Sokeiden kuun­nel­ma­pal­kin­to Tun­te­mat­to­mal­le numerolle

Lämpimät onnittelut tekijöille. Sokeiden kuunnelmapalkinto 2023 voittaja on Merja Maijasen ohjaama ja käsikirjoittama Tuntematon numero -kuunnelma. Vuoden kuunnelmantekijänä palkittiin näyttelijä Leena Uotila.

Raati valitsi toista kertaa myös Vuoden kuunnelmatekijän. Vuoden 2023 kuunnelmantekijänä Sokeiden kuunnelmaraati palkitsee näyttelijä Leena Uotilan. Uotilan herkästä äänestä on 50-vuotisen uran aikana tullut suomalaisille rakas ja tuttu. Roolityö kuunnelmassa Rakkauden hullu Don Quijote tuo koskettavalla tavalla esiin Uotilan näyttelijäntyön piirteet. Hänen ääni-ilmaisunsa on vivahteikasta ja syvästi eläytyvää. Leena Uotilalla on kyky tulkita taitavasti ristiriitaisia tunteita. Hän tuo mestarillisella tavalla näyttelemänsä hahmon tähän hetkeen.

Sokeiden kuunnelmapalkinto jaettiin nyt 57. kerran. Voittajan valitsee viisijäseninen raati, joka koostuu kuunnelmista innostuneista ja niitä aktiivisesti kuuntelevista sokeista ja heikkonäköisistä ihmisistä. Raadin taustayhteisö on valtakunnallinen kulttuuriyhdistys Näkövammaisten Kulttuuripalvelu.

Voittaja valittiin Ylen vuonna 2023 radiokanavilla ja Yle Areenassa esittämistä kotimaisista kuunnelmista. Uusia kuunnelmia julkaistiin viime vuonna kymmenen ja kuunnelmasarjoja neljä.

Tuntematon numero esitetään uusintana Yle Radio 1:ssä ti 9.4. klo 19.02.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu