Harhaisia koronalukuja

Kertokaapa miksi koko ajan raportoidaan tartuntamääristä ….testejä tehty 4000000 kappaletta Suomessa. On ihmisiä jotka ravaavat testeissä jokaisesta pienestäkin kolotuksesta tai päänsärystä. On myös ihmisiä jotka ei mene testiin karanteenin ja toimeentulon menettämisen pelosta vaikka on esim. Kuumetta

Tartuntalukumäärät riippuvat siis todella paljon siitä käydäänkö testeissä ja mistä syystä käydään. Kun saadaan psyykattua porukka testaamaan saadaan tartuntalukuja

Oikeasti on paljon sellaisia jotka sairastelee koronan ilman testejä ja jopa tietämättään

Olisiko aito mittari se jätettäisiin pois tuo tartuntamääräluku ja seurattaisiin mediassa  vain sairaaloissa olevien määrää ?

Suomessa on varmaan ainakin 50 sairaalaa joissa on vuodeosasto paikkoja .? Tehohoitoa pystyy antamaan varmaan ainakin parikymmentä sairaalaa?

Voitaisiin siis kertoa että paljon vuodeosasto paikoista on käytössä …esim. 256/3000 ja että tehohoitopaikoista käytössä esim. 57/250(650) suluissa voisi mainita luvun mihin pystytään nostamaan tehohoitopaikat tarvittaessa. Eli nuo paikat tässä on esimerkkejä. En tiedä paljon oikeasti on paikkoja. Jossain luki että kriisitilanteessa jopa tuhat tehohoitopaikkaa saataisiin aikaan.

Loppupelissä tuo sairaalatilanne on tärkeä tieto. Ellei tärkein?

Nimittäin sinne hakeutuu ne kenellä on pöpö iskenyt lujaa

Koronan kanssa kuolleiden määrää voisi myös peilata niin että kun ilmoitetaan päiväluku niin sen voisi kertoa myös vertailuna muihin kuolleisiin esm. 4/149 , sillä Suomessa kuolee päivittäin kuitenkin n. 150 ihmisiä.

Se tuppaa unohtua

PS. Muutin sairaalalukua alaspäin , en tiedä oikeaa määrää

 

0
Tero Luostarinen
Tuusula

12-lapsen isä, nyt jo isoisä, yrittäjä
Savolaisjäärä joka asuu pääkaupunkiseudulla Tuusulassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu