Koronakupla vuotaa KHL:ssä

Jokerit ilmoitti 4.9 tiedotteessa, että sen tämän kauden kotipelit voidaan pelata Hartwall Arenalla koronasta huolimatta. Perusteluna tähän oli KHL:n tiukentunut testaussykli ja ”kuplan” rakentaminen. Kuplassa venäläisten pelaajien ja toimihenkilöiden kontaktit paikallisiin pidetään mahdollisimman pienenä Suomen-vierailulla: ”Vierasjoukkueet saapuvat Helsinkiin omilla charter-lennoillaan. Heidät kuljetetaan lentokentältä omalla linja-autolla hotellille, jossa heille on varattu omat eristetyt tilat, joissa majoittua ja ruokailla. Joukkueiden edustajat eivät 1-2 päivää kestävien Helsingin-vierailuidensa aikana poistu hotellin omista tiloistaan muualle kuin Hartwall Arenan rajatulle alueelle tai lentokentälle. Joukkueet liikkuvat hotellilta omalla linja-autollaan Hartwall Arenaan, jossa kaukalotasossa käytössä on niin kutsuttu puhdas alue (clean area). Tälle alueelle pääsevät vain KHL:n koronatestauksen piiriin kuuluvat henkilöt ja heidän henkilöllisyytensä sekä voimassa oleva negatiivinen koronatestin tulos varmistetaan QR-koodia näyttämällä. Ilman negatiivista testitulosta ei pääse puhtaalle alueelle. Joukkueet siirtyvät otteluiden jälkeen omalla linja-autollaan lentokentälle ja poistuvat maasta.” /Jokerit.com/

Kun tämän ylläkuvatun prosessin lukee, niin ei voi olla mitenkään mahdollista, että Jokereiden ensimmäisen kotivastustajan eli Neftehimik Nizhnekamskin seitsemän pelaajaa antoi Riikassa positiivisen koronanäytteen matkustettuaan sinne suoraan Helsingistä. Joko pelaajia ei todellisuudessa testattu Venäjällä ennen Suomeen saapumista tai vaihtoehtoisesti kupla Suomessa oli pettänyt. Niin tai näin, prosessissa on paha valuvirhe.

Erittäin hankalaksi asian Jokerien pelaajien ja heidän lähipiirinsä terveyden kannalta tekee se, että jäähallissa korona ilmeisesti tarttuu erityisen ärhäkästi. HPK kertoi, että heidän seitsemän U20 pelaajaa oli sairastunut Jukureita vastaan pelatussa ottelussa ja KooKoon U20 pelaajia oli Jukuri-pelissä sairastunut viisi. Koska korona-saattaa aiheuttaa pahoja jälkioireita keuhkoissa, niin luonnollisesti sellainen ei ole ammattiurheilijalle ollenkaan hyvä asia. Siinä saattaakin osa Jokeri-pelaajista miettiä, kannattaako omaa uraa riskeerata pelaamalla kaukalossa mahdollisia korona-positiivisia vastaan.

Nyt onkin Jokeri-toimistolla selvityksen paikka, miten, milloin ja mistä Neftehimik Nizhnekamskin pelaajat koronatartunnan saivat. Ja kun reikä kuplassa löytyy, niin se kannattaa todellakin paikata, ennen seuraavaa kotipeliä. Futistermeillä ajateltuna Jokereille on nyt nostettu viranomaisten toimesta keltainen kortti ja seuraavasta joukkoaltistumisesta nousee punainen ja silloin loppuvat pelit tämän kauden osalta Hartwall Arenalla.  Ja vastaavasti myös vieraspelien osalta on löydettävä aukoton malli, millä varmistetaan, ettei vastustajajoukkueessa pelaa korona-positiivisia pelaajia. Muuten Jokerien pelaajat kantavat koronan Venäjän tuliaisena Suomeen, mikä myös lopettaa joukkueen pelit viranomaisten toimesta.

Tero Auvinen

Tero Auvinen on uransa aikana toiminut monissa yritysmaailman johtotehtävissä sekä FC Hongan ja Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtajana. Työhistoriansa ja yrityksensä GB Sportsin kautta Auvinen tuntee suomalaisen urheilumaailman perinpohjaisesti. Hän on lisäksi ollut toinen kirjoittaja 2017 julkaistuissa kirjoissa Urheiluseurojen Sisäpiirissä- tarinat tunteen takana sekä Urheilutähtien Sisäpiirissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu