oli tapaus Ylen medioissa pääuutisena neljän päivän ajan, ja sittemmin vielä aika paljon pidempään. Kun Jouko Jokisen edeltäjä, silloinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen, hillitsi yli viikon jatkunutta spekulointia, räjähti mediakenttä liitoksistaan. Useampi toimittaja irtisanoutui Yleltä, Julkisen sanan neuvosto antoi kiistellyn langettavan tuomionsa ja lopulta Jääskeläinen joutui eroamaan Yleltä.
Ja kun ministerit Sirpa Paatero ja Antti Rinne jäivät kiinni väärän tiedon antamisesta eduskunnalle, kohu kiehui viikkoja ja lopulta molemmat joutuivat eroamaan. Nytkö hallituksen väitetty väärän tiedon levittäminen ja perusoikeuksien polkeminen kuitataan yhdellä aamu-TV-lähetyksellä ja kahdella kirjoituksella, joista kumpikaan ei edes ole erityisen kriittinen?
Ja kolmanneksi, Yle viestitti Saarikivelle, ettei kyseinen kolumni ole myöhemminkään ajankohtainen. Tästä jää väistämättä mielikuva, jonka mukaan Ylen toimituksessa olisi jo etukäteen päätetty, ettei hallitus ole syyllistynyt perusoikeuksien loukkaukseen.
Eikö se todella ole pääuutisen tai edes kolumnin arvoinen juttu, jos hallituksen retoriikka johtaa kansalaisia harhaan tai, jos hallituksen alaisuudessa toimivat viranomaiset puuttuvat laittomasti kansalaisten perusoikeuksiin? Demokratiakehityksen kannalta kysymys on äärimmäisen oleellinen ja siksi hallituksen toiminnasta on myös pyydetty selvitystä oikeuskanslerilta.
Tällaisten tapausten ruotimista varten riippumaton media nimenomaan on olemassa! Ylen menettely ei täytä journalistisen etiikan standardeja ja astuu varsin selkeästi sensuurin puolelle.
Neutraali tiedonvälitys on vaarassa
Jo käydystä keskustelusta päätellen liian moni ei näe tilanteessa ongelmaa siksi, että vinouma on heidän aatteensa kannalta suotuinen. Näin ajattelevia pyydän peilaamaan tilannetta vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa Ylen kolumnituottaja olisi esimerkiksi joku Suomen sisun aktiivi. Näkisitkö ongelmaa, jos hänen johdollaan kolumnisteiksi rekrytoitaisiin valtava yliedustus kansallismielisiä vaikuttajia, miesasia-aktiiveja, tunnettuja arvokonservatiiveja ja kansallismielisen puolueen aktiiveja? Näkisitkö ongelmaa, jos iso osa Ylen kolumneista vastustaisi “tuhososialistista vasemmistoa”, korostaisi perinteisiä perhearvoja ja vaatisi maahanmuuton rajoittamista samalla, kun esim. tasa-arvoteemoja tai oikeistohallituksen arvostelua rajoitettaisiin?

Ikävä kyllä suomalaisen journalismin tulevaisuudessa näkyy vielä nykyistä paljon isompia karikkoja. Vastikään Turun ammattikorkeakoulun julkaiseman opinnäytetyön mukaan yli 70 % kyselyyn vastanneista journalistiopiskelijoista kuvittelee ihmisten mielipiteisiin ja kulutustottumuksiin vaikuttamisen olevan journalistin tehtävä. Toisin sanoen, suurin osa nykyisistä journalistiopiskelijoista katsoo, että journalistin tehtävä on edistää tärkeäksi kokemaansa poliittista agendaa. Kyselytutkimuksen otos ei ole valtava, mutta suuntaa-antavanakin tulos on äärimmäisen huolestuttava.
Mielestäni tällaisen tutkimustuloksen pitäisi herättää mediakentällä laajaa keskustelua siitä, miten tiedonvälityksen neutraalius varmistetaan nyt ja tulevaisuudessa. Samoin mediakritiikkiä pitäisi nousta Ylen toimituksessa tehdyistä linjauksista, jotka näyttävät muuttaneen osan Ylen uutistoimituksesta yhden aatteen äänitorveksi. #terestroika
Eikös Liekin journalistinen kompetenssi juonna juurensa aikuisviihteestä.
Ilmoita asiaton viesti
Sammallahti kirjoitti asiallisen ja hyvin argumentoidun blogikirjoituksen, jonka Konttinen päätti nollata vetämällä asiaan kuulumattoman heiton vyön alle. Sillälailla.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäs nollaamista se on jos kertoo faktan? Ja kun koittaa etsiä tämän tuottajan koulutustaustaa niin törmää vain pornoon.
Ilmoita asiaton viesti
Tere tuossa jo ehti vastata itsekin, mutta pointti on siinä, että Liekin aikuisviihdetaustalla ei ole mitään tekemistä hänen nykyisen työnsä kanssa. Näin ollen siihen puuttuminen ei ole tässä yhteydessä mitään muuta kuin asiatonta.
Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden viedä keskustelun sivuraiteelle, mitä ei näin tärkeän asian yhteydessä millään haluaisi tapahtuvan.
Ilmoita asiaton viesti
Tottahan se on, että YLE:n ohjelmatarjonta alkaa olla melkoista pornoa!
Tämä ko. toimittaja rapautti yhteiskuntaa aiemmin pornolla ja nyt hän jatkaa samaa yhteiskuntaa rapauttavaa toimintaa levittämällä veronmaksajien laskuun vasemmistopropagandaa!
Ilmoita asiaton viesti
Liekkihän tekee edelleen sitä mitä osaa parhaiten. Vasemmistopropagandahan on eräänlaista aikuisviihdepornoa jota monet katselevat salaa illan hämärässä.
Ilmoita asiaton viesti
MInkäpä sille mahtaa jos asia on juuri noin?Voihan se tietty olla että siitä ammatista on ollut plussaa kun YLElle meni?
Ilmoita asiaton viesti
Ei kyse ole nyt aikuisviihdeurastaan, vaan siitä, miten hoitaa tätä nykyistä tointaan. Toivoisin, ettei tärkeää asiaa vesitettäisi keskittymällä epäolennaisuuksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Blogi on täyttä asiaa. Tuli mieleen, että jos Yle-verosta ei millään päästä eroon niin olisiko joskus mahdollista, että julkisen ohjelmatuotannon järjestäminen kilpailutettaisiin? Miksi juuri Ylen pitää ne tehtävät hoitaa. Suomessa on media-alan osaamista myös Ylen ulkopuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentoija Konttiselta iskevää huumoria, joskin huumori keventää, mitä taas raskassoutuisuutta arvostavat paheksuvat.
Wikipediasta löytyi tietoa, että Liekki on ammattikorkeakoulun suorittanut kuvataiteilija. Tämän voisi ehkä katsoa jotenkin sopivaksi taustaksi tv-toimittajalle, koska viestintä on kuvallista eikä tekstuaalista.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä blogi, tätä Ylen ennakkosensuuria on palstan kovimpien punavihreiden Janne Salosen ja Kai Niemeläisen (subjektiivinen käsitys) vaikea ymmärtää.
Ilmoita asiaton viesti
Jonkin verran kiinnostaa, voiko edes Jotu Karjalainen, edes subjektiivisesti, olla aidosti näin pihalla. Janne Salonen ja Kai Niemeläinen ovat oikeistoliberaaleja: Salonen lähes pakkoneuroottinen vihreiden vastustaja, Niemeläinen tekopyhä kulttuurikristitty. Muuten kyllä mukavia miehiä, päinvastoin kuin Karjalainen.
Ilmoita asiaton viesti
Valeoikeistoliberaaleja!
Samalla tavoin nuokin herrat muodostavat käsityksensä subjektiivisesti, ja leimaavat milloin persuksi tai rasistiksi kun ovat erimielisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Pöh. Mä olen tunnettu vihreiden aktiivi, tai aktivisti.
Ilmoita asiaton viesti
YLEn kolumnisteihin olen minäkin kohdistanut kriittisiä kommentteja matkan varrella, mutta lopulta päinvastaisesta näkökulmasta kuin Tere. Olen valitellut, että Jari Ehrnrooth propagoi oikeistolaista pohjoismaisen hyvinvointivaltion loppua vaativaa talous-ajattelua niin paljon kuin ehtii, mutta vasemmistolaisia kolumneja pohjoismaisen hyvinvointivaltion säilyttämisen puolesta en ole nähnyt vastaavassa laajuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Yksittäisten kolumnistien kanssa jokainen meistä joskus on eri mieltä. Kuten Salosen ja Ehrnroothin, jotka kuitenkin tekevät mielenkiintoisia keskustelunavauksia oli sitten heidän kanssaan eri mieltä tai ei.
Vakava ongelma on kuitenkin tuo YLE:n kokonaisuudessaan vääristynyt linja, jossa palkataan pääosin vain yhtä suuntausta edustavia kolumnisteja.
Eivätkö he häpeä?
Ilmoita asiaton viesti
Analyysissä esiin tuotu vinouma mielestäni ylettyy paljon pidemmälle kuin Ehnroothin kolumneihin. Hän on Mattilan kanssa käytännössä ainoa, jotka tuovat mitään oikeistolaista näkökulmaa Ylen kolumneihin. Pelkästään ulkomuistista tekstiin tuli 15 vastakkaisen aatteen kannattajaa. En edes tarkastanut kaikkia ylen n. 50:ntä ulkoista kolumnistia.
Ilmoita asiaton viesti
Äkkiäkös tuohon laki laaditaan, että YLEn hallituksessa täytyy olla tasapainoisesti edustettuina kaikki eduskuntapuolueet, ja puolueet saavat nimittää sopivan määrän kolumnisteja.
Ilmoita asiaton viesti
En minä ainakaan mitään lakeja halua vaan sitä, että media toteuttaa tehtäväänsä journalistisen etiikan puitteissa.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä pääsisi Persukin ääneen valtakunnan mediassa.
Ilmoita asiaton viesti
Toimittajiahan ei juuri valmistu kuin punavihreältä aatepohjalta, joten minkäs teet?
Ilmoita asiaton viesti
Välillä käy mieleen, että Ehrnroth on valittu kolumnistiksi ikään kuin varoitukseksi äärikonservatiivisesta pahuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
YLE on jo rahoituksensa puolesta kulloisenkin hallituksen media. Sen rahoitus riippuu valtion meno- ja tuloarviosta. Juha Sipilä konkretisoi tämän jämäkän insinöörimäisesti viime hallituskaudella. Tästä saamme olla kiitollisia Juha Sipilälle.
Asioiden ollessa tällä tolalla täytyisi perittävää YLE-veroa joka alentaa, tai sen tuotosta pitäisi kohdentaa muihin valtion menoihin. Hallitus tarvinne näin laveaa propagandakanavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Journalismi menee mielestäni tulevaisuudessa avoimen puolueelliseen suuntaan, koska ihmisten usko puolueettomaan journalismiin on rapautumassa. Ylen osalta puolueellisuus ei ole kuitenkaan ok. Ihmiset voivat itse päättää, mistä maksavat, mutta Yleä tämä ei koske. Punavihreille liberaaleille järjestyy tällä hetkellä valitettavan hyvin näitä palkattuja vaikuttamispaikkoja, mutta se tilanne tulee kyllä muuttumaan, koska isossa kuvassa yhteiskuntapolitiikasta tulee jatkossa paljon konservatiivisempaa (viimeistään vaalien kautta) ja silloin sitten tietysti osa kolumnisteista Ylelläkin ”joudutaan” vaihtamaan, koska kerran selvästi linja on nytkin poliittinen. Itse pitäisin esim. Saarikiven mukana, koska hän ei vaikuta olevan laumasielu ja hössöttäjä, ja hänellä on aitoa kompetenssia retoriikan saralla eli pystyy ”paljastamaan” hyvin vallankäytön ja vaikuttamisen piiloteltuja piirteitä ja tekemään teräviä huomioita.
Ilmoita asiaton viesti
YLEn linja on enemmän kuin huolestuttava. Minua ei huoleta talousjärjestelmän ruotiminen, koska se on umpimätä tulevaisuutta ajatellen. Rahajärjestelmä, finanssiketkuilu ja veroparatiisit ovat kestävyyden kannalta tulleet tiensä päähän globaalisti ja sama koskee jatkuvaa kasvua. Markkinatalous ei edes ole sama asia kuin kapitalismi. Sen ymmärtämiseen ei tarvitse yhtään ekonomistia vaan tervettä järkeä ja vähän tavallista enemmän matkailua maailmalla muuallakin kuin Rodoksella.
Terveen järjen käytön tuleekin korvata kaikki puoluepölinät. Ne ovat aina kankeita ja aikansa eläneitä. Tämä koskee myös median toimittajien työtä. Jollei toimittaja kykene irtaantumaan poliittisista taustavaikuttajistaan ja ideologioista sekä ajsttelemaan täysin itsenäisesti, hänestä ei koskaan tule kuin tyhjäntoimittaja ja harhaanjohtaja.
Näitä tyyppejä on meillä media ja sen päällystö nykyään lähes kauttaaltaan, laulavat samoja virsiä pakonomaisesti vuodesta toiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Pelkää byrokraatin sekopäistä selittelyä tämäkin blogi.
Onnetonta.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt ryhtiä argumentointiin, Petteri.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Marin vasemmistohallituksen tilalla olisi Sipilä hallituksineen , YLE: n ajojahti olisi nyt pandemian hoidossa täysin toinen, mitä se nyt on. Sanan säilät olisivat verisen vihamielisiä, syyttäviä ja mollaavia tässä tapauksessa. Maskikaupat huijareiden kanssakin olisi vieritetty Sipilän omalle vastuulle.
Viisikko on kuitenkin nyt kaikkine töppäilyineen nostettu lähes pyhimysten asemaan vastuuta muille vierittäen.
Ilmoita asiaton viesti
Siinäpä meillä parivaljakko!
Suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori ja kirkkoslaavista väitellyt mestari. Näidenkö pitäisi päästä enemmän esille esimerkiksi, kun valtakunta on kriisissä?
Enemmän Liekki vaikkapa entisen ammattinsa pohjalta ymmärtää ihmisten hätää ja sosiaalisen yhdessäolon tarvetta kriisiaikoina kuin nämä! Joten siinä mielessä hän toiminee aivan oikein ja eettisestikestävällä tavalla kolumnituottajana.
En oikein ymmärrä, miksi Saarikiven pitäisi päästä moneen kertaan valtakunnalliseen tiedotusvälineeseen esittämään omia mielipiteitään hallituksen toiminnasta. Johan hän oli Ylen aamutv:ssä esillä. Sitä paitsi kaipa tiedotusvälineillä on oikeus valita kolumnistinsa.
Ilmoita asiaton viesti
”Sitä paitsi kaipa tiedotusvälineillä on oikeus valita kolumnistinsa.”
-> Joo näin se on. Vastaavasti kansalaisilla pitäisi olla oikeus päättää, haluaako maksaa tiedotusvälineen palvelusta vai ei. Ongelma on siinä, että toistaiseksi Ylestä on pakko maksaa vaikka ei haluaisi maksaa.
Ilmoita asiaton viesti
”… teen jatkuvasti vaikutustyötä pienituloisten vaurastumisen mahdollistamiseksi…”
Huutonaurua!
Tarkoitat varmaan teidän kokoomuspojujen lapsenuskoa trickle down-efektin kaltaiseen unelmahöttöön?
Ilmoita asiaton viesti
Olipa hyvä kirjoitus. Ei voi kun yhtyä päivittelyyn.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö Paunionkaan propaganda siellä mene läpi? Onneksi on Oikea Media -niminen valemedia, niille kyllä kelpaa. Siellähän kynäilevät Uuden Suomen tylsimmät kynät, nekin jotka ovat jo Uuden Suomen penaalista pudonneet.
Sammallahti on muuten jo ainakin toinen surkuhupaisa taivastelija joka ei ymmärrä kun Saarikiven yksi kolumni jäikin julkaisematta, ai kauhia. Semmoista se on, kaikkea ei julkaista. Aina ei voi onnistua eikä edes joka kerta vaikka olisikin kieliteteilijä. Sensuurista ei kuitenkaan ole kyse vaikka joku tampio Suomen uutisissa sellaista väitti.
Kaikilla medioilla on omanlaisensa krtiteerit. Esimerkiksi Suomen uutiset ei julkaise kuin valheellista ja vihamielistä törkyä. Siksi esim. tällainen twiittiin pohjautuva juttu tulee siellä ”sensuroiduksi”, jos käytämme Suomen uutisten orwellilaista uuskieltä:
”Ylikomisario Jari Taponen julkaisi keskiviikkona 13. toukokuuta twiitin, jonka tarkoitus oli Taposen mukaan lisätä kaupunkilaisten tilannekuvaa laittomasti maassa olevien turvallisuustilanteesta Helsingissä.
Twiitissään Taponen kertoo Twitter-diskurssille ominaiseen tapaa yksinkertaisen ytimekkäästi, että vuonna 2015 turvapaikanhakijoina maahan tulleet eivät ole jääneet pääkaupunkiseudulle laittomasti, eivätkä paperittomat alkaneet tehdä rikoksia.
Taposen mukaan vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden aallon pelättiin kasvattavan paperittomien osuutta Helsingissä. Pelkoihin liittyi myös rikollisuuden lisääntyminen. Taposen mukaan näin ei kuitenkaan käynyt.”
https://www.hs.fi/nyt/art-2000006507620.html?fbclid=IwAR3O5xYAPOFZmXZQpgdO1-M7ck7cG9eL2wlYGZEoXpmywDB89lXDxMjhsek
Ilmoita asiaton viesti
Naurettava rinnastus YLE/Suomen uutiset. YLE:n pitäisi olla puolueeton mutta käsittääkseni Suomen uutiset on puoluelehti.
Ilmoita asiaton viesti
Puoluelehdenkin pitäisi silti pysyä faktoissa ja jättää henkilöihin käyvä hyökkäily. Mutta onneksi olemme yhtä mieltä sentään siitä että Suomen uutiset on naurettava.
Ilmoita asiaton viesti
Keitä muita on samaan aikaan otettu kolumnisteiksi?
Toki hankala saada selville, jos ei saa YLEltä listaa heistä.
Onko tietoa millä tapaa YLE tai Liekki valitsee kolumnistit? Avoimella haulla tai sisään tulleiden hakumusten perusteella, kysymällä suoraan ihmisiltä, kaverin kautta vai kuinka? Mitkä ovat kriteerit jotka vaikuttavat siihen, kuka saa pestin?
Ilmoita asiaton viesti
Eikö kilarioikeisto osaa edes googlata? Tuoltahan voi helposti plarailla, ketkä niitä kolumneja kirjoittelevat:
https://yle.fi/uutiset/18-215844
Päivän byrokraatti -Tere osoitti taas kerran, milainen surkea, narsistinen lumihiutale hän oikein on.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta näki tuoreimmat kirjoitukset, helmikuun alusta tähän päivään.
Teren mainitsema aikahaarukka taisi alkaa vuodesta 2018.
No, kaipa ne saisi kaivettua esiin pienellä vaivalla.
Ilmoita asiaton viesti
Todella pienellä. Areenassa niitä on vuodesta 2014 saakka.
En muuten yhtään ihmettele, miksei kolumnistilistoja Terelle annettu. Sellaisethan hän jakaa muka viattomasti vain maalitustarkoituksiin. Nyt jo Liekki joutui pistämään twittertilin väliaikaisesti kiinni törkypostin takia. Tere pikkasen vinkkaa ja runkkurinki toimii välittömästi, näin se propagandatuotantotalousinssillä kalkyloiden menee.
Ilmoita asiaton viesti
Mäkinen on vihreä, se täytyy aina muistaa kun hänen kommenttejaan lukee
Ilmoita asiaton viesti
Samoin on syytä myös muistaa Sammanlahden kokoomuslaisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Tere on vähän samaa sorttia kuin eduskunnan lapsinero Rydman. Vanhoja sivistysporvareita varmaan nolottaa nämä persujen kanssa flirttailevat Batman ja Rydman.
Ilmoita asiaton viesti
… ja Vestman.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittajan joskus osuvatkin huomiot vesittyvät usein väritettyihin tarinoihin, jotka on jo aikaa sitten osoitettu kovin erilaisiksi.
a) Saarikiveltä ei oltu tilattu kolumnia, hän tarjosi jotain kolumniaan julkaistavaksi
b) hän saa todennäköisesti rahaa kolumnien kirjoittamisesta, nyt ei haluttu ostaa
c) kun joku tarjoaa jotain juttuaan, niin millään medialla ei ole mitään velvollisuutta ostaa sitä tai julkaista
Jos olisi tilattu kolumni ja todettu, ettei me tämmöistä julkaista, niin asia olisi merkittävämpi.
Tämä seikka on jo päiviä sitten selvinnyt lukuisia kertoja sosiaalisessa mediassa, jossa kirjoittaja on erittäin aktiivinen. Joten se ei oikein voi olla tässä vaiheessa yllätys.
Asiaa paljonkin muuttava ja melko varmasti tiedossa oleva seikka jäänee tarkoituksella kertomatta, jotta tarina olisi kiinnostavampi ja pöyristyttävämpi.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä nuo Liekin kolumnisti valinnat aika paljastavia ovat sen suhteen mitä agendaa pyrkii ajamaan verorahoilla, asiassa ei olisi nitään valittamista jos Ylemaksu olisi vapaaehtoinen.
Ilmoita asiaton viesti
a) Osalta Ylen kolumnisteista ei tilata mitään, vaan he tarjoavat tekstejään, jotka tyypillisesti julkaistaan seuraavassa vapaassa slotissa. Jos Saarikiven tuo kolumni olisi vain laitettu seuraavaan Saarikivelle varattuun slottiin, hänen kohdallaan ongelmaa ei olisi. Se ei tietysti poistaisi muiden kolumnistien tai muiden tekstissä esitettyjen pointtien ongelmia.
b) Ei liity asiaan mitenkään.
c) Ei liity asiaan mitenkään.
Tätä nyanssia ei ole tekstissä ylikorostettu, koska se ei ole relevantti. Viittaan kohtaan a) ja tekstissäni esittämiini peruteluihin.
Kaistakorvella se ei jalka osu lankulle Twitterissä, eikä se osu täälläkään.
Ilmoita asiaton viesti
Muistatko Tere, mitä puhuit Jouko Pihosta aikoinaan täällä? Minä muistan. Olisko siis otettava se malka ensin pois omasta silmästä, ennen kuin alkaa muita haukkumaan?
Onko sinulla ongelmia neutraalin tiedonvälityksen kanssa?
Ilmoita asiaton viesti
Sammallahti ei ymmärrä edes sitä, mikä on kolumni. Sehän nimenomaan EI ole ”objektiivista tiedonvälitystä”, vaan kirjoittajansa nimellä ja kuvalla julkaistava mielipidekirjoitus. Tyypillisesti tilaajan toivomuksena on persoonallinen näkökulma ja usein myös jossain määrin poleeminen, keskustelua herättävä, napakka teksti, joka tyylillään erottuu hyvin toimittajien perusjutuista. Kirjoittajiksi on tapana kutsua ihmisiä, jotka edustavat/tuottavat jotain paikallislehden/Hesarin/Ylen/iltapäivälehden tmv. mielestä relevanttia.
Ilmoita asiaton viesti
Näköjään tästä jutusta ovat tykänneet ihmiset jotka lukevat vain Suomen (vale)uutisia. Siellä kun ei ole uutisia lainkaan, vain sekopäistä tajunnanvirtaa, jota ei edes kolumneiksi kehtaa kutsua.
Ilmoita asiaton viesti
Lamminpään omat tuotokset eivät anna osviittaa sen parempaan.
Mitähän asiallista nykyinen Rinne / Marin vasemmistohallitus on saanut aikaiseksi ? Vappusatasesta vappu viitonen ja velkavedoin yli 2 miljardin euron lisämenot persaukisena jo ennen coronaakin.
On siinä tuleville maksamista näiden sosialistinuivien aikaansaannoksia aikanaa lunastettaessa.
Oliko se nyt v. 2020 liki 20 miljardia euroa alijäämän taso Lamminpää ?
Vasemmistohallituksella on housut täynnä sitä itseään, eikä se edes tunnista tätä omituista hajua.
Ilmoita asiaton viesti
Ja Mäkinen tykkää säännöllisesti omista kommenteistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tekstihän ei mitenkään liittynyt kolumnien objektiivisuuteen tai subjektiivisuuteen, vaan ihan muihin asioihin.
Ilmoita asiaton viesti
Ehrnroothin kanssa olen samaa mieltä siitä, että loukkausten ja uhkausten levittämisestä on tullut sananvapautta uhkaava virus tällä vuosituhannella. Tämä uusi yhteiskunnallinen julkisuus tekee mahdolliseksi leimaamisen, valheellisen tiedon levittämisen, trollauksen, väärät siteeraukset, halventavan nimittelyn ja väkivallalla uhkaamisen ilman ennakkokontrollia ja vastuuseen joutumisen pelkoa.
Tämän sain itse kokea viime vuonna kahdesti kun erehdyin kerran erään joensuulaisen kunnallispoliitikon blogissa erästä viidesosamaisteria hiukan kärkkäästi kommentoimaan. Sitkeimmät ja tyhmimmät ovat jatkaneet vielä tänä vuonnakin samaa kitinää vaikka äippä häippäs ovet paukkuen jo viime syksynä twiittailtuaan sitä ennen bittiavaruuteen oman uskottavuutensa lisäksi myös Suomen uutisten uskottavuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Neutraalin tiedonvälityksen vastakohta lienee agendajournalismi, josta Reijo Tossavainen jaksaa Twitterissä muistutella.
Puoluemedialle agendajournalismi onkin sallittua, mutta nyt kun useimmat ”puolueettomat” mediat ovat vihreäälankaa, niin neutraalille tiedonvälitykselle pitäisi löytyä kanavia. Että kyllä tässä blogisti Sammallahti taitaa olla oikealla asialla, vaikka sitä onkin vaikea myöntää.
Ehkä lyhyesti voisi vielä todeta, että toimittaja ja julistaja pitäisivät olla kaksi eri henkilöä.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä. Juuri siksi Matias Turkkilaa ei voi pitää toimittajana. Mieshän myöntää itsekin tuottavansa pelkkää propagandaa. On ehkä liioiteltua puhua miehestä, eihän siinä ole miestä julkiseen anteeksipyyntöön, ei edes Suomen uutisten paskajutun poistamiseen. Olen kerran kysynyt siltä koska se poistaa sen ja Matias esitti tyhmää ja ihmetteli mitä vikaa jutussa muka oli.
Ilmoita asiaton viesti
Puoluelehdet tosiaan saattavat olla puolueellisia. Ihme juttu. Minä en erityisemmin pidä Kansan Uutisista tai Voimasta, joten en lue niitä, enkä niistä maksa. Se tuskin haittaa ketään.
Ylen tehtävä ei ole olla mihinkään ideologiaan voittopuolisesti kallistuva, koska kyseessä on julkinen verorahoitteinen instanssi. Siinä on olennainen ero.
Ilmoita asiaton viesti
Yle ei kallistu mihinkään ideologiaan. Kaikin mokomin medialla saa toki ideologiakin olla, kunhan ei likasankojournalisminkin alle limboile. Jos nyt laatisi vaikka journalismin laadulle asteikon nollasta kolmeen (3 = todellinen laatujulkaisu, 2 = yleensä hyvätasoinen, 1 = perustaso, 0 = roskaa), niin muutama esimerkki sijoittuisi näin:
3: Suomen Kuvalehti, Kanava, Parnasso
2: Yle, HS, TS
1: Ilta-Sanomat, Iltalehti
0: Suomen uutiset, MV-julkaisu, RT, Oikea Media, Magneettimedia
Ilmoita asiaton viesti
Hommahan on lähtenyt lapasesta, kun lähes kaikki puolueet kiihkeästi ovat alkaneet hehkuttaa vihreiden arvojen puolesta, jossa touhussa varsinaisen vihervasemmiston lisäksi Kokoomus on varmaankin innokkaimpana mukana. Jos haluaa edistää jotain, mitä vihreätkin, niin miksi sitä pitää kutsua vihreäksi toiminnaksi, kuten Kokoomuksellakin on tapana?
Kun on tiedossa, että vihreitä ja äärivasemmistoa ei pysty erottamaan edes kuolema saati poliisi, niin Kokoomuskin voi katsoa peilistä, kuka (mikä) on edistänyt tätä vedätystä vihervasemmalle.
Ilmoita asiaton viesti
Maksetaanko tosiaan YLE:n kolumnisteille niin hurjia palkkioita, että rahapulan takia niitä pitää karsia? Pitääkö YLE-veroa nostaa?
Ehkä uusintojen lisäämisestä tulee apu tähänkin. Rahaa kyllä näkyy riittävän YLE:n ”hovihankkijoille”, vai antavatko juttunsa ilmaiseksi? Näitä ovat mm. The Guardian ja CNN, joiden ideologia on hyvin tarkkaan sama kuin nykyisen YLE:n
Ilmoita asiaton viesti
Niin, jos nyt objektiivista journalismia voi kutsua ideologiaksi, niin sama ideologiahan noilla on. Sammallahti sammaltaa, että Ylen kolumnituotannon sisällöt ovat kokeneet kiihtyvän punasiirtymän, ja siihen syypää on vuonna 2018 Ylen kolumnituottajaksi palkattu Tiina-Rakel Liekki.
Tähän tarttui hanakasti perussuomalaisten Suomen Uutiset, joka uutisoi Sammallahden tekstin lähes sellaisenaan. Kuten odotettavissa oli, niin lehden lukijat innostuivat lähettämään Liekille niin paljon törkypalautetta, että hän katsoi parhaaksi jäädä sometauolle. Palautteen laatua en viitsi edes arvailla, mutta jo kommenttikentän moderoinnin perusteella sen voi päätellä olevan alapäävoittoista.
Näin toimii maalittaminen, joten Liberaa ja Suomen Uutisia voi onnitella saumattomasta yhteistyöstä. Näin opposition edustajat auttavat toisiaan.
Saku Timonen purkaa myytin ansiokkaasti blogissaan:
https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2020/05/16/myytti-punavihreasta-ylesta/?fbclid=IwAR2L5YJ56GCUH5EZCy0hCQ3vkt2fXYN-nOyFZOnFj1o2m5C2_CwjOdF9afs
Ilmoita asiaton viesti
Juu sama agenda niillä on kuten vihreillä kommentoijilla täälläkin.
Ilmoita asiaton viesti
Herra Timonen ei kyllä onnistunut kumoamaan Teren blogin väitteitä sen paremmin kuin kukaan tässä ketjussa. Hän antoi ymmärtää, että hänen mielestään Ylen kolumnistit ovat hyvä valinta, mikä ei hänen demariutensa huomioiden ole erityisen yllättävää. Se ei varsinaisesti ole vasta-argumentti.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä et nyt varsinaisesti tarttunut Timosen argumentteihin ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
En oikein osaa tarttua, koska argumentteja ei erityisemmin ole. Ainakaan perusteltuja vasta-argumentteja tähän kirjoitukseen, joita toivon kovasti esitettävän.
Tuo Timonen on demari, ja pyrkii aina selittämään asiat siten, että ne puolustavat poliittisen spektrin vasenta laitaa. Hän koettaa näennäisesti esiintyä taitavanakin argumentoijana, mutta estää esim. sellaiset kommentit blogiinsa, joihin ei pysty vastaamaan (puhun asiallisista ja perustellusta kommenteista, en mistään vihapostista). Se on toki hänen oma bloginsa ja hän saa siellä tehdä mitä tahtoo, mutta minään keskustelujen pajatsontyhjentäjänä en häntä pidä. Hänellä on toki uskollinen ja vannoutunut seuraajajoukko, mikä on saavutus sinällään.
Ilmoita asiaton viesti
Katsotaanpa sitten tuota Sammallahden tekstiä vähän tarkemmin. Ihan ensimmäiseksi hän nostaa esille jo moneen kertaan kalutun tapauksen, jossa Yle jätti ostamatta Janne Saarikiven oman kolumnivuoronsa ulkopuolisen tekstin. Tämä ”sensuuri” ei ole puhuttanut Saarikiven itsensä lisäksi juuri ketään muita kuin Tere Sammallahtea, mutta siitähän on taas kerran hyvä aloittaa. Sitten jatketaan muihin rekrytointeihin, jotka kaikki näyttäytyvät Sammallahdelle idologisilta aina professori Heikki Hiilamoa myöten. Onpa joukossa niinkin kamalaa väkeä kuin entisiä kuntavaaliehdokkaita, feministejä ja kulttuurialan toimijoita. Tällaisilla rekrytoinneilla vaarannetaan Sammallahden mielestä yhteiskunnan moniäänisyyttä, vaikka minusta kirjoittajien joukko vain vahvistaa sitä.
Mutta ennakkosensuurin henki leijuu vahvana ilmassa. Ennakkosensuuria on Sanna Ukkolan vapaaehtoinen irtisanoutuminen Ylen palveluksesta, ja ennakkosensuuria on Jari Ehrnroothin yhden kolumnin julkaisematta jättäminen. Siinä Ehrnrooth luonnehtii häneen itseensä kohdistuvaa kritiikkiä koronaakin kovemmaksi uhkaksi yhteiskunnalle, ja kokoomuksen Verkkouutiset julkaisi sen maaliskuussa.
Voisin tietysti muistuttaa, että Sammallahti oli Sannikka & Ukkolan vakiovieras, ja sillä näkyvyydellä saattoi olla osuutta hänen rekrytointiinsa Liberan sisältöjohtajaksi, mutta en viitsi vihjailla mitään. Ehrnroothin kanssa olen samaa mieltä siitä, että loukkausten ja uhkausten levittämisestä on tullut sananvapautta uhkaava virus tällä vuosituhannella. Tämä uusi yhteiskunnallinen julkisuus tekee mahdolliseksi leimaamisen, valheellisen tiedon levittämisen, trollauksen, väärät siteeraukset, halventavan nimittelyn ja väkivallalla uhkaamisen ilman ennakkokontrollia ja vastuuseen joutumisen pelkoa.
Voin kuvitella, että Liekki on saanut Sammallahden ja Suomen Uutisten yhteistyön ansioista kokea juuri tätä. Kun halutaan pitää yllä libertaarien ja perussuomalaisten hellimää myyttiä punavihreästä Ylestä, niin kaikkia keinoja käytetään aina maalittamista myöten. Jos Sammallahti ei sitä osannut odottaa, niin ihmettelen kovasti.
Ilmoita asiaton viesti
Tere Sammallahden julkaiseman kolumnin tieteellinen relevanssi on korkea.
Erityisen painokasta siinä on sen seikan esilletuonti, että ”yli 70 % kyselyyn vastanneista journalistiopiskelijoista kuvittelee ihmisten mielipiteisiin ja kulutustottumuksiin vaikuttamisen olevan journalistin tehtävä.”
Valtavirtamedia näyttää kadottaneen näköpiiristään sen, että journalistiikan tehtävä ei ole mielipiteiden muokkaaminen vaan tiedon välittäminen.
YLEn ongelma ei ole ulkoinen vaikuttaminen vaan YLEn sisäinen politisoituminen, josta olen itsekin kirjoittanut paljon.
Dekadenssin huippua ilmentää entisen pornonäyttelijän nimittäminen YLEn kolumnituottajaksi. Nähdäkseni kyseinen ”ansioituneisuus” kertoo selvää kieltään sekä nimitetyn henkilön että rekrytoijien yleisestä arvostelukyvyttömyydestä.
Olen muutenkin Sammallahden kanssa samaa mieltä tämän kirjoituksen yksityiskohdista. Sammallahden kolumni kuuluisi selvästikin tämän lehden poimintoihin sekä Iltalehteen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tule nousemaan poimintoihin, kun ei vielä ole noussut, luetuimmaksi blogiksi on kylläkin noussut.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi se pitäisi nostaa toimituksen valintoihin? Ei ole mitään varsinaista syytä. No any single serious reason. Och samma på ryska.
Yleä seuraamalla saa paitsi maailman parhaita elokuvia ja tv-sarjoja myös kaiken olennaisen tiedon vaikkapa koronasta. Luultavasti paras tapa mitata toimenpiteiden onnistumista on seurata paljonko ihmisiä on ollut tehohoidossa. Nämä tiedot olen löytänyt Ylen sivuilta, Helsingin Sanomista ja Turun Sanomista. Suomen uutisia, MV:tä tai RT:tä en ole tarvinnut mihinkään, mutta kukapa tarvitsisi.
27.3. 24
4.4. 73
10.4. 82
24.4. 61
16.5. 32
Eli epidemian huippu on ohitettu, toimenpiteet ovat purreet. Ilmankos oppositiolla on orpo olo.
Ilmoita asiaton viesti
Minähän en ottanut kantaa pitäisikö nostaa vai ei enkä ota vieläkään. Totesin vain, että ei varmaan nosteta, kun vielä ei ole nostettu.
Ilmoita asiaton viesti
Luultavasti paras tapa mitata toimenpiteiden onnistumista on seurata paljonko ihmisiä on ollut tehohoidossa:
27.3. 24
4.4. 73
10.4. 82
24.4. 61
16.5. 32
Eli epidemian huippu on ohitettu, toimenpiteet ovat purreet. Tämänkin neutraalin tiedon välittämisessä Yle on onnistunut erinomaisesti, samoin TS ja HS. Sammallahden kritiikillä on ongelmia uskottavuuden kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Hankamäen pohdinnoissa hörhökerroin on korkea, mikä on huomattu muuallakin kuin Uudessa Suomessa. Spektaakkeliyhteiskunnassa on hauska juttu hänestä:
”Olin kuullut kahvipöytäkeskustelussa paljon pahaa Hankamäestä, mutta en ollut koskaan nähnyt tai lukenut mitään mieheltä, joten pidin ankaraa arvostelua vain kolleegan juoruiluina. Nyt luettuani Hankamäen Halla-aho-ylistyksen, niin huomaan, että kahvipöydässä esitetty luonnehdinta Hankamäestä oli todella kilti.
Hankamäen mukaan Halla-aho on vertauskuvallinen penis, joka edustaa suomalaista heteromiehen itsetuntoa, jota kaikki naiset haluavat, mutta feminismin salajuoni estää heitä maistamasta Halla-ahon eroottista sykettä. Ette pysty edes kuvittelemaan, miten nauroin varmaan jotain 5 minuuttia, kun luin tämän ’paljastuksen’. Mitä helvettiä Hankamäki on polttanut?
Hankamäen mukaan feminismi on päässyt länsimaissa valtaan ja käyttää maahanmuuttoa ’parittelumarkkinoitten kilpailuttamiseen’ jotta suomalainen heteromies joutuisi kilpailemaan tummien ja yliseksuaalisten afrikkalaisten kanssa ja näin joutuvat feministien nöyryyttämäksi. Hankamäen mukaan Halla-aho on ainoa, joka onnistuu sulkemaan tummia seksikäitä maahanmuuttajia pursuavat portit kiinni ja näin pakottaa suomalaiset naiset parittelemaan suomalaisten miesten kanssa. Valkoisena heteromiehenä voin kertoa, että Halla-aho saa rauhoittua, pystyn kyllä hankkimaan parittelukumppanin ilman hänen apuaan, kiitos, ja naisillakin on oma tahto, eikä velvollisuutta paritella kenenkään kanssa.
Hankamäki myöskin kertoo, että Halla-aho on todellinen antirasisti, koska hänen mukaansa rasismi on ihmisten pysyvä ja muuttumaton ominaisuus, joten ainoa tapa estää rasismia on pitää rodut erillään toisistaan.”
https://spektaakkeliyhteiskunta.com/2017/06/20/mita-jussi-halla-aho-tarkoittaa/?fbclid=IwAR3V3J6LzpnFLXzh38ZZoY6vQVNNo5gk5FlijLarm7yu43W53V78XusJSGE
Ilmoita asiaton viesti
Mitenkähän tämä kommenttisi liittyi blogitekstiin?
Ilmoita asiaton viesti
Minkä puolueen palkkalistoille on otettu töihin aktiivinen itseään mainostava homomies palkoilleen? Persut ovat tässä melssä vapaamielinen puolue. Minä en halveksi homoja tai lesboja. Enkä edes meitä tavallisia heteroja.
Ilmoita asiaton viesti
BB-Tyrkkysen tai kenenkään muunkaan seksuaalisilla mieltymyksillä ei tietenkään ole mitään väliä. ”Kysymys ilmastonmuutoksesta on ajassamme koko ihmiskunnan kaikkein merkittävin kysymys. Kysymys on planeettamme tulevaisuudesta, yhteisestä eloonjäämistaistelusta. Vaikka Suomessa tehtävien toimien merkityksestä luonteeltaan globaalissa haasteessa voidaankin käydä älyllistä keskustelua, sellaista vaihtoehtoa ei ole, etteikö meidän Suomessa pitäisi tehdä kaikkemme omalta osaltamme. Yksittäisistä toimista ja yksityiskohdista on luontevaa olla ajoittain eri mieltä, mutta ei suuresta linjasta.”
https://vapaavuori.net/ihmisarvo-ilmasto-ja-eurooppa-kolme-syyta-sille-miksi-kokoomuksen-pitaa-tehda-selkea-pesaero-perussuomalaisiin/?fbclid=IwAR0WVkPeHmQnE-jiB9mRhiu68WxYvJSdwz-tJ0bHsBhzuqy96K5P2tPe_Rs
Ilmoita asiaton viesti
Olen kovasti odotellut, että joku vasemmalle kääntyvä argumentoisi tämän kirjoituksen sisältöön ja esittäisi perusteltuja vasta-argumentteja. Ei taida tapahtua. Sen sijaan täällä on runsaasti henkilöön menevää tölvimistä ja asian vierestä mölisemistä. Osoittaa, että Teren blogikirjoitus tuntuu pitävän paikkansa. Osalle kommentoijista suosittelisin jotain vihanhallintakurssia. Sen verran on lapsellista puheenpartta.
Kaiken kaikkiaan erittäin havainnollistava kirjoitus.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedoksi Sammallahdelle ja muille kokoomuslaisille: kokoomuslainen tiedonvälitys ei ole neutraalia, vaikka se teille niin näyttäytyy.
Puolueetonta journalismia ei ole olemassakaan, mutta tasapuolisuus on aivan eri asia. Yksittäinen ohjelma tai artikkeli ei ole koskaan puolueeton, sellainenhan olisi pelkkää laimennettua piimää, joka ei kiinnosta ketään. Ohjelmistokokonaisuuden sen sijaan pitäisi olla tasapuolinen.
Mitä Yleen tulee, on erikoista, että aina kun se osa kansasta, joka äänestää vasemmistoa, saa edes hiukan ääntään kuuluviin Ylessä, kokoomuksen ja persujen mielestä koko Yle on läpeensä punainen tai punavihreä.
Todellisuudessa kokoomus teki palatsivallankaappauksen Ylessä vuonna 2010, kun ammattijohtajan nimikkeellä saatiin ”vihdoinkin” poliittisista nimityksistä vapaa toimitusjohtaja. Ammattijohtajuudella tarkoitettiin tietysti kokoomuslaisuutta – mutta ilman jäsenkirjaa. Toimari nimitti ympärilleen operatiivisen esikunnan samanmielisistä ”ammattijohtajista” ja tämä on siitedes näkynyt varsinkin uutis- ja ajankohtaisohjelmissa.
Näyteikkunansa takana Yle lähentelee jopa tasapuolisuutta. Siis muilta osin kuin ua-ohjelmien. Ja sitäkin kutsutaan punavihreäksi – koska osa Ylen omistajista, Suomen kansasta, todellakin äänestää punavihreitä ja sellaistakin ohjelmaa eksyy joukkoon. Tuo harha johtunee siitä että Yle poikkeaa edes vähän muusta, umpikaupallisesta ja siksi umpioikeistolaisesta ja umpiyksipuolisesta valtavirtamediasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuslainen tiedonvälistys on kokoomuslaista, vihreä vihreää ja sosialistinen sosialistista. Ne ilmenevät eri muodoissa ja jokainen valitsee, mitä seuraa ja mistä maksaa. En tiedä, kuka on väittänyt vaikka Verkkouutisia tai Nykypäivää objektiivisiksi medioiksi?
Tämä blogi käsittelee verorahoitteisen Ylen kolumnistien epätasaista poliittista ja ideologista jakaumaa. Onko blogi tämän sektorin suhteen jotenkin väärässä?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tämän sektorin, vaikka esittääkin asiansa yksipuolisesti, ikään kuin Ylen kolumnistit olisivat kaikki punavihreitä. Eivät ole.
Mutta blogisti laajentaa käsityksenasä koskemaan koko Yleä, mikä ei pidä ollenkaan paikkansa.
Kuten tuossa kirjoitin, ei yksittäinen ohjelma, artikkeli tai kapea sektori voi olla puolueeton. Tasapuolinen ehkä, mutta varsinaisesti tasapuolisuuden määrittelee kokonaisuus, tässä tapauksessa Yle.
Siksi yksittäisen sektorin irrottaminen kokonaisuudesta ja esittäminen kokonaisuutta kuvaavana ilmiönä on harhaanjohtavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, en sitä oikein osaa sanoa, mikä on koko Ylen tilanne. En ole niin paljoa kiinnittänyt asiaan huomiota. Kolumnit ovat toki selkeimmin sellainen osa-alue, jotka ovat puolueellisia ja subjektiivisia. Näiden suhteen olisi hyvä saada lisää tasapainoa.
Mitä ohjelmiin ja mediaan yleisellä tasolla tulee, niin siitä on lukuisia kansainvälisiäkin tutkimuksia, että suurin osa toimittajista on vasemmalle kallellaan. Tämä tuskin voi olla näkymättä mediakentässä yleisesti. Eivät Ylen ajankohtaisohjelmat minusta mitenkään erityisen poliittisia ole, vaikka mistä minä tiedän ohjelmien tarkoitusperät tekijöiden pään sisällä.
Teren puolesta en osaa sanoa, mutta itse näin tämän kirjoituksen nimenomaan kolumneja käsittelevänä.
Ilmoita asiaton viesti
Suuri osa toimittajaopiskelijoista saattaa olla vasemmalle kallellaan, mutta pian Siperia opettaa, koska lähes kukaan median johtohenkilöistä ei ole.
Se, minkä me saamme luettavaksemme ja katsottavaksemme, on päätetty median johtoportaassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Ylen on pakko olla neutraali, kun Laura Huhtasaarikin sitä siteeraa, tosin lähdettä ilmoittamatta. Ja Huhtasaari nyt ei taatusti ole vasemmistolainen, sanoihan hän hän alkuvuodesta Satakunnan kansassa, että kaikki puolueet keskustasta vasemmalle ovat kommunisteja, ja nykyään kokoomuskin on.
Jotkut ehkä muistavat että Huhtasaari kirjoitti tännekin ennen kuin siirtyi valemedian palvelukseen. Plagioinnista pro gradussaan syytetty kansanedustaja ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on käyttänyt myös blogissaan toisten kirjoittamia tekstejä ilman lähdemerkintöjä.
Huhtasaaren blogissa on ollut tekstivarkauksia ainakin vuodesta 2010 lähtien. Ensimmäisenä Huhtasaaren blogiinsa tekemistä tekstivarkauksista kirjoitti tammikuussa 2017 blogisti Reija Härkönen.
Kun kopioinnista uutisoitiin laajemmin, Huhtasaari sanoi muuttavansa toimintatapojaan.
Näin Huhtasaari nyt vakuuttaa myös tehneensä.
”Sen jälkeen, kun minulle huomautettiin siitä, olen ollut hirveän tarkka lähteiden merkitsemisessä”, Huhtasaari sanoo.
Tekstivarkauksien uutisoinnin jälkeen tekemiinsä kirjoituksiin Huhtasaari on merkinnyt lähteitä. Aiempaa toimintaansa Huhtasaari perustelee sillä, että ilman lähteitä käytetyt tekstit ovat olleet yleisluontoisia.
”En ole ottanut kenenkään omia juttuja, omaperäisiä sisältöjä, jossa esimerkiksi kirjoitetaan todella rikkaasti, vaan ne ovat olleet Taloussanomien tai muiden juttuja. Jos siinä on toimittaja purkanut jonkun asian yleistajuisesti, niin olen ajatellut, että laitanpa tämän jakoon.”
Huhtasaari ehti kopioida tekstejä ilman lähteitä muun muassa Yleltä, Iltalehdestä ja Taloussanomista. Tyypillisimmät kohdat ovat muutaman virkkeen mittaisia suoria kopioita. Osaan kirjoituksista on kopioitu kohtia monista eri lähteistä.
”Minusta tämä kuulostaa vähän saivartelulta. Ne ovat olleet kovin pieniä osia, mitä olen ottanut. Jos olisin ottanut kokonaisia juttuja, niin olisin ne tietysti merkinnyt”, Huhtasaari sanoo.
Yleltä kopioitujen tekstien osalta Huhtasaari huomauttaa Ylen asemasta julkisen palvelun mediana.
”Ajattelin, että Yleltä voi lainata, kun se on ikään kuin yleistä tietoa. Nykyään merkitsen myös Ylen lähteeksi.”
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/plagioinnista-epailty-laura-huhtasaari-varasti-teksteja-myos-blogiinsa-ajattelin-etta-ylelta-voi-lainata/?shared=1021709-77dfd395-999&fbclid=IwAR0Dg3aNdfPjNcN-1X-stfZ4REaXvR1quk87virF4YLqofyYlEnJUtG7bu8
Ilmoita asiaton viesti
Ylen urheiluohjelmat on hyviä.
Siihen loppuu sitten kehun aiheet.
On todella surkeaa että Ylen juttuja joutuu aina tarkastamaan nykyään ja valitettavan usein löytää poliittisen vakaumuksen jutuista.
Riippumaton vallan vahtikoira ei yle ole ollut enää varmaan vuosikymmeneen
Ilmoita asiaton viesti
Eilen tuli Paterson -niminen elokuva, jossa amerikkalainen runoilija William Carlos Williams on merkittävässä roolissa. Vuonna 2000 Markus Jääskeläinen toimitti ja suomensi yhden valikoiman verran hänen runojaan, teoksen Kevät ja kaikki.
En usko että mikään kaupallinen kanava olisi tätäkään elokuvaa näyttänyt. Melkein kaikki katsomisen arvoiset ohjelmat tulee Yleltä.
Ilmoita asiaton viesti
Vastaavasti HS ja IS ovat täysin oikeistolaisia medioita.
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi eivät sentään äärioikeistolaisia.
”Suomen vastarintaliikkeen Turun porukalla oli aikanaan yhteyksiä Suomen Sisuun. Turku on ollut aikanaan Suomen äärioikeiston ja uusnatsitoiminnan sulattamo tai pätsi, siellä skinipiireissä tai akateemisesta äärioikeistolaisesta toiminnasta kaikki tuntevat toisensa.
Vuonna 2014 järjestetyllä 612-marssilla Suomen Sisu ja SVL tekivät tiivistä yhteistyötä, vaikka mainostettiin ettei SVL ole mitenkään toiminnassa mukana. Suomen vastarintaliike esimerkiksi teki 612-verkkosivut.”
https://yle.fi/uutiset/3-8886207
Mainittakoon, että Svenska motståndrorelsenin, tuon ruotsalaisen natsinyrkin suomalainen sormi on nykyään nimeltään Pohjoismainen vastarintaliike (PVL). Järjestö on kyllä oikeuden päätöksellä kielletty, mutta yhä se likaisia rättejään joskus julkisuudessa heiluttelee. Nordiska motståndsrörelsen on syöpäkasvain, mutta oikeusvaltio leikkaa sen irti.
Ilmoita asiaton viesti
Poikkeaako tuo yhtään isommasta kuvasta,eikös tuo aate pidä hallussa koko läntisen maailman mediaa?
Mietitäänpä sen vaikutuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaisten viestintämies Putkonen oli lukenut vuonna 2016 netistä, että tuulivoimaturbiinit räjäyttävät lepakoiden sisälmykset. Väite oli Ison-Britannian UKIPilta kopioitu eikä pitänyt paikkaansa. Putkonen nauroi itse myöhemmin medialle, sanoi A-studiossa heittäneensä rapalan vieheen toimittajamereen ja hups, kaikki tarttuivat.
En tiedä mikä aate sitten pitää hallussaan koko läntisen maailman mediaa. Ei kai hyväuskoisuus ole aate?
Ilmoita asiaton viesti